Danmark

Slotsophold i Danmark: 6 danske slotte til dit næste weekendophold

Hvilket slot i Danmark skal du besøge på din næste weekendtur? Et slotsophold lyder måske som noget ekstravagant og lidt usædvanligt.

Men faktisk, gemmer Danmark på smukke slotte, hvis historie daterer mange hundrede år tilbage og idag tilbyder mange af de gamle slotte overnatninger og aktiviteter for besøgende og overnattende gæster.

Vi har samlet seks af de allerbedste slotte i Danmark, som helt sikkert er et besøg værd. Uanset om du er til en hyggelig parmiddag, sjove gruppeaktiviteter, kultur eller natur, så overvej om ikke den næste weekendtur skal være et slotsophold.

Se her, hvor du skal hen, når du planlægger din næste weekendtur.

Slotsophold på Sjælland

1/3

Er du typen, der drømmer dig tilbage til en helt speciel dessert, som du fik på et restaurantbesøg for fem måneder siden? Eller du kan tydeligt huske en særlig god rødvin på ferien i Sydfrankrig sidste år (som du endelig har fundet i Danmark)? Så er Dragsholm Slot det perfekte sted for dit næste weekendophold. Både danske og udenlandske rejsemagasiner står i kø med anmelderroser til slotskøkkenet med køkkenchef, Claus Henriksen, i spidsen.

Lige uden for slottet leverer Lammefjorden både råvarer og inspiration til det unikke og autentiske smagsunivers, og grøntsager fra Lammefjorden og vilde urter fra skov og strand spiller en helt centralt rolle på menukortet. De lokale råvarer er tilberedt på en nyskabende og uventet måde: Prøv for eksempel retter som ”Jordskokkeskind og knoldgaltetand med brisler og røget bålost” eller ”Kandiseret citronmelisse med blegsellerisorbet og luftig skyr”.

Vinen spiller også en helt særlig rolle på Dragsholm. Slottets vinkælder rummer et nøje udvalg af vine fundet hos Danmarks bedste vingrossister, udenlandske vinbønder og prominente vinslottet. Chefsommelier, Peter Fagerland er kåret til Danmarks bedste sommelier, og han sørger for at finde det helt rigtige vin-match til jeres menu.

Dragsholm Slot

Top rated
Svinninge
8.6 Fremragende (91 anmeldelser)

Kokkedal Slot Copenhagen: Et slotsophold til dig, der trænger til at blive forkælet

1/3

Hvis du har brug for at koble af fra hverdagens stress og finde en oase af ro og velvære, så anbefaler vi et weekendophold på Kokkedal Slot Copenhagen som ligger i idylliske naturomgivelser i Nordsjælland. Kokkedals spa er blandt andet blevet kåret til Årets Spa af Danish Beauty Awards, så du får med garanti en top spa-oplevelse.

Der er et stort og varieret udvalg af spa- og wellness-tilbud i den bedste kvalitet og med øje for den enkelte gæst. Slottets SPA manager, Lill-Brit Sjöblom, og resten af SPA personalet giver sig god tid til at møde dig i øjenhøjde og foreslår den behandling, der passer lige nøjagtigt til dig, og der hvor du er i din personlige fysiske, mentale og følelsesmæssige proces.

Vælg blandt andet mellem fire typer Sodashi ansigtsbehandlinger eller afspændende kropsmassage med velduftende olier. Eller prøv en behandling, der både er til krop og sjæl, som for eksempel akupunktur, body-mind-chakra-behandling eller yogaterapi. Nyd et øjeblik dedikeret til dig selv og dit velvære. Din krop vil takke dig for det.

Hotel Kokkedal Slot Copenhagen

Top rated
Hørsholm
8.7 Fremragende (935 anmeldelser)

Havreholm Slot: Til dig, der skal holde konference

1/3

Skal din virksomhed ud af de vante rammer, eller skal du afholde en konference? Så er et weekendophold på Havreholm Slot oplagt. Slottet har lokaler med plads til alt fra 2 mødedeltagere og helt op til 110 konferencegæster.

I Kuskeboligen er der flere mødelokaler med plads til 10 personer. Bygningen er det perfekte mødested til fordybelse og store beslutninger. Udenfor ligger Kuskeboligens have omsluttet af Gurre Å, så selv udsigten fra mødelokalerne er smukke og stemningsfulde.

Hvis du vil krydre konferencen med andre aktiviteter, er der også mulighed for det. Havreholm Slot har safaripakker, som man kan bruge som et hyggeligt afbræk. Prøv for eksempel en afslappende wellness safari. Til de mere aktive gæster er der også trætopssafari og mountainbike-safari.

Havreholm Slot

Helsingør
8.2 Meget godt (190 anmeldelser)

Kragerup Gods: Et slotsophold med aktiviteter og socialt samvær

1/2

Man behøver ikke have en undskyldning for at bruge en hel weekend sammen med vennerne. Men med alle de gruppeaktiviteter, der findes på Kragerup Gods, kan du sagtens finde en god undskyldning alligevel. Du kan vælge mellem både indendørsaktiviteter som mega-bordfodbold og udendørsaktiviteter, for eksempel på godsets shelterby.

Kragerup Gods arrangerer blandt andet mande– og tøseture, hvor der er fokus på hygge og udendørsaktiviteter – og selvfølgelig fantastisk service. Prøv for eksempel en weekend med mandehørm. Her består weekendprogrammet blandt andet af grill-selv burger af højlandskvæg på bålet, udendørsaktiviteter, kolde øl, oksebøffer, kaffe og cognac. Om natten sover I i shelterbyen.

Godset byder også på masser af spændende teambuilding-events. For de aktive er der blandt andet bueskydning, fodboldgolf, kano og mountainbike. For de modige er der rapelling, trapez og ”blind kano”. Og for dem, der elsker at løse gåder, er der megapuslespil og mordmysterie.

Kragerup Gods

Sorø
8.3 Meget godt (126 anmeldelser)

Slotte på Fyn Hindsgavl Slot: Til dig, der er romantiker

1/3

Danmarks mest romantiske slot! Hindsgavl Slot er intet mindre en udsøgt oplevelse for drømmere og romantikere, der foretrækker et weekendophold i to-somhed. Hindsgavl Slot på Fyn har været den smukke, historiske ramme om uforglemmelige forlovelser, bryllupper og parferier, så der er ingen tvivl om, at det bliver en uforglemmelig ferie i romantikkens tegn.

Book et værelse, der er holdt i klassisk, romantisk stil, og gå en tur ved vandet eller i slotsparken. Slotskøkkenet byder på en hyggelig middag i den lyse restaurant – perfekt til en date-aften, hvor der er masser af tid til hinanden.

Det ultimative romantiske weekendophold er selvfølgelig et bryllup på Hindsgavl Slot. Uanset om I holder et stort gallabryllup, eller det er en lille, intim fest for de allernærmeste, så har Hindsgavl Slot de mest romantiske lokaler. Slottets dygtige blomsterdekoratør rådgiver og hjælper med brudebuketten og blomsterdekorationerne, og der er 120 værelser til overnattende gæster.

Hotel Hindsgavl Slot

Top rated
Middelfart
8.8 Fremragende (1047 anmeldelser)

Slotte i Jylland Nørre Vosborg: Til dig, der er til kultur

1/2

Herregården Nørre Vosborg er et overflødighedshorn af interessante kulturelle arrangementer. Hver måned er der foredrag, koncerter og fortællinger. Med et weekendophold her, er du garanteret sjov, rørende og tankevækkende underholdning.

Ud over alle de fantastiske kulturarrangementer er der også god mulighed for at dykke ned i slottets spændende historie og prominente gæsteliste. Blandt andet har H.C. Andersen boet her i 1859, hvor han brugte tiden på at skrive digte og lave papirklip. Forhåbentlig vil et weekendophold på Nørre Vosborg også give dig masser af kreativ inspiration.

Hotel Nørre Vosborg

Top rated
Ulfborg
8.6 Fremragende (510 anmeldelser)

Hvor skal dit slotsophold gå hen?