Spanien

Weekendguide til Barcelona: Hvor skal du bo og hvad skal du se?

Barcelona byder på et væld af seværdigheder, men hvis du kun har en weekend til at opleve denne vidunderlige by, kræver det god planlægning.

Vi har samlet nogle råd til, hvordan du får mest muligt ud af din ferie. I denne weekendguide til Barcelona, guider vi dig til de største seværdigheder, kulinariske oplevelser og fashionable steder.

Læs videre, og find ud af,hvad du kan opleve i Barcelona på en weekend!

Overnatning i Barcelona

Indtjekning på hotellet
Endelig er du fremme i Barcelona! For at få en perfekt weekend er hotellet uden tvivl med til at gøre en forskel. Vil du undgå overraskelser ved indtjekning? Så tag et kig på nogle af vores favorithoteller i Barcelona.

Casa Gràcia

1/3

Et mindre budget betyder ikke, at du skal give afkald på stil. Du kan sagtens tillade dig at overnatte i et af byens mest elegante kvarterer i denne seks etager høje bygning. Casa Gràcia tilbyder både værelser til seks personer, så der er plads til både dig og dine venner, og værelser med spabad og tekøkken, som udgør den perfekte ramme for en romantisk ferie. Om aftenen er der flamencoforestilling, digtoplæsning og filmfremvisninger i restauranten, og i løbet af dagen kan du nyde solen på den dejlige terrasse.

Casa Gracia

Top rated
Barcelona
8.6 Fremragende (7319 anmeldelser)

Hotel U232

1/3

Hotel U232 befinder sig tæt på Avinguda Diagonal ved Passeig de Gràcia og mange andre af byens spændende turistområder. Den hyggelige indretning er udført i kvalitetsmaterialer og holdt i brune toner med områder, der er specielt indrettet med tanke på afslapning. På værelserne forenes klassisk indretning og avantgardistisk design.

U232 Hotel

Top rated
Barcelona
8.7 Fremragende (3423 anmeldelser)

Yurbban Trafalgar

1/3

Hvis der findes et sted, hvor du bliver forkælet ned i mindste detalje lige fra det øjeblik, du ankommer, så er det Yurbban Trafalgar. Her kan du hive stikket ud og nyde et ophold til topkarakter. Hotellet er nemlig indrettet med værelser i et moderne design med terrasse, cykeludlejning og fitnesscenter. Når dagen er omme, kan du hente ny energi i swimmingpoolen på taget eller i det tyrkiske bad, der består af antikke brønde fra Barcelonas vandsystem, som forsynede markedet i Born.

Yurbban Trafalgar Hotel

Top rated
Barcelona
9.2 Fremragende (2402 anmeldelser)

H10 Casanova

1/3

Få meter fra Plaça de Catalunya ligger hotellet H10 Casanova i en bygning fra det 17. århundrede, der er perfekt istandsat og byder på elegante omgivelser og fremragende betjening. På ottende etage kan du smage en bloody mary, mens du beundrer solnedgangen over byen. Eller foretrækker du en omgang massage?
I Despacio Spa Centre kan du få massage og andre skønne behandlinger, som gør, at du slet ikke har lyst til at tage hjem igen.

Hotel H10 Casanova

Top rated
Barcelona
8.6 Fremragende (2735 anmeldelser)

Primavera

1/3

Kun otte minutters gang fra Sagrada Família brillerer Primavera Hostel med sin strategiske beliggenhed i forhold til at komme rundt i byen. Stedet har moderne og lyse værelser med en enkel og hyggelig indretning. Hvis du rejser sammen med en gruppe venner, findes der både store værelser med plads til op til seks personer og elegante og funktionelle enkeltværelser med balkon. Hostellet byder endvidere på et fælleskøkken og et opholdsrum med store sofaer og et læsehjørne.

Primavera Hostel

Top rated
Barcelona
9.1 Fremragende (1983 anmeldelser)

Generator Barcelona

1/3

Der er mange gode grunde til at vælge Generator Hostel: Smart indretning, perfekt beliggenhed i Gràcia samt et opmærksomt og venligt personale, som gør, at du føler dig hjemme. Hostellet tilbyder fællesværelser og dobbeltværelser med eget badeværelse. Du kan udveksle rejsetips med de andre gæster i baren Fiesta Gràcia, som prydes af 300 farvede lanterner i loftet.

Hotel Generator Barcelona

Barcelona
8.3 Meget godt (3210 anmeldelser)

Din weekendguide til Barcelona dag for dag

Fredag, Kl. 20.00:
Fredag aften har du måske ikke så meget energi efter rejsen. Derfor foreslår vi den bedste måde at få ny energi på som en god start på din dejlige weekend – start i Gràcia, et af byens mest kendte og populærer kvarterer. Engang var det en landsby for sig og har den dag i dag bevaret sin egen karakter og særlige traditioner. Når du spadserer rundt i kvarteret, føles det derfor som at besøge en lille by i byen.

Det bohemeagtige og moderne kvarter er et af de kultsteder, du skal kende for virkelig at opleve stemningen i Barcelona. Kvarterets gågader og torve, især Plaça del Sol, Plaça del Reloj og Plaça de la Virreina, er indbegrebet af livlige mødesteder. På din gåtur rundt i Gràcia, kan du beundre arkitekturen i art nouveau-stil, som kendetegner dette område, og få et glas på en af barerne eller caféerne.

Kl. 21.00:

At rejse giver uden tvivl appetit. Hvis du overvejer at spise aftensmad i kvarteret, er La Llavor dels Orígens (Ramón y Cajal, 12) en god mulighed. Her kan du nemlig prøvesmage traditionelle catalanske retter. Smag årstidens lækre cannelloni eller den typiske “coca catalana”, en slags pizza fyldt med grøntsager og agerhønseæg – den må du ikke gå glip af.

Lad dig underholde af en forestilling, som foregår uden for de traditionelle kredse. I området Born ligger Antic Teatre (Verdaguer i Callís, 12), en enestående bygning fra det 18. århundrede, som i dag er helliget eksperimenterende scenekunst, hvor teatrets magi hver aften gentager sig i den indre have. Efter den første kontakt med byen er der ikke noget bedre end at lytte til god levende musik, for eksempel på pubben Mediterráneo (Balmes, 129) eller den eklektiske El Pipiolo (Balmes, 113). Her kan du lytte til god rumba eller lade dig rive med af en jamsession.

Lørdag

Lørdag morgen er et helt specielt øjeblik. Du er i topform, udhvilet og har hele weekenden foran dig. Om formiddagen kan du besøge byens mest ikoniske seværdigheder. Hvad skal du have med? Behagelige sko, solbriller og dit bedste humør. Vamós!

Kl. 10.00:

Gåturen begynder fra et af byens vigtigste strøg, Passeig de Gràcia, som skiller sig ud i kraft af sin modernistiske arkitektur og de mange karakteristiske butikker. Kvarteret er forbundet med bymidten via Plaça de Catalunya, og et besøg her er absolut et must. På gåturen kan du beundre arkitektoniske mesterværker, blandt andet La Pedrera og det ikoniske Casa Batlló. Begge disse bygningsværker er skabt af Gaudí. En anden meget vigtig bygning i området er Casa Amatller af arkitekten Josep Puig i Cadafalch. Det er kun muligt at se den indvendigt på en lille grupperundvisning. Hvis du er vild med at shoppe, finder du også alle de bedste butikker med berømte varemærker her. Ikke langt herfra finder du desuden koncertsalen Palau de la Música Catalana, hvis facade er helt utrolig.

Las Ramblas er et godt udgangspunkt, hvis du ønsker at gå på opdagelse i labyrinten af små gader, som tilsammen udgør Barrio Gótico. Her kan du fare vild blandt de mange pladser med kirker, palæer og officielle bygninger som rådhuset (Plaça Sant Jaume), men også besøge Santa María del Mar, den gotiske basilika, der har inspireret Havets katedral af Ildefonso Falcones. Kvarterets egentlige arkitektoniske perle er dog den fantastiske gotiske katedral i den historiske bymidte.

Et museumsbesøg er en anden god formiddagsplan. Hvis Pablo Picassos værker er noget for dig, kan du med fordel lægge vejen forbi de fem bygninger fra de 13. og 14. århundreder, der tilsammen udgør Picasso-museet, som rummer en af de mest komplette, permanente samlinger af maleren. I nærheden finder du også Barcelonas Historiske Museum, hvor du kan få en dybere forståelse for de seværdigheder, du allerede har besøgt.

Hvis du virkelig vil opleve byens stemning, skal du besøge et af de bedste markeder i Europa, La Boqueria-markedet (La Rambla, 91). Her møder du et univers af farver og smage. På La Boqueria kan du finde al slags mad, såsom fisk, frugt og typiske specialiteter som de lækre catalanske embutidos (pølser). Markedet har eksisteret siden starten af det 18. århundrede og er den dag i dag et populært sted blandt byens indbyggere.

Efter at have travet rundt i byen, kan du slå dig ned for at holde en pause. Restauranten La Monroe på instituttet Filmoteca de Catalunya (Plaça Salvador Dalí, 1) byder på en moderne indretning og en menu spækket med international gastronomi. Søger du et måltid af allerhøjeste kvalitet, skal du i stedet tage på Els Quatre Gats (Montsió, 3), som blev indviet i 1897 og var mødested for kunstnere og intellektuelle såsom Picasso, Albéniz og Gaudì i denne periode. Her mærker du historiens vingesus! Hvis vejret tillader det, giver restauranten Ocaña (Plaça Reial, 13-15) mulighed for at spise udendørs på terrassen. Retterne på menuen er inspireret af det catalanske køkken med asiatiske og marokkanske indflydelser.

Kulturel eftermiddag

I centrum af det restaurerede kvarter El Raval ligger Plaça dels Àngels, et internationalt mødested for skatere. Torvet ligger foran museumsbygningen MACBA, som rummer en stor samling af kunstværker fra midten af det 20. århundrede. Et andet museum, som du ikke må gå glip af, hvis du gerne vil fordybe dig i byens historie, er CCCB (Centro de Cultura Contemporánea). Filmelskere kan tjekke programmet ud på Filmoteca de Catalunya (Plaça Salvador Seguí, 1), som tilbyder et fortrinligt udvalg af film til en fornuftig pris. Vil du gerne have et minde om rejsen? Så giv dig selv en god bog. Det antikke Casa de la Misericòrdia bygget i midten af det 18. århundrede har nu veget pladsen for boghandlen Central del Raval (Elisabets, 6), hvor du kan købe de seneste udgivelser af international litteratur.

Så er det spisetid

Hvis du holder af det eksotiske køkken, kan du med fordel slå vejen forbi La Rosa de Raval (Àngels, 6), en af byens bedste mexicanske restauranter. Retterne får tårerne til at trille, men af lykke og ikke på grund af den stærke smag. Er du i humør til en lidt mere eksklusiv middag, så prøv en restaurant midtimellem, f.eks. Les Quinze Nits (Plaça Reial, 6), som har et menukort med mange forskellige retter fra middelhavskøkkenet. Som start på aftenen er der ikke noget bedre end en drink i gården hos El Bosc de Les Fades (Passatge da la Banca, 7), som besidder en særligt fortryllende atmosfære. Musikelskere må ikke gå glip af livekoncerterne på Sala Apolo (Nou de Rambla, 113) eller Razzmatazz (Pamplona, 88).

Søndag

Undgå at blive søndagsdeprimeret. Weekenden er godt nok ved at gå på hæld, og om få timer vender du hjemad, men du kan stadig nå at nyde de sidste øjeblikke i fulde drag.

Kl. 10.00:

Morgenen begynder med de klassiske værker af Antoni Gaudì, som har sat sit aftryk overalt i byen. Park Güell (Vallcarca Station) åbner kl. 08.00, og her kan du tydeligt se den indflydelse, som naturen har haft på alle arkitektens værker. Den imponerende Sagrada Família er heller ikke til at komme uden om (åben fra kl. 09.00 til kl. 19.00) – et endnu ufærdigt værk som virker overvældende på alle, der er så privilegerede at beundre det.

Kl. 12.00:

Ruten fortsætter med et besøg til et af de mest storslåede værker af en anden modernistisk arkitekt, nemlig Hospital de Santa Creu i Sant Pau i kvarteret El Guinardó. Bygningen rummer i dag institutioner, der beskæftiger sig med bæredygtighed, kultur og uddannelse, og er blevet et obligatorisk stop på grund af sin facade, som er udsmykket ned i mindste detalje. Det er det mest omfangsrige kompleks i modernistisk stil i Europa, og du går ikke derfra, uden at det har gjort indtryk.

Kl. 13.00:

Nede ved havet finder du Ciutadella-parken, som ligger i nærheden af det militære citadel fra starten af det 18. århundrede. Her kan du holde en velfortjent pause efter den udmattende gåtur op og ned. Du bør helt sikkert finde frem til søen med vandfaldet samt Triumfbuen, der var den gamle indgang til verdensudstillingen i 1888. Når du er i området, lokker La Barceloneta med sin strand, så du er nødt til også at sætte lidt tid af til en tur rundt i dette fortryllende kvarter eller en frisk dukkert i havet.

Kl. 14.00:

Så er tiden kommet til den uundværlige aperitif! Den typiske Can Paixano (Reina Christina, 7) fortjener et besøg, hvor du helt sikkert bør smage på de berømte embutidos og en af de specielle vine fra vinkælderen. Prøv også Tasca i Vins (Indústria, 118), hvor du udelukkende får serveret uforglemmelige retter tilberedt med årstidens råvarer. Glem ikke at gøre ophold hos Sirvent (Parlament, 56) for at smage på mandelkagerne og den lækre, hjemmelavede mandelmælk.

Kl. 17.00:

For at afslutte turen på en god måde kan du køre strækningen i kabelbanen, som går helt op til Montjuïc Slot. Herfra kan du beundre den storslåede panoramaudsigt over Barcelona. Her ligger MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya), hvor du kan bruge nogle timer.
En anden mulighed er, Poble Espanyol, et unikt friluftsmuseum, hvor der er bygget eksempler på typiske bygninger fra de forskellige spanske regioner.

Kl. 20.30:

Afslut din weekend i Barcelona på en ekstraordinær måde. Der venter en vidunderlig fusion af vand og lys ved Font Màgica (Plaça de Carles Buïgas, 1), en enorm fontæne med Det Nationale Kunstmuseum i baggrunden. En autentisk forestilling med musik, vand og farver, som du absolut ikke må gå glip af. Om vinteren er der åbent fredag og lørdag fra kl. 07.00 til kl. 21.00 og om sommeren torsdag til søndag fra kl. 09.00 til kl. 23.30.

Har du et begrænset budget? Læs mere om, hvordan du kan spare penge i Barcelona uden at gå på kompromis med oplevelserne.

Vi håber du får en fantastisk tur til Barcelona – Hasta La vista!