Tyskland

Prost! 12 ølhoteller som alle ølelskere bør kende

Vores gode nabo Tyskland er glade for øl

Drikken en del af landets kulturelle identitet, og tyskerne drikker i gennemsnit 107 liter øl om året. I denne guide har vi samlet 12 ølhoteller, der gør ren lykke hos alle, som holder af den populære skummende drik. PROST!

Best Western BierKulturHotel Schwanen i Ehingen

1/3

Best Western BierKulturHotel Schwanen fejrer ølkulturen i samarbejde med restaurant og bryggeri Schwanen overfor, der har eksisteret siden 1697.På BierKulturHotel kan du slukke din øltørst med hele 19 forskellige hjemmebryggede øl, som tilbydes af bryggeriet. Lær om øllets historie, og hemmelighederne bag en god øl, i selskab med mesterbryggeren Michael Miller.

Hotelværelserne er det rene paradis for ølelskere; indretningen og møblerne er nemlig inspireret af gammeldags ølkasser.

Best Western BierKulturHotel Schwanen

Top rated
Ehingen
8.7 Fremragende (566 anmeldelser)

Zum Löwenbräu i Adelsdorf

1/3

Dette skønne hotel emmer af hygge og ligger mellem Nürnberg og den schweiziske grænse. Det lille bryggeri Labdbrauerei kan være stolt af de 10 på hinanden følgende generationer af bryggere og landmænd, der har været gennem de sidste 260 år.

Hvad siger du til at nyde en øl under en prøvesmagning eller i restauranten, hvor kokkene er mestre i at fremtrylle små lækre retter med øl og koncentreret malt?

Om søndagen kan du smage deres lækre brød med malt, bagt på sten.

Löwenbraus specialitet er en naturligt uklar øl. Den har vundet flere priser på European Beer Star Awards. Så vi anbefaler dig varmt at smage Aischgründer Karpfen-Weisse, der hele tre gange er gået af med sejren.

Hotel Zum Loewenbraeu

Top rated
Adelsdorf
8.6 Fremragende (509 anmeldelser)

Zum Erdinger Weissbräu i Erding

1/3

Glæd dig til at opleve den skønne bayerske atmosfære, som møder dig, når du træder ind på Zum Erdinger Weissbräu. Hotellets historie går helt tilbage til 1537 og huser det berømte bryggeri Erdinger Weissbräu. Du bydes velkommen med tilbuddet om at smage en Weissbier – til dem, som ikke har haft tysk i skolen, betyder det en hvid øl (fremstillet via overgæring).

Du kan reserve tid til et besøg på bryggeriet i receptionen, inden du stiler mod hotellets restaurant, hvor du forkæles med lokale specialiteter. Sørg for, at du er godt sulten, inden du sætter dig til bords.

Vi har fuld forståelse for dit dilemma, når du står over for valget mellem bryggeriets 11 øl. 8 af dem er fremstillet via overgæring og 3 via undergæring.

Vores anbefaling er, at gå for Erdinger Pikantus Aperitif Nero. Det er en mørk øl fremstillet via undergæring, der er typisk for Bayern, og serveres i et vinglas.

Zum Erdinger Weißbräu

Top rated
Erding
9.1 Fremragende (1778 anmeldelser)

Brauerei zur Malzmühle i Köln

1/3

Hotel Brauerei zur Malzmühle ligger i hjertet af Köln ved siden af et af byens ældste bryggerier. Hotellet gemmer på en masse spændende overraskelser.

Så snart du ankommer, får du serveret en friskbrygget Kölsch, som er byens øl.

Og du har endnu det bedste i vente – på dit badeværelse. Når du åbner for vandhanerne, har du valget mellem varmt vand, koldt vand og Kölsch.

Hotel zur Malzmühle

Top rated
Köln
8.5 Fremragende (1252 anmeldelser)

Landwehr Bräu i Steinsfeld

1/3

Det historiske bryggeri Brauerei ligger ved siden af hotel Landwehr Bräu, og her har man brygget øl siden 1755. Bryggeprocessen er forblevet den samme gennem årene, og samtlige ingredienser kommer fra regionen.

Har du lyst til at finde ud af, hvordan man brygger øl? Så er du velkommen til at tage en tur rundt i bryggeriet og kigge nærmere på maltningen og mæskningen.

Det er svært at træffe et valg blandt de 12 hjemmebryggede øl på Landwehr-Bräu. Men hvis du godt kan lide øl med en fremtrædende maltsmag, kan du med fordel vælge øllen Fränkisches Kirchweihbier.

Hotel Landwehrbräu

Top rated
Steinsfeld
8.6 Fremragende (547 anmeldelser)

Akzent Brauerei Hirsch i Ottobeuren

1/3

Akzent Brauerei Hirsch ligger ud til den smukke markedsplads i Ottobeuren og drives af familien Hafenrichter. Hirsch var et berømt hotelbryggeri frem til 1990, men herefter lukkede det. I 2009 blev det totalrenoveret og åbnede igen.

Nu kan du igen nyde en øl på stedet, fremstillet efter gode gammeldags håndværksmæssige principper og i henhold til de bayerske traditioner – ja, du kan faktisk også spise den. Kokkene på hotellets restaurant elsker nemlig at komme øl i deres retter, og malten anvendes ofte til dekoration.

Overalt på hotellet finder du klassiske genstande fra bryggeriet, f.eks. glas eller tragte til at hælde væske fra en beholder til en anden. Selv de rustikke borde i spisesalen stammer fra det gamle bryggeri.

Øllen Ottobeurer Bier serveres udelukkende på hotel Akzent Brauerei Hirsch, hvor den også kommes på flaske. Der findes tre varianter: Märzen, Hefeweissbier og Jubiläumsbier. Alt efter sæsonen har du ligeledes mulighed for at nyde en Bockbier, Festbier, Dunklen Weizenbock og Sechsender eller en Vitabier, der fremstilles af seks forskellige slags malt.

Husets mest populære øl er og bliver dog Märzen, en ravfarvet øl. Sagt på en anden måde: Det er den, du skal bestille.

Akzent Brauerei Hirsch

Top rated
Ottobeuren
8.8 Fremragende (1168 anmeldelser)

Hotelpark Stadtbrauerei Arnstadt i Arnstadt

1/3

Selv midt i de grønne naturområder i Thüringen kan du overnatte på et ølhotel i Hotelpark Stadtbrauerei Arnstadt. Førhen lå bryggeriet Felsenkellerbrauerei der, hvor hotellet ligger i dag, og der blev brygget øl helt frem til 1992. I dag ligger hotellets restaurant inde midt i det tidligere bryggeri.

Hotellet tilbyder ture til byens bryggerier, som bliver beskrevet og fortalt med masser af humor og ironi.

Glem alt om ernæringsrigtig og sund kost. Du må ikke gå glip af de lokale “quenelles” og “Thüringer Klösse”, serveret med en iskold Arnädter Schwarzbier.

Hotelpark Stadtbrauerei Arnstadt

Arnstadt
8.3 Meget godt (1689 anmeldelser)

Brauereigasthof Hotel Aying i Aying

1/3

Nyd livet på ølhotellet Brauereigasthof Hotel Aying, som blot ligger 25 km fra München. Dette kompleks omfatter en kro, en herregård, et museum og eget bryggeri.

Du har mulighed for at få en guidet rundvisning på Aying Bryggeri, hvor du lærer alt om kunsten at forvandle humle til en dejlig kold øl.

Du kan også deltage i en prøvesmagning, der har et specielt indslag kaldet “bier stacheln” på tysk. Det betyder, at ølkyperen opvarmer en tynd lille jernstang, som han efterfølgende dypper ned i dit glas, hvis øllen er for kold.

Ganske smart! Det er i hvert fald en særlig oplevelse.

De anvender udelukkende vand fra deres egen kilde, og byggen og humlen kommer fra de omkringliggende marker. Du kan vælge mellem 14 forskellige slags øl. Den mest populære øl er Ayinger Oktoberfest Märzen, som du dog sagtens kan drikke, selv når Oktoberfesten ikke løber af stablen. For en øl kan du vel altid drikke, ikke sandt?

Brauereigasthof Hotel Aying

Top rated
Aying
8.8 Fremragende (635 anmeldelser)

Gut Riedelsbach i Bayern

1/3

Dagens skønhedstip: Drik øl. Vidste du, at øl rent faktisk er godt for din hud og kan medvirke til en smukkere hud?

Gut Riedelsbach er det første øl- og wellnesshotel i verden. Her kombineres bayersk gæstfrihed, spa og humle. Hotellets spa tilbyder behandlinger, der har din favoritdrik som udgangspunkt. Vi anbefaler massagen med øl og chokolade!

Hotellet er ejet af familien Sitter, og de er tro mod det berømte tyske ordsprog: “Må Gud velsigne humle og malt i al evighed.”

Du kan vælge mellem mere end 100 forskellige øl! Smag f.eks. en Sitter Bräu, en fadøl der brygges af hotellet selv. Efter et besøg på hotellets bryggeri kan du tage en velfortjent lur i din seng, der er specialdesignet som en øltønde.

Gut Riedelsbach

Top rated
Neureichenau
9.3 Fremragende (784 anmeldelser)

Griesbräu zu Murnau i Murnau

1/3

I mere end 80 år blev der ikke brygget øl på Griesbräu zu Murnau. Frygteligt!

Sådan gik det frem til år 2000, hvor Michael Gilg besluttede at genoplive bryggeriet, der blev grundlagt helt tilbage i 1676.

Øllet på dette hotel brygges udelukkende til gæster og besøgende. Fra mandag til fredag kan du besøge bryggeriet. Indgangsbilletten koster 6 euro. Indimellem tilbydes der også kurser i øl, så du kan opnå et diplom som ølkender.

På værelserne er alle møblerne fremstillet af træ, der minder om de egetræstønder, hvor øllet opbevares.

I september og oktober tilbyder hotelbryggeriet Griesbräu Märzen-øllen. Det er en flot ravfarvet øl, som er en sublim blanding af malt fra Wien og maltkaramel. En dejlig øl, der nærmest drikker sig selv!

Griesbräu zu Murnau

Top rated
Murnau
8.8 Fremragende (609 anmeldelser)

Brauereigasthof Drei Kronen i Memmelsdorf

1/3

Familien Straub har drevet Brauereigasthof Drei Kronen gennem tre generationer. Der er dog blevet brygget øl på bryggeriet siden 1457, hvilket gør det til et af Tysklands ældste bryggerier.

Hotellets direktør og mesterbrygger, Hans-Ludwig Straub, er selve ånden i hele bryggeriet.

Efter en guidet rundvisning på bryggeriet kan du hvile dig på dit værelse, som er indrettet i øllets ånd. Der er blandt andet et hovedgærde med form som en øltønde.

Bryggeriet laver flere forskellige øl, blandt andet Lager og Keller Pils. Hvis du er på tur i området enten på motorcykel eller i bil, har du ligeledes mulighed for at nyde en øl uden alkohol.

Folk fra området foretrækker øllen Drei Kronen Stöffla. Det er en Rauchbier. Det vil sige en lavgæret øl, hvor malten er blevet tørret over åben ild med bøgetræ, hvilket giver den en røget smag.

Drei Kronen Stöffla har i øvrigt vundet en guldmedalje ved European Beer Star Awards i 2003.

Brauereigasthof Drei Kronen

Top rated
Memmelsdorf
8.9 Fremragende (1773 anmeldelser)

Blauer Engel i Aue

1/3

Hotel Blauer Engel ligger omgivet af bjergområdet Erzgebirge og er det perfekte sted at tage på ølferie.

Bryggeriet har tilhørt familien Unger siden 2011 og er det mindste bryggeri i Sachsen. Der brygges øl på selve restauranten “Lotters Wirtschaft” på hotellet. Det giver en skøn duft af humle i hele restauranten, hvor du desuden kan nyde kreative specialiteter såsom ølsuppe.

Udover bryggeriet og restauranten har hotellet sit eget museum med en samling på over 3.000 ølkrus. Her kan du lære om den håndværksmæssige kunnen, der ligger bag øllets fremstilling.

Ølmærket Lotters sælges eksklusivt på hotellet. Det siges, at denne uklare øl med en lettere syrlig smag virkelig er en omvej værd.

Disse ølhoteller venter kun på dig! Hvilket et af dem tiltaler dig mest? Skriv en kommentar og del din mening med os.

Blauer Engel

Aue
8.2 Meget godt (271 anmeldelser)