EuropaStrand

Top 10 strandfestivaller i Europa

By , 01. juni 2015

Måske minder festivaller dig om mudrede gummistøvler og ustabilt, dansk sommervejr. Men sådan behøver det heldigvis ikke at være. Overalt i Europa bliver der hvert år afholdt fantastiske festivaller, der kombinerer god musik med lækre strande. Så hvis du er mere til klipklapper og solcreme, så har vi samlet de ti bedste strandfestivaller til dig her:

1. Ultra Europe

Split, Kroatien

9-15. juli

Hvert år kommer mere end 150.000 festivalgæster fra 120 lande til Split for at være en del af Kroatiens største elektroniske musikfestival, Ultra Europe. Selve festivallen bliver afholdt i Poljud Stadium, der bliver omdannet til en gigantisk fest. I år kan du forvente fantastiske koncerter fra blandt andet Afrojack, Hardwell og Alesso. Når du vil slappe af, kan du tage til de smukke strande ved Hvar, Brac og Vis. Og hvis du ikke kan få nok af strand, vand og musik er der afterparty tre dage i træk på tre lækre strande.

Book dit hotel i Split

 

2. Beaches Brew

Marina di Ravenna, Italien

1-5. juni

Beaches Brew 1

Hvis du er til et lækkert mix af hiphop, rock og elektronisk musik kombineret med en afslappet stemning, så er det værd at pakke kufferten og tage til Beaches Brew. Selvom festivallen ikke hører til Europas største, så hører den helt klart til en af de hyggeligste – og så er den gratis. Beaches Brew afholdes på stranden ved spillestedet Hana-bi, hvor blandt andet Thee Oh Sees, Babes In Toyland og Shabazz optræder. For alle øl-elskere er der en ekstra god grund til at tage til Beaches Brew. Under hele festivallen bliver der nemlig serveret festivallens egen lokale specialøl med samme navn som festivallen.

Book dit hotel i Ravenna

 

3. Sea Dance Festival

Budva, Montenegro

15-18. juli

Sidste år blev Sea Dance Festival nomineret til ’Best New Festival’. I år er det anden gang, Sea Dance Festival afholder strandfest for fans af elektronisk musik. Nyd solen og Montenegros fantastiske Jaz Beach, og fest igennem hele natten ved områderne Dance Paradise, Latino Stage, Reggae Stage og Silent Disco. I år er der helt sikkert også garanteret en god fest for alle med The Prodigy, Rudimental og Roisin Murphy som nogle af festivallens største navne.

Book dit hotel i Budva

 

4. Weekend Baltic

Pärnu, Estland

6-8. august

Det er ikke kun Sydeuropa, som kan finde ud af at mikse god musik med sandstrande. Weekend Baltic er Nordeuropas største strandfestival, og afholdes på Pärnu Beach i Estland. Nyd en hel weekend med store navne som Tiesto, Davis Guetta og Robin Schulz, som med garanti nok skal få hele festival pladsen i festhumør. Forvent fantastisk musik og vilde sceneshows med laser, ild og fyrværkeri.

Book dit hotel i Pärnu

 

5. Sziget Festival

Budapest, Ungarn

10-17. august

Sziget-Festival-Hungary-e1432828901984

Sziget Festival er kåret til ’Best Major European Festival’, og det er med god grund! I en hel uge bliver øen Óbudai, midt i Budapest, forvandlet til en regnbuefarvet legeplads med et miks af rock, pop, kunst og vilde performances. I år optræder blandt andet Ellie Goulding, Interpol, Avicii, Kasabian og Marina And The Diamonds. Udover musikken kan du opleve dans, teater og akrobatik. Hvis du vil slappe af, kan du gøre det i Luminarium, den 800 kvadratmeter oppustelig skulptur fyldt med labyrintgange og tunneler. Og så kan du selvfølgelig også tage til stranden. Den nordlige del af øen er nemlig badestrand med strandstole og udsigt til Budapest.

Book dit hotel i Budapest

 

6. The Garden Festival

Tisno, Kroatien

1-8. juli

Kroatien har flere gode strandfestivaller. The Garden Festival ligger ud til Adriaterhavets smukke kyst og krystalklare vand. Festivallen er kendt for sin unikke, afslappede stemning, hvor gæsterne kan svømme og solbade om dagen og feste om aftenen til elektronisk musik. Festivallens lineup er et godt miks af live bands og DJ sets med blandt andet Crazy P, Jonny Nash, Bonobo og Ben Ufo.

Book dit hotel i Tisno

 

7. Les Eurockéennes

Belfort, Frankrig

3-5. juli

rsz_les_eurockeenes_stephanie_durbic_s12 (1)

 

Frankrig er ikke kun shopping i Paris og rødvin i Bordeaux. Faktisk er det 26. gang at Les Eurockéennes afholdes. Festivallen er en af Frankrigs største og leverer et fantastisk program med blandt andet Sting, Chemical Brothers, Major Lazor, Ben Harper og James Blake. Udover et bredt musikprogram med store stjerner, byder Les Eurockéennes også på smuk natur midt i Lac de Malsaucy floden. Festivallens grønne værdier betyder, at der er miljøvenlig transport fra festivalpladsen til Belfort i form af cykler og gratis shuttlebusser. Desuden er festivallen kørestolsvenlig.

Book dit hotel i Belfort

 

8. Barrakud

Korfu, Grækenland

29. juli – 2. august

Grækenlands andenstørste ø, Korfu, er de solrige omgivelser for musikfestivallen, Barrakud. Med kridhvide sandstrande og azurblåt vand er der perfekte muligheder for at kombinere græsk badeferie med lækre beats. Festivallen har fem scener med hvert sit tema, blandt andet The Cave er festivallens rockscene, der er hugget ind i Korfus klipper, og Panoramic Pool med udsigt til bugten. Om aftenen åbner en af Korfus største klubber med plads til op mod 2500 af festivallens gæster. I år gæster blandt Barks, Cole, DJ Koze og Rødhåd festivallen

Book dit hotel på Korfu

 

9. Internacional De Benicássim

Benicássim, Spanien

16-19. juli

6784179417_d512446952_b

Den spanske festival, Internacional De Benicássim, mikser store hovednavne som Florence + The Machine, The Prodigy, Mark Ronson og Blur med spændende newcomers i fire solrige dage ved Benicássim mellem Valencia og Barcelona. En ekstra bonus for alle musikelskere er Trench Town – en festival i festivallen med fokus på dub, reggae, ska og dancehall. Internacional De Benicássim ligger tæt ved stranden, og da de fleste bands først går på scenen fra kl. 17, er der masser af tid til at solbade først på dagen. Desuden er festivalen miljøbevidst og holder deres CO2 udslip til et minimum. På festivalpladsen kan man også købe bæredygtige Fair Trade produkter og produkter af miljørigtige materialer.

Book dit hotel i Benicássim

 

10. Electric Beach Festival

Newquay, Storbrittanien

12-13 juni

electric-beach-2014-2428

Cornwall er kendt for sine smukke sandstrande, så det er ingen overraskelse at Electric Beach Festival holder til her. Hele weekenden er der musik, fest og sand under fødderne. Festivallens lineup består både af live bands og DJs. Blandt andet spiller Australiens måske bedste liveband, The Cat Empire, om lørdagen. Og hvis du vil feste videre, er der after party med masser af musik hver aften på den lokale Chy Bar.

Book dit hotel i Newquay

Hvilken strandfestival i Europa vil du helst til?