Hele verden

Nøgen på ferien? Her er 8 nudisthoteller du skal bo på.

Not everyone knows what kind of clothes to pack for the holidays.

Det er ikke alle, der ved hvad for noget tøj, de skal pakke til ferien.

5 great tips for your stay at a nudis hotel

Men for andre er det meget nemmere: De tager nemlig på nudistferie! Hos trivago magazine har vi fundet de bedste nudisthoteller, hvor du helt ugeneret kan nyde din ferie, holde bryllup og gå i spa – helt nøgen.

Nudister kaldes også naturister. For nogen kan det være lidt af en overvindelse at skulle være nøgen sammen med andre første gang. De fleste glemmer dog hurtigt den usikre fornemmelse. Hvis det er første gang, du skal besøge et nudisthotel, så får du her nogle gode råd til god naturist-etikette.

5 gode råd til dit ophold på nudisthotel
1: Ophold dig kun på naturistområderne, så længe du ikke er påklædt. Nogle hoteller har både gæster, der er naturister, og nogle, der ikke er. Vær klar over, hvor områderne for påklædte gæster og naturister er.

2: Respektér andres privatliv. Det er ikke høfligt at stirre eller være påtrængende. Det er helt fint at tale med andre, men vær opmærksom på, at du ikke generer andre gæster.

3: Vær forberedt. Tag dit eget håndklæde og lignende med, når du skal solbade eller i spa.

4: Spørg, før du tager billeder. Det er ikke alle, der har lyst til at være med på dine ferie billeder – også selvom, de er taget på afstand. Så spørg først, inden du tager kameraet frem.

5: Ingen sex på naturistområdet. Som på andre offentlige områder gælder det, at sex ikke er tilladt. Sørg generelt for at din opførsel ikke er anstødelig for andre.

Hvis du vil vide mere om naturister i Danmark kan, du læse mere på Danske Naturisters hjemmeside.

Hidden Beach Resort

Hotellet Hidden Beach Resort er beliggende i byen Tulum i Mexico og er reserveret for voksne. På stranden, Riviera Maya kan naturister slappe af på overdækkede solsenge. Du kan også feste med, når hotellet holder temafester om aftenen. Som en helt særlig service tilbyder hotellet også naturist-bryllup på stranden. Her foregår vielsen med selvfølgelig uden tøj: Både for brudeparret og bryllupsgæsterne deltager nøgne. Restauranten tilbyder gæsterne atutentiske, lokal mexikansk mad, og værelserne er luksuriøst indrettet med fladskærms-tv, king-size seng og udsigt over havet.

Vritomartis

Ved den idylliske færgeby, Chora Sfakion, og med ”White Mountains” som baggrund, ligger nudisthotellet Vritomartist. Hotelkomplekset er bygget i typisk, græsk stil og tilbyder sine gæster nøgen solbadning og afkølning i swimmingpoolen. Hotellet har også en privat naturiststrand ved en lille, hyggelig bugt, som er perfekt til ugeneret afslapning. Som en særlig service tilbyder hotellet ture til Heraklion, hvor man kan besøge det minoiske palads Knossos. Om aftenen åbner naturisterne dansegulvet.

Vera Playa Club

En af de mest berømte nudiststrande i den spanske by, Vera, er Vera Playa Club. Omkranset af palmetræer kan nøgenbadere slappe af i poolen eller spille en omgang vandpolo. Naturister kan også bruge dagen på dansetimer, en tur til havnen ved Garrucha eller deltage temafester om aftener. Hotellets lejligheder er indrettet med mørke møbler, som står i kontrast til resten af det lyse interør.

Naturplaya

Fra maj til oktober er hele Hotel Playa Nature åben for nudister i det nordlige Mallorca, men resten af året er der særlige, seperate områder for alle, der elsker naturisme. I nærheden af hotellet er der masser af muligheder for at bruge fritiden på noget aktivt, f.eks. golf eller vandretur i Llevant Naturpark. Som gæst på dette fire-stjernede hotel kan du vælge mellem enkeltværelse, dobbeltværelse eller hotellejlighed, som alle har en terasse med en lille have.

Solaris Naturist Residence

Omgivet af en smuk egelund og med direkte adgang til stranden! Du får ikke en mere idylliske omgivelser til din ferie end på det kroatiske aparthotel Solaris Naturist Residence. Hvis du foretrækker en solrig, afslappende og ukompliceret ferie, bør du helt sikkert lægge vejen forbi og udforske den 2,5 km lange strand lige i nærheden. Der kan bo op til fire personer i hotellets lejligheder, som passer perfekt til familier. Og så har hotellet underholdning og sport for alle aldersgrupper.

Zum Walde

Hotel zum Walde finder du i den nordvest-tyske by Stolberg. Her kan man nyde sin naturistferie på landet med både swimmingpool og solterasse. Hotellets wellness-område har pool, sauna, dampbad og terasse, der adskiller naturist området fra den mere påklædte del af hotellet. Værelserne er indrettet med grønne vægge og mørke træmøbler. Hotellet ligger kun en times kørsel væk fra storbyerne Köln og Bonn, så der er også mulighed for at tage på shopping- og museumsbesøg.

Clover Spa and Hotel

Clover Spa & Hotel ligger midt i centrum af Birmingham, Storbritanniens andenstørste by. Der er kort afstand til både shopping, sightseeing og byens farverige natteliv. Naturister kan slappe af i hotellets nudistafdeling eller nyde et stort udvalg af afslappende massage og ansigtsbhandlinger. Værelserne er lyse og venlige med luksus king-size seng og sengelinned i egyptisk bomuld. I hotelbaren kan man nyde sunde snacks og alkoholfri drinks – helt uden tøj på selvfølgelig!

Gästehaus Lührmann

Hotel Gästehaus Lührman ligger omgivet af smukke ahorntræer og grønne bjerge i den lille, idylliske by, Ramsau am Dachstein, i Østrig. Naturist-arealerne inkluderer sauna, pool, have og en sydvendt terasse. Her kan man uforstyrret og upåklædt nyde den friske luft, den grønne natur og udsigten over Dachsteins bjergtinder. Værelserne er indrettet med møbler i massivt træ fra el og valnød og skaber en hyggelig atmosfære. Gæsterne kan deltage i grillaftener eller nyde retter fra restaurantens internationale spisekort.