Europa

Prags bedste hoteller: Fra himmelsenge til Apple paradis

Blot en times flyvning fra Danmark ligger én af Europas smukkeste byer, Prag.

Pastelfarvede bygninger med de karakteristiske røde tegltage lyser op, når solens stråler rammer dem, og midt igennem byen flyder Moldau, hvor tourbåde krydser op og ned og tilbyder et kig på det hele fra vandsiden.

Hovedattraktionen i byen er Prag Slot, som knejser over floden med den enorme Skt. Vitus katedral som vartegn. Det jødiske kvarter med hele seks synagoger er bestemt også et besøg værd, og så skal man naturligvis også et smut forbi det astronomiske ur i bymidten, der er over 600 år gammelt.

Med så mange besøgende er der et utal af hoteller at vælge imellem. Vælg at bo pompøst som adlen i gamle dage eller med den nyeste teknologi og design på et lille boutique hotel.

Hotel U Páva

‘U páva’ betyder ’ved påfuglen’, og navnet refererer til hotellets farvestrålende naboer på den anden side af gaden. Den store park Vojanovy Sady er lidt af en hemmelig have, skærmet fra masserne af turister der vandrer forbi mellem den berømte Karlsbro og Prag slottet. Hotellet ligger perfekt her mellem byens to mest berømte attraktioner.

Prag Slot er kendt for at være det største i Europa med den store Skt. Vitus katedral og en masse mindre bygninger på området. Tag en guidet tur eller gå selv på opdagelse på området.

Karlsbroen er indbegrebet af Prag og af byens mange broer er den både den mest kendte og den smukkeste. På begge sider af broen står 30 barokstatuer og skulpturer af helgener og skytsengle

Med kun 22 værelser er der kælet for detaljerne, og stilen er helt igennem historisk. Tunge draperede gardiner og lofter beklædt med guld og mørke træudskæringer leder tankerne hen på den ikoniske riddertid.

Mange af vinduerne er også dekoreret med rustningsklædte riddere, og de tunge broderede sengetæpper får nemt én til at føle sig næsten adelig, når man slænger sig i dynerne om aftenen.

Hotel U Páva

Top rated
Prag
8.6 Fremragende (1582 anmeldelser)

Mood’s

1/2

Designerhotellet MOODs tager sit navn alvorligt og søger at imødekomme sine gæsters individuelle behov. På værelserne kan man selv styre belysningen og vælge præcis den farvetone, som man er i humør til. MOODs gør en dyd ud af at vælge de bedste kvalitetsprodukter.

Alle senge er fra den svenske sengeproducent Hästens, og stedet er dybt inspireret af Apples smukke og innovative design lige fra MAC computere i receptionen til iPod og iPhone opladere på værelset.

Hotellets bedste anbefaling er at besøge Dlouha gaden et par hundrede meter fra MOODs. Her er små hyggelige butikker og restauranter nok til at holde en livsnyder beskæftiget i timevis, og samtidigt er der forfriskende frit for de store grupper af turister, som flokkes i Prags centrum. Gaden her har stadig et lokalt præg.

MOODs

Top rated
Prag
8.8 Fremragende (1125 anmeldelser)

U Prince

1/2

Fald i søvn i en himmelseng og vågn op med udsigt til Prags historiske torv, hvor hele verden mødes under det astronomiske ur fra 1410.

Hver hele klokketime udspiller der sig et lille mekanisk skuespil, hvor Døden trækker i klokkesnoren, og de tolv apostle i form af dukker titter frem fra vinduet og hilser på forsamlingen.

Hotel U Prince har én af byens bedste beliggenheder. Indretningen er bevaret i en historisk stil med mørke træmøbler og tunge gardiner på værelserne. En attraktion i sig selv er den flotte tagrestaurant, hvorfra man kan se det hele lidt fra oven.

Der er ikke noget bedre end at nyde frokosten eller en drink på en flot sommerdag, og en del af restauranten kan skærmes af og varmes op, så der kan holdes åbent hele året.

Hvis man er mere til drinks, kan man gå en tur i kælderen, hvor baren Black Angel’s er blevet kåret til én af de fem bedste hotelbarer i verden.

Hvis man er interesseret i tjekkisk smykkedesign og vil have en anderledes souvenir med hjem, anbefaler hotellet at kigge ind hos Debut Gallery blot et par meter fra U Prince. Stilen er detaljeret, men både moderne og minimalistisk.

U Prince

Top rated
Prag
9.1 Fremragende (2687 anmeldelser)

Vintage Design Hotel Sax

For nostalgikere, æstetikere, og folk som gerne vil overraskes, er et ophold på Vintage Design Hotel Sax et must. En gennemført og sikker retrostil er holdt igennem hele huset med psykedelisk tapet på væggene og møbler og inventar som fra de gode gamle dage.

Hotellet er en samlers drøm, og her er små fine samlinger af tidstypiske lamper, en mini-udstilling med gamle ure og meget andet.

Placeringen i hjertet af Prags gamle Malá Strana kvarter med et væld af smalle brostensbelagte gader, hyggelige spisesteder og postkort-idylliske detaljer er ét af Prags mest charmerende områder.

Hvis man er på en ’shop till you drop’ mission kan det kun gå for langsomt med at komme afsted til Nový Smíchov, et af Tjekkiets største shoppingcentre. Prag er generelt en billig by, og her er stort udvalg af kendte mærker.

Vintage Design Hotel Sax

Top rated
Prag
8.8 Fremragende (1313 anmeldelser)

Romantik U Raka

Hvis man vil på storbyferie, men gerne vil kunne trække sig tilbage fra byens travlhed og trængsel, tilbyder Hotel U Raka fredelige omgivelser lidt væk fra Prags mylder. Med kun seks værelser er der tid til at yde den optimale service til hver enkelt gæst.

Bygningen er fra 1739 og har bevaret den gamle landlige stil med masser af blomsterkrukker og rå murstensvægge. Selv den dybe brønd er bevaret og pynter i hotellets suite.

Både på værelserne, i restauranten og i den idylliske have kan gæster gå på opdagelse blandt gamle effekter som potter og pander fra et ægte landkøkken, værktøj fra stalden osv.

U Raka ligger naturligvis i et grønt område og meget tæt på Prags svar på Eiffeltårnet, det 63,5 meter høje Petřín Tårn. Det er bygget i 1891 stærkt inspireret af Paris’ vartegn.

Herfra er en storslået udsigt over Prag, og på en god dag kan man se helt til Tjekkiets højeste bjerg Sněžka, som ligger 150 km væk på grænsen til Polen.

Romantik U Raka

Top rated
Prag
9.2 Fremragende (79 anmeldelser)