Hele verden

Syv flotte fængselshoteller hvor du frit kan tjekke ind... og ud

Har du nogensinde tænkt over, hvordan det ville være, at komme i fængsel? Vi har fundet seks fængselshoteller for dig, som er nysgerrig.

Disse hoteller tilbyder fængselsophold i luksusudgaven. Tjek ind i tidligere fængselsceller, som er forvandlede til lækre hotelsuiter med fløjlsblødt sengetøj, store bløde morgenkåber og minibar.

Het Arresthuis

Skal du til Holland, så tjek ind på Het Arresthuis, der ligger i Roermond tæt på den tyske grænse. Bygningen fungerede som fængsel frem til 2011, hvorefter den blev renoveret og forvandlet til et moderne, firstjernet hotel. Tjek ind på et værelse i en af de tidligere fængselsceller, eller forkæl dig selv med et ophold i en af de store suiter, der er indrettede i tidligere opholdsstuer. De forhenværende fængselsceller tilbyder både fladskærms-TV, regnbruser, kaffe- og te-faciliteter samt badekåber og tøfler. Alt dette bidrager til at sikre dig et ophold, som er en anelse mere luksuriøst, sammenlignet med for blot seks år siden.

Het Arresthuis

Top rated
Roermond
9.1 Fremragende (1084 anmeldelser)

Best Western Premier Katajanokka

I Helsinki kan du indlogere dig på det forhenværende landsfængsel, Katajanokka. Fængleset var i brug fra 1837 og frem til 2002. Dengang havde fængselscellerne en størrelse på 7 kvadratmeter. I dag har du en smule mere plads, når du tjekker ind på et af hotellets 106 værelser. Mærk fangefornemmelsen, når du går langs de lange fængselsgange, og oplev kontrasten, når du træder ind på dit fine værelse med blød kingsizeseng, fladskærms TV og badeværelse med fine mosaikker og gulvvarme. Snyd heller ikke dig selv for en tur i hotellets finske sauna.

Katajanokka, Helsinki, a Tribute Portfolio Hotel

Top rated
Helsinki
9.1 Fremragende (5848 anmeldelser)

Malmaison

Tjek ind på det tidligere HM Prison Oxford, som er bygget i en gammel middelalderborg i England. Fængslet var i brug indtil 1996, hvorefter det blev omdannet til det fine boutique hotel, vi kan se i dag. De flotte, gamle middelaldermure er bevarede som indgangsparti. Hotellets firstjernede værelser og suiter tilbyder massagebrusere, stemningsbelysning og roomservice 24 timer i døgnet. Besøg hotellets brasserie, der serverer lokale retter i moderne fortolkning, og nyd en cocktail i hotellets bar, hvor du kan gå all in på den engelske tekultur: Prøv f.eks. ”Penicillin”, som er en whiskybaseret drink med to slags honning og citron.

Malmaison Oxford

Oxford
8.3 Meget godt (2046 anmeldelser)

The Liberty

I Boston finder du The Liberty, som er et firstjernet luksushotel i det tidligere Charles Street Jail. Disse fængselsmure har bl.a. huset Malcom X og fanger fra 2. Verdenskrig. Fængslet blev bygget i 1851 og er nu rekonstrueret, så du kan tjekke ind i værelser og suiter på op til 75 kvadratmeter. Til sammenligning havde de oprindelige celler et areal på blot 7 kvadratmeter. Der er således ikke meget fængelsfornemmelse tilbage i den fine bygning. Ønsker du en autentisk fængselsoplevelse, kan du bestille bord på restaurant CLINK – en af hotellets 6 restauranter og barer. Her kan du nyde en romantisk middag ved borde, som er placeret halvt inden for de originale fængselsceller.

The Liberty, A Luxury Collection Hotel, Boston

Top rated
Boston
8.9 Fremragende (3948 anmeldelser)

Långholmen

Stockholm er nordens Venedig, proppet med små isolerede øer, som er perfekte lokationer for et fængsel. Et af Sveriges store fængsler var netop placeret på en af disse øer. Fængslet var i brug fra 1725 til 1975 og fungerer nu som trestjernet hotel og museum. Hvis du higer efter en ægte fængselsoplevelse, bør du tage hertil. Hotellet arrangerer en række aktiviteter, som giver dig mulighed for at prøve flygte fra fængslet eller lege fangerne på fortet. Långholmen tilbyder værelser i alle prisklasser, da det både fungerer som hotel og hostel med sovesale.

Langholmen Hotel

Stockholm
8.4 Meget godt (1192 anmeldelser)

Lloyd Hotel & Cultural Embassy

I Amsterdam ligger Lloyd Hotel med udsigt til vandet og havnemolen. Dette koncepthotel skiller sig ud fra mængden ved at være det første 1-5 stjernede hotel i verden. Her udbydes værelser for enhver pengepung. Du kan tjekke ind i et lille 1-stjernet hotelværelse, som er til at betale. Eller slå dig løs i en fantasifuld luksussuite med gynge, klaver, hængekøje og lysekroner. Hvert værelse er unikt designet af lokale kunstnere. Bygningen tjente som fængsel frem til 1953, men har også været brugt som asylcenter og udstillingsstudie. I 2004 blev den forvandlet til et hotel og kulturhus, som arbejder for at skabe kontakt mellem turister og lokale ved at afholde en lang række kulturelle aktiviteter.

Lloyd Hotel

Amsterdam
7.5 Godt (2458 anmeldelser)

Kender du til andre luksuhriøse fængselshoteller? Lad os høre dine tips!