Italien

Til Gardasøen med hele familien: De bedste hoteller og tips

Om sommeren søger mange familier mod Europas strande.

Men der er også andre måder at holde badeferie på: Var det f.eks. noget med en familieferie ved Gardasøen? Gardasøen ligger i Norditalien og kan nås i bil fra Danmark. Den smukke badesø er bestemt ikke kun et hit blandt familiens små vandhunde. Den byder også på masser af aktiviteter for alle aldersgrupper.

Her har vi samlet de bedste udflugts- og hoteltips til familier. Alle de viste hoteller råder over værelser eller lejligheder med plads nok til hele familien, og nogle steder overnatter familiens mindste endda gratis.

Derudover har vi bedt turistcentrene i Gardasøens tre forskellige regioner (Veneto, Trentino og Lombardiet) om familievenlige ferietips.

Poiano Resort Hotel | Garda

Det familievenlige Poiano Resort Hotel byder på masser af oplevelser for store og små. Det 4-stjernede hotel råder over en 60 hektar stor park med masser af tumle- og legemuligheder. Her holder hotellets Mini Club også til, og de små kan glæde sig til et afvekslende aktivitetsprogram. Imens kan forældrene hygge sig med ferieaktiviteter som beachvolley, bowling eller bueskydning. Hvis I vil udforske det enestående landskab omkring Gardasøen lidt nærmere, kan I tage på cykeltur med hele familien eller besøge nærliggende Verona.

Poiano Resort Hotel

Garda
8.1 Meget godt (1430 anmeldelser)

Hotel Madrigale | Costermano

Familiehotellet Madrigale ligger i byen Costermano midt i Venetos bløde bakkelandskab. Området danner ikke kun naturskønne rammer om en dejlig badeferie, men byder også på fine vandremuligheder for hele familien. Det 4-stjernede hotel organiserer familievenlige vandreture på bjerget Monte Baldo. I nærheden finder I desuden flere sommerlande, ligesom byen Garda er ideel til en hyggelig familieudflugt.

Hotel Madrigale

Top rated
Costermano
8.6 Fremragende (404 anmeldelser)

Hotel Gardaland | Castelnuovo del Garda

Kan det blive mere familievenligt end et hotel, der ligger direkte ved siden af et sommerland? Hvis det lyder tillokkende, er det 4-stjernede Hotel Gardaland lige noget for jer. Udover den optimale beliggenhed kan I glæde jer til sjove temaværelser. Sommerlandet Gardaland er naturligvis områdets topattraktion. På selve familiehotellet er der dog også sørget for masser af underholdning til hele familien. På varme dage kan ungerne slippe deres indre vandhund løs i hotellets udendørs pool, mens de voksne kan indtage en liggestol ved bassinkanten og slappe af.

Gardaland Hotel Resort

Castelnuovo del Garda
8.0 Meget godt (6521 anmeldelser)

Tips fra turistbureauet i Garda Veneto

Holder I ferie på Gardasøens østkyst, kan I ikke undgå at blive betagede af de fortryllende omgivelser. Børnefamilier sætter stor pris på sommerlandet Gardaland. Skal der endnu mere action på programmet, kan I besøge klatreparken Jungle Adventure, hvor de modige kan prøve kræfter med svævebaner og andre spændende udfordringer i de højere luftlag – perfekt for alle små Tarzan’er in spe.

Er I vilde med natur og dyreliv? Så læg vejen forbi Parco Natura Viva, der er en kombineret zoo og safaripark. Sidstnævnte kan I sågar udforske med egen bil. I Ferrara di Monte Baldo finder I den botaniske have Garten Novezzina, der breder sig over imponerende 20.000 m². Bjerget Monte Baldo er også ideelt til vandre- og klatreture. Alle vandhunde kan med fordel sætte kursen mod udflugtsmålet Baia delle Sirene (“Havfruebugten”) i Punta San Vigilio. Det dejlige søbad komplementeres af en fantastisk udsigt over søen.

Vil I se nærmere på det omkringliggende område, kan I leje cykler og udforske det smukke landskab på to hjul. Prøv den 42 km lange cykeltur fra Peschiera til Mantova langs floden Mincio. Hold en velfortjent middagspause ved Valeggio sul Mincio, hvor I bør sætte tid af til en slentretur i Borghetto. Byen er kendt for sin romantiske arkitektur og ikke mindst sin fremragende tortellini.

Du Lac et Du Parc Grand Resort | Riva del Garda

På hotel Du Lac et Du Parc Grand Resort kan hele familien slappe af i fantastiske omgivelser. Mandag til lørdag er der Mini Club for børn mellem tre og ti år. Her kan ungerne møde nye venner og deltage i forskellige events såsom et vaskeægte italiensk “pizza party”? Det uddannede personale har masser af sjove aktiviteter parat, hvilket køber mor og far lidt tiltrængt afslapningstid ved poolen eller i spaet. Andre familiemæssige faciliteter omfatter legeplads, puslerum, høj stol og babybadekar. I kan også booke en babysitter via hotellet.

Er I til action og eventyr? Så lej et par mountainbikes, og udforsk området på to hjul!

Du Lac et Du Parc Grand Resort

Top rated
Riva del Garda
9.1 Fremragende (1059 anmeldelser)

Active & Family Hotel Gioiosa | Riva del Garda

Ferietid er familietid. Det er mottoet hos Active & Family Hotel Gioiosa. Derfor har hotellet indrettet både et indendørs og et udendørs legeland for børn mellem tre og tolv år. Alle de sjove aktiviteter vækker appetitten, og også her har hotellet tænkt på familiens små: morgen, middag og aften fremtrylles en lækker børnemenu eller børnebuffet med alle livretterne. Herudover byder hotellet på børneunderholdning seks dage om ugen i op til seks timer om dagen. Dette sker i Engardina’s Mini & Kids Club, der underholder familiens mindste, mens far og mor kan nyde de 4-stjernede spa-faciliteter.

Active & Family Hotel Gioiosa

Top rated
Riva del Garda
9.1 Fremragende (581 anmeldelser)

Savoy Palace | Riva del Garda

Det 4-stjernede familiehotel Savoy Palace står klar til at forkæle jer på alle tænkelige måder. Glæd jer til store familieværelser, børnepasning i den gratis Mini Club (for børn mellem fem og tolv år fra midt i juni til midt i september) samt rolige omgivelser tæt på søen. I familieværelserne med 4 senge i kategorien Family får I endda jeres egen private terrasse med liggestole. Omgivelserne egner sig fremragende til vandreture og ture på mountainbike, ligesom der tilbydes yoga og aquagymnastik på søbredden.

Hotel Savoy Palace

Top rated
Riva del Garda
8.7 Fremragende (1675 anmeldelser)

Tips fra turistbureauet i Garda Trentino

Trentino ligger ved Gardasøens nordlige kyst i et idyllisk landskab med flere små søer. Området er perfekt til vandreglade og aktive sommergæster, for her finder I et bredt udvalg af udfordrende vandreruter og smukke panoramastier.

Tag f.eks. på udflugt i Non-dalen. Book en bjergguide, der tager jer sikkert forbi brusende vandfald og dybe slugter, hvorfra I kan opleve Dolomitternes fascinerende verden. Non-dalen kan også udforskes med kajak: Selv små eventyrere kan roligt sætte sig til rette i kajakken på den godt 10 km lange sejltur til Santa Guistina langs floden Novella.

Trænger I til et skud byhygge, kan I sætte kursen mod Trient, der indbyder til kulturoplevelser, shopping og prøvesmagning af alskens italienske lækkerier. Skal der også en smule læring på programmet, kan I besøge det naturvidenskabelige museum MUSE. Her kan de små blive klogere på verden omkring os i børneområdet Maxi Ooh!, der henvender sig til børn på op til fem år.

Leonardo da Vinci | Limone sul Garda

Familiehotellet Leonardo da Vinci byder ikke kun på børnepasning i hotellets sjove Mini Clubs (for børn mellem seks og tolv år), men indkvarterer jer samtidig i prisvenlige familieværelser, hvor børn op til fem år overnatter gratis. Forældre kan især glæde sig til hotellets spaområde, der omfatter sauna, tyrkisk bad og hydramassage. Børnefaciliteterne inkluderer: Legeplads, hoppepude, samt forskellige turneringer og underholdningsprogrammer. Ungdommen kan til gengæld chille i hotellets Junior Club (13 til 17 år).

Hotel Leonardo da Vinci

Limone sul Garda
7.8 Godt (1673 anmeldelser)

Le Balze | Tremosine

Hotel Le Balze er endnu en oplagt familiedestination. Fra midt i juni til midt i september tilbyder hotellet børnepasning af alle små gæster mellem tre og tolv år. Hvis I booker overnatning i et familieværelse, er det gratis at besøge hotellets Mini Club. Familieværelserne rummer op til fem personer på 35 m² og er desuden udstyret med en lille have eller balkon med søudsigt. De voksne kan se frem til afslappende stunder i hotellets wellnessområde med liggestole, sauna, tyrkisk bad og flydetank med salte fra Det Døde Hav. Er I mere til sport og bevægelse, kan I slå jer løs på hotellets tennisbaner.

Hotel Le Balze Aktiv & Wellness

Tremosine
8.2 Meget godt (757 anmeldelser)

Tips fra turistbureauet i Garda, Lombardiet

Gardasøens område i Lombardiet er først og fremmest kendt for en livlig feriestemning med masser af barer og spisesteder. Herudover kan I vælge mellem et bredt udvalg af koncerter og teaterforestillinger, og både sommerlandet Gardaland eller Caneva World Acquapark er tæt på.

I klatreparken Rimbalzello kan hele familien opleve suset i maven på spændende trætopbaner af forskellig sværhedsgrad. For de helt små findes der babyruter, mens de blå ruter er for børn op til syv år. Fra syv år passer de grønne ruter perfekt, og fra 14 år er man klar til de røde. Kan I slet ikke få nok af højder, kan I fortsætte videre til actionparken Flying Frog. Her kan I svinge jer fra træ til træ i 10 meters højde, mens sansehaven byder på mere rolige oplevelser. Måske får I også øje på et murmeldyr?

Trænger I til lidt storbyflair, kan I sætte kursen mod Milano, Lombardiets hovedstad. Den verdensberømte domkirke og de mange eksklusive butikker er et must på enhver tur til modebyen Milano. Storbyen er dog ikke bare mode og dyre vaner, men imponerer i høj grad også på kunstfronten. I kirken Santa Maria delle Grazie kan I bese Leonardo da Vincis mesterværk, Den sidste nadver.

I kan også besøge den historiske by Brescia, der lokker med maleriske stræder og arkæologiske udgravninger, mens Bergamo til gengæld er et besøg værd for sit fæstningsanlæg San Vigilio.