Når verden inviterer: Historier fra nordiske hotelejere i udlandet

Vi har taget en snak med seks nordiske hotelejere i udlandet.

De tog springet og har slået sig ned forskellige steder over hele verden. Her fortæller de om udfordringerne og glæderne ved at være nordiske hotelejere i udlandet.

Vi danskere kan lære at slappe mere af i hverdagen

1/2

Ulrik og Rikke arbejdede som dykkerinstruktører i forskellige lande og faldt for Bali pga. folket, den smukke natur og de perfekte dykkermuligheder. I 2009 tog de springet og købte jorden og begyndte at bygge Kubu Indah Resort.

Hvad har været den største udfordring?

“Den langsomme forretningsgang på de offentlige kontorer, hvor man søger sine hoteltilladelser, kan sætte et europæisk temperament på prøve. Det er også udfordrende, men sjovt, at følge med og forny sig for at præsentere sit hotel på den bedste måde.

Hvad har du lært om nordisk kultur?

“Generelt er vi begge meget danske af sind, men efter at have boet på Bali i 11 år, kan det ikke undgås at blive påvirkede af den befolkning og kultur, vi lever sammen med. Vi danskere kan lære meget om, at være mere afslappede og smilende. Det er en af de ting vi ofte lægger mærke til, når vi rejser til Danmark på ferie. Danskere skal nå så meget og stresser rundt. De glemmer nemt de vigtige ting i livet.”

Kubu Indah Dive & Spa Resort

Top rated
8.5 Fremragende (59 anmeldelser)
Fremragende Renhed 9.2 / 10
Se hotel

Vild med italiensk livsstil og natur

1/2

Finske Jaana kom til Italien i forbindelse med sine studier. Hun faldt pladask for landet og vender aldrig tilbage til Finland igen. Hendes italienske mand Francesco har købt og istandsat et gammelt kloster, med et tilhørende landstykke på 12 hektar. Klosteret er nu forvandlet til hotellet ”Villa Arcadio” med skønne olivenlunde og kig til Gardasøen.

Hotellet tilbyder forskellige afslappende aktiviteter. Dette omfatter yoga, pilates og massage. Derudover kan Jaana og Francesco arrangere besøg hos lokale vin- og olieproducenter. Hotellet har desuden en restaurant, som er åben for alle.

Hvad har været den største udfordring?

“Det er ikke altid nemt at være kvindelig leder. Ligestillingen er ikke så langt i Italien, som den er i Finland. Så nogle gange skal jeg bruge ekstra meget energi, for at sikre, at komme igennem med mine budskaber.”

Hvad har du lært om nordisk kultur?

“I Finland behøver vi ikke så meget snik-snak, som man gør i Italien. Jeg er vant til at gå igennem beslutningsprocesser hurtigt og effektivt. Jeg tror det skyldes min finske kultur.”

Villa Arcadio Hotel & Resort

Top rated
Salo, 2.4 km til Lungolago Zanardelli
9.0 Fremragende (162 anmeldelser)
Fremragende Renhed 9.4 / 10
Se hotel

Kunsten at forvandle historiske, spanske bygninger til skønne hoteller

1/3

Karl Ottos hotel i Granada, El Ladròn del Agua, er bygget i en gammel herskabsvilla fra 1600-tallet. Mange af de originale detaljer er velbevarede og den moderne, komfortable indretning understreger bygningens historie.

”Jeg faldt for Granada ved første blik. Det er en virkelig smuk by med en fascinerende historie. Her er tapasbarer på hvert et hjørne, eksotisk stemning og fantastisk venlige mennesker.”

Tidligere husede bygningen kulturelle personligheder inden for kunst og litteratur. Det afspejles i hotellets indretning. Her finder du mange smukke til skulpturer og malerier. Hotellet har ligeledes et bibliotek, som råder over bøger og udgivelser af Spaniens største forfattere og poeter.

Hvad har været den største udfordring?

“Det er afgørende at finde folk, som du kan stole på: Gode arkitekter, ingeniører, bygningsarbejdere og advokater. Spanierne ser mig nok som en lidt underlig fyr, som kommer til Granada og renoverer gamle bygninger, for at omdanne dem til hoteller.”

Savner du noget fra norden?

“Det er lidt ærgerligt at skulle sige det, men jeg forlod Norge for 20 år siden, og jeg har ikke savnet det siden. Den lange, mørke vinter i Norge er ikke noget for mig. Jeg er et barn af solen”

Hotel El Ladrón de Agua

Top rated
Granada, 2.2 km til Albaicín - Unesco verdensarv
8.9 Fremragende (788 anmeldelser)
Fremragende Beliggenhed 9.4 / 10
Se hotel

Man bliver hurtigt tæt knyttet til sine gæster

1/3

Charlotte flyttede til Italien efter gymnasiet, hvor hun fik et job som guide i Toscana. Det var også her hun mødte sin mand Matteo, som er italiensk. Parret har netop fået en lille søn, som (ofte sovende) deltager i den daglige drift af familiehotellet.

”Jeg er vild med livsstilen her i Toscana: Folket, maden, vejret og landskabet”

Hotellet har blot 10 værelser, fordi Charlotte og Matteo lægger vægt på den personlige oplevelse. Matteo står for at tilberede maden i hotellets restaurant, som serverer traditionelle toskanske retter. Menuen kan indtages på hotellets terrasse, som tilbyder en fantastisk udsigt over hele området.

Hvad har været den største udfordring?

“Den største udfordring med et familiedrevet hotel, er, at man er på 24/7. Og der er ikke økonomisk råderum til at ansætte masser af folk, så man bare kan dase den og “overvåge”. Det er heller ikke det, der var vores interesse, da vi valgte at købe stedet her. Vi ville netop gerne selv være en del af det.”

Hvordan er dit forhold til Danmark, efter du flyttede?

“Jeg er blevet bevidst om, hvordan danskere skiller sig ud fra andre nationaliteter. Der er ingen tvivl om, at vi er en af de bedste nationaliteter, som gæster. Danskere er meget respektfulde og høflige.”

“Jeg er blevet overrasket over, hvor tæt knyttet man bliver til gæsterne på meget kort tid. Der er overvældende mange af vores gæster, som har fulgt graviditeten og fødslen af Federico. Mange er kommet med gaver og spørger efter billeder. Det er meget rørende, at folk viser så meget interesse for os som familie.”

Albergo La Pieve

Top rated
8.9 Fremragende (214 anmeldelser)
Fremragende Service 9.3 / 10
Se hotel

Et uberørt paradis i Thailand

1/3

Kati og hendes mand, Atte, endte tilfældigt i Khanom i det sydlige Thailand på deres backpacker-rejse. De havde egentligt ikke lyst til at tage til Thailand, fordi deres indtryk efter et besøg i Koh Samui ikke var positivt. Men de faldt pladask for Khanomis ro; samt naturen og stranden på 9 km, som ikke havde nogle turister.

”De lokale var så venlige og vi havde ikke lyst til at forlade dette lille paradis igen. Khanomi er en destination, som giver dig et indtryk af, hvordan Thailand så ud for 20-30 år siden, hvor turismeindustrien endnu ikke var så udbredt.”

Parrets hotel, Aava Resort & Spa, er placeret få meter fra stranden og emmer af ro og afslapning.

Hvad har været den største udfordring?

“I starten prøvede vi at implementere den finske kultur i forhold til ligestilling i forbindelse med arbejde. Vi lærte dog hurtigt, at det gav bedre mening at tilpasse os selv, frem for at prøve at få 72 millioner thailændere til at indordne sig efter vores synspunkter.”

“Generelt synes vi at finnere og thailændere har meget til fælles og kommer godt overens. Begge kulturer er en smule generte og tilbagetrukne. Finlændere har et godt ry i Thailand, og det har nok hjulpet os i forskellige situationer.”

Hvad har du lært om nordisk kultur?

“Jeg er blevet mere stolt af min nordiske baggrund. Da vi var yngre og rejste rundt talte vi ikke så meget om vores fædreland. Nu fortæller vi gerne alle, som er interesserede, om vores hjemland og vores traditioner.”

Villa Arcadio Hotel & Resort

Top rated
Salo, 2.4 km til Lungolago Zanardelli
9.0 Fremragende (162 anmeldelser)
Fremragende Renhed 9.4 / 10
Se hotel

Den afrikanske farm

1/2

Kinondo Kwetu er med ejerens egne ord et ”home away from home”. Hotellet er et safari lodge, som ligger på stranden. Her er fred og ro, kombineret med muligheder for at deltage i diverse aktiviteter såsom sejlads, dykning, tennis, yoga og dyrepasning.

Hvad har været den største udfordring?

“Da vi startede hotellet op arbejdede vi meget hårdt og hele tiden. Vi fandt hurtigt ud af, at denne livsstil ikke holdt i længden. Så vi satte os ind i afrikanske traditioner og kulturer, for at få en bedre forståelse for folket. Vi har nu opbygget et fantastisk personalestab, som har været med os meget længe.”

Hvordan er dit forhold til Skandinavien?

“Jeg elsker Sverige (om sommeren), og vi vil meget gerne bruge mere tid der, og vise vores skønne hjemland til vores børn. Jeg har lagt mærke til, at i Kenya, hvor hoveddelen af befolkningen ikke har mange ressourcer, er de fleste mennesker man møder alligevel altid glade. Der er altid tid til at sige ”hej”. Nå jeg kommer til Sverige overraskes jeg altid af manglen på kommunikation. Der er langt færre smil og hilsner… Men når du smiler til folk får du alligevel oftest et smil tilbage.”

Kinondo Kwetu

Fremragende Service 8.8 / 10
Se hotel

Vis kommentarer