EuropaStorby

Prides med mere i Europa

By , 14. juli 2015

Der er er masser af spændende prides og LGBT events i løbet af sommeren og efteråret. Her er de bedste fester og de hyggeligste events i Europa – og det du også skal se, mens du er der.

Milkshake

19. juli, Amsterdam

Milk_festival

“For All Who Love” er Milkshakes motto. Med andre ord er denne festival idéel at tage dine venner – gay og straight – med til. Milkshake kan bedst beskrives som en glitrende, regnbuefarvet konfetti-kanon af en fest, der fyres af på en enkelt dag i Amsterdam. Festivallen består af masser af koncerter og underholdning fordelt på ni forskellige scener, et kæmpe tivoliområde – og så selvfølgelig tusindvis af festglade mennesker.

Det skal du også se i Amsterdam:

På Stedelijk Museum kan du tage en rundtur i museets samling af moderne kunst og design. Netop nu har museet en stor udstilling af Matisse og en udstilling med digital kunst af det indonesiske kunstnerkollektiv Tronarama. Hvis du er til god øl, kan du tage på det prisvindende mikrobryggeri Brouwerij.

 

Stockholm Pride

27. juli – 1. august, Stockholm

Stockholm-pride

Under årets tema “Gör slut (med…) opfordrer Stockholm Pride deltagere og gæster til at gøre op med gamle idéer om normer og opdeling i LGBT-miljøet, om hvem du er og kan være. Priden er en god blanding af fest, politik og kultur med imponerende 50.000 deltagere og en halv million tilskuere. Ud over selve Pride-paraden er en af attraktionerne Pride House, som festivallen selv beskriver som en mellemting mellem din provokerende, gammelkloge lillesøster og din intellektuelle, queerfeministiske storebror. Pride House har masser af kunst, debat, film, teater og workshops på programmet, som er værd at tjekke ud.

Det skal du også se i Stockholm:

Det er værd at få overblikket over Sveriges smukke hovedstad og nyde udsigten fra de tre bedste udsigtspunkter: Fjällgatan, Monteliusvägen og Kaknästårnet. I den hippe bydel, Södermalm, kan du opleve masser af spændende loppe- og designmarkeder. Og endelig byder Thiel Gallery på udstillingen ‘Men at water’ fra d. 13. juni til d. 20. september.

 

Pride Brighton+Hove

1.-2. august, Brighton

Brighton_pride

Brighton er kendt verden over for sit store LGBT samfund, så det kan ikke undrer at byen er hjemsted for Storbritanniens største pride event. I år danner Brighton rammen for den 25. Pride Parade, og det bliver fejret under temaet ‘Carneval of Diversity’. Programmet byder blandt andet på musik med Ella Henderson, The Human League, Fat Boy Slim, Foxes og OITNB’s Ruby Rose som DJ. Som noget nyt i år er der kommet et ‘Family Diversity Area’, så der også er underholdning til børnefamilierne.

Det skal du også se Brighton:

Den ikoniske Brighton Pier er et absolut must for alle. Gå en tur langs stranden, eller tag en dukkert i havet. Med sit store og varierede kulturliv er det ikke svært at finde et tilbud, der passer dig: Tag på museumsrundtur, gå i teatret, eller oplev en af de mange koncerter. Og så har Brighton selvfølgelig et kæmpe  udvalg af bare og klubber. Du kan tjekke oversigten af aktiviteter på G-scene Magazines website.

 

Circuit Festival

5.-16. august, Barcelona

Circuit_festival

Vil du også feste i Barcelona, hvor du ikke behøver at pakke andet end dine speedos? Circuit Festival er den perfekte blanding af badeferie under den spanske sol og en full-blown fest med hundredevis af veltrænede fyre. Selve festivallen varer 11 dage, og byder på masser af events fra sen eftermiddag til tidlig morgen – selvfølgelig med masser af DJs. D. 11. august er et af festivallens højdepunkter: ‘Water Park Day’, der går i luften fra kl. 10 og er efterfulgt af ‘Water Park Night Party’, hvor festen rykker indenfor, men fortsætter i speedos.

Det skal du også se i Barcelona:

Det er helt sikkert værd at planlægge en enkelt dag væk fra poolen og tage på sightseeing i Barcelona. Byen byder på noget af Europas fineste kultur og arkitektur. La Sagrada Familia og Park Güell er must sees. Og så er en tur til Barcelona selvfølgelig også den perfekte mulighed for at spise tapas og drikke spansk rødvin.

 

Copenhagen Pride

11.-15. august, København

Copenhagen-pride

Sidste år satte Copenhagen Pride rekord med 21.000 deltagere, og i år er man klar til at gentage succesen med Danmarks største kærlighedsfejring. Under Priden forvandles Københavns Rådhus til Pride Square med debatter, stort sceneshow, boder og afterparty. Årets pridetema er den gensidige forpligtigelse i LGBT-miljøet – også hvordan man internt skal arbejde mod diskrimination og homo- og transfobi. Som et nyt tiltag holder Copenhagen Pride i år ‘Winter Pride’ fra d. 5.-7. februar, der kulminerer i en kæmpe Pride-fest i Pumpehuset.

Det skal du også se i København:

Grønnegårdsteatret spiller sine fire anmelderroste teaterforestillinger under åben himmel ved Design Museum Danmarks have og ved Odd Fellow Palæet. Du kan blandt andet se dramaet ‘ Visen om Sidsel’, der foregår i 1720’ernes København. Fra d. 8.-15. august er der også Strøm Festival – Københavns elektroniske musikfestival, der blandt andet har amerikanske Flying Lotus og danske System (tidl. Future 3) på plakalten.

 

Bears On Ice

3.-6. september, Reykjavik

Bears_on_ice

Vil du have et stort, islandsk bjørnekram? Hvert år afholdes der ‘Bears On Ice’ i Reykjavik i Island. Bears On Ice er en fire dage event for alle, der har lyst til at møde ligesindede og få venner fra hele verden. De fire dage byder blandt andet på velkomstfest om torsdagen og vandretur til nogle af den islandske naturs smukkeste attraktioner som Geysir og Gullfoss. Lørdag er det tid til at tage en tur til den Blå Lagune – den dampende geotermalske spa, hvor det lyseblå vand sjældent er under 37 grader varmt. Efter den Blå Lagune er der fest lørdag aften, efterfulgt af en hyggelig søndagsbrunch.

Det skal du også se i Reykjavik:

Den vilde, islandske natur leverer ikke bare smukke udsigter og gode vandreture, men også ingredienserne til fantastisk lokal mad og spændende øl fra de islandske mikrobryggerier. Hallgrimskirken er en af islandsk smukkeste bygninger og et absolut must på sightseeing rundt i byen. De mange butikker i centrum byder på cool, islandsk design.