Hele verden

Hvornår er det efterårsferien 2018 – og hvor er det varmt?

Sommeren er slut og hverdagens rutiner har indfundet sig.

Udsigten til den næste ferie og solskin virker forsvindende langt væk. Det relevante spørgsmål opstår derfor: Hvornår er det efterårsferie og hvor er det varmt?

I denne artikel giver vi dig svaret på dine spørgsmål, så når du har læst den, ved du både hvornår det er efterårsferie og hvor du skal tage hen, for at få et sidste solstrejf i år.

Først og fremmest skal vi lige slå det vigtigste fas

Hvornår er det efterårsferie?

Efterårsferien ligger altid i uge 42. Helt bestemt fra d. 12. oktober til søndag d. 21. oktober 2018 (weekenderne medregnet).

Næste relevante spørgsmål:

Hvor er det varmt i efterårsferien?

Søger du en varm og solrig efterårsferie og ønsker du at minimere din rejsetid, så er det sydlige Europa og landende omkring middelhavet vores bedste bud. Vi foreslår Mallorca, Kreta og Algarvekysten som varme bud på en efterårsferie under sydens sol.

Har du mere tid på hånden og må det også godt være af eksotisk karakter? Så foreslår vi Dubai, Marokko og Thailand.

Fælles for alle destinationerne er, at vejrforholdende på disse destinatiooner stadig er stabile med solrige dage, uden at det bliver bagende varmt – perfekt for en solhungrende dansker på flugt fra det danske efterår.

Mallorca, Spanien

1/3

Mallorca har i mange år været kendt som charterturisternes højborg inklusiv grisefester og sangria ad libitum. Men dette ry har ændret sig over de seneste par år. Mallorca er gennemopstået som et hipt og moderne feriemål.
Og med god grund. På Mallorca er der plads til både strandentusiaster, aktive feriegæster og dem, der vil lidt af det hele. Det er derfor heller ikke så underligt, at Mallorca tiltrækker unge som gamle, familier og par året rundt.Så hvis du går og drømmer om at udskyde vintermørket sammen med familien, er Mallorca både en billig og let løsning.

Vores foretrukne hotel på Mallorca er spahotellet, Grupotel Gran Vista & Spa, der ligger i Can Picafort. Hotellets placering på den nordlige del af øen er ideel til sportsglade folk såvel som de strandglade. Her er både bjergrigt og skønne strande, der omkranser hotellets beliggenhed. Derudover tilbyder hotellet, som navnet antyder, gratis adgang til spa- og wellness, to store swimmingpools med børnebassin og en miniklub.

Hvorfor Mallorca: Perfekt til familien med både store og små børn. Mallorca er desuden en alsidig destination på grund af de mange forskellige muligheder for aktiviteter, afslapning og badeferie.

Hotel Grupotel Gran Vista & Spa

Top rated
Can Picafort
8.9 Fremragende (2556 anmeldelser)

Kreta, Grækenland

1/3

Kreta er den største ø i det græske øhav og har med rette sin plads på denne liste over varme destinationer, når efterårsmånederne falder på. Temperaturerne på Kreta i september og oktober ligger på omkring de 24-27 grader og havtemperaturen er hele 27 grader, så her er der rig mulighed for at forlænge sommeren med en dukkert.

Netop sol, strand og et azurblåt hav er hvad Kreta er garant for. Læg dertil uhøjtidlig græsk charme, hvid- og blåmalede huse beliggende side om side i snævre gader, og naturligvis lækker middelhavsmad. Det må da siges at være det perfekte efterårsretreat.

Vi foreslår Helios Appartment som ligger i Chanias gamle bydel. Her bor man blot 3 minutters gang fra stranden og byens restauranter og cafeer. Chanias natteliv er også kun en lille gåtur væk, hvis det skulle lokke nogen.

Lejlighedshotellet har egen pool og børnepool samt en bar, hvor der kan bestilles iskolde drikke. Selve lejlighederne er spartansk, men stilet indrettet med et mindre te-køkken og køleskab, så der er mulighed for at kokkere mindre måltider. Hotellet udmærker sig ved at have en høj renhed, et imødekommende personale og en beliggenhed i rolige omgivelser ifølge andre gæster.

Hvorfor Kreta: Kreta er lig med sommer og ubekymret livsstil som kun findes i middelhavsområderne. Tag til Kreta, hvis du vil have varme, men stadig skal være menneskelige temperaturer.

Helios Apartments

Chania
8.8 Fremragende (125 anmeldelser)

Algarvekysten, Portugal

1/3

Med 3000 solskinstimer om året og minimalt regnfald er Algarvekysten det perfekte rejsemål året rundt. Det behagelige klima skyldes de varme havstrømme og Algarvekystens placering, hvor bjergene i nord skærmer for regn og uvejr. Men det behagelige klima er ikke det eneste, der er at komme efter. Algarvekysten er kendt for sine stejle klipper, kilometerlange smukke strande og laguner. Som både giver anledning til smukke vandreturer i naturen, cykling og adrenalin-pumpende surf og vandsport i Atlanerhavet.
På Vestkysten ligger de mest kendte områder Vilamoura, Praia da Rocha og Albufeira. Hvor sidstnævnte er en favorit blandt mange danskere, og europæer i det hele taget. Byen ligger lige ud til Atlanterhavet og står man tidligt op, kan man overvære fiskerne sejle i land med nattens fangst. Det betyder også, at fiskeretter og seafood er den lokale spise, hvorfor restauranterne også hovedsagligt servere fisk og seafood.

På Algarvekysten er badesæsonen lang, ofte starter den i april og varer ind til oktober, og endnu længere, hvis du vælger et hotel med pool. Her vil vi foreslå Alfagar Aldeamento Turistico som er et tre-stjernet resort med et enormt poolområde, wellness og spa samt aktiviteter for børn og voksne. Resortet ligger i stille, men spektakulære omgivelser på en forhøjning, der giver en smuk udsigt over havet. De fleste gæster der vælger dette resort er par og familier, der går efter en rolig ferie med mulighed for både strand og pool, afslapning og aktiviteter.

Hvorfor Algarvekysten: Hvis natur, aktiv ferie og seafood er sagen, så er Algarvekysten det perfekte bud på en efterårsferie i varmen.

Alfagar Village

Top rated
Albufeira
8.8 Fremragende (3110 anmeldelser)

Dubai, Forende Arabiske Emirater

1/3

For bare 40 år siden var Dubai blot en ukendt prik på landkortet uden nogen nævneværdig værdi for turister. Men udviklingen op igennem 90’erne og 00’erne er til at få øje på og i dag kendes Dubai som en destination med luksus, sol og vanvittige bygninger. Med andre ord, vil en efterårsferie til Dubai med garanti give solhungrende danskere, hvad de kommer efter. Gennemsnitstemperaturen i Dubai ligger på 32 grader i oktober og er en destination, hvor alting bare er lidt større, lidt vildere og meget mere luksuseriøst, dog til at betale sig fra som dansker.

På denne baggrund ville vi anbefale Doubletree by Hilton Dubai i Business Bay distriktet. Hotellet ligger kun få minutters gang fra det populære strandområde Beach Mall med restauranter, cafeer og underholdningssteder – kort sagt, der, hvor der sker noget.

Selve hotellet er et såkaldt suitehotel, hvor hver suite har egen adgang til strand og privat pool samt en fantastisk udsigt til enten til Det Arabiske Hav eller Dubai Marina. Derudover har er der mulighed for at bruge hotellets fitness- og spatilbud. Endelig har hotellet en fantastisk morgenmadsrestaurant, Gastro Kitchen, der tilbyder en international morgenmadsbuffet med alt hvad hjertet begærer.

Hvorfor Dubai?: Hvis billig luksus efter din mening er nøgleordet for en god og solsikker efterårsferie, så er Dubai destinationen.

DoubleTree by Hilton Hotel Dubai - Jumeirah Beach

Top rated
Dubai
9.2 Fremragende (3192 anmeldelser)

Koh Chang, Thailand

1/3

Thailand er lig med endeløse sandstrande, palmetræer, der svejer let i vinden og eksotisk mad. Dertil er det nemt og billigt at rejse til Thailand, da flere og flere flyselskaber flyver direkte til Bangkok, hvorfra man kan bevæge sig videre ud i dette fortryllende land.

Vi anbefaler klart at søge mod en af de mange øer, som er det rene ferieparadis. Derduover er leveomkostningerne i Thailand yderst overkommelige, hvilket gør, at ferien ikke behøver at gå ud over julegaverne. Med andre ord, man kan leve rigtig godt, for små penge i Thailand

Opskriften på en varm og afslappende efterårsferie i Thailand er efter vores mening at tage til Koh Chang. Turismen er ikke nær så dominerende på denne ø, da turismen ganske enkelt ikke har bidt sig nær så meget fast som på de andre kendte øer. Det har dog ingen betydning for standarden af hoteller på øen. Det siges, at standarden er et af de bedste blandt alle de forskellige thailandske ø-grupper.

Vi har udvalgt Sea View Resort & Spa for dets beliggenhed, de luksuseriøse omgivelser og den samgfulde indretning samt faciliteter som AC, wifi og balkon med udsigt over havet. Derudover har resortet en restaurant, der serverer udsøgte thailandske såvel som internationale retter. Sidst men ikke mindst er der en udendørdsswimmingpool og 3 minutters gang fra stranden.

Hvorfor Koh Chang: Vi har valgt denne ø på grund af et lavere antal turister, den smukke natur såvel som solnedgangene, der skulle være helt fantastiske der.

Sea View Koh Chang

Top rated
Kohh Chang
8.8 Fremragende (2047 anmeldelser)

Agadir, Marrokko

1/3

Marokko har i løbet af de seneste par år opnået stor popularitet blandt danskere, der både vil på den klassiske solferie, men samtidig også gerne vil opleve en anden kultur. Dertil ligger Marokko blot en flyvetur på 4-5 timer og har et væsentligt lavere prisniveau end andre europæiske feriedestinationer.

Marokko er en perfekt destination i efterårsmånederne, hvor temperaturerne er mere medgørelige – læs: danskervenlige.
Agadir ligger på den marrokanske kystside ud til Atlanterhavet, og er en by, hvor traditioner møder det moderne. Du kan eksempelvis tage på bar i Agadir og stadig blot være et stenkast fra en Moskee, og lige netop denne kontrast er, det, som tiltrækker turister året rundt.

En anden særlig tiltrækningskraft, der kendetegner Agadir, er den dominerende surf-kultur. Eftersom Agadir har kilometervis af sandstrande er byen blevet et populært sted for surfere, øvede som mindre øvede og dem, der er helt nye.

Hvadenten du er til surf eller ej, så er en tur til Agadir også en oplagt mulighed for at lade batterierne op med en gang spa og wellness behandlinger – og igen til et væsentlig lavere prisniveau end herhjemme.

Vi foreslår derfor, at booke overnatning på Atlantic Palace som ganske vist er et gigantisk stort resort, men tilgengæld skortes der ikke på faciliteterne; en kæmpe pool, wellnessbehandlinger, store værelser og imponerende smukke udsmykninger rundt omkring på hotellet.
Endelig er der blot en gåtur på omkring 15 minutter til stranden.

Hvorfor Agadir: Hvis du er til surf, luksus til få penge og kulturelle oplevelser, så er Agadir din destination til din efterårsferie i varmen

Atlantic Palace Golf Thalasso & Casino resort

Agadir
7.7 Godt (1584 anmeldelser)

Rigtig god efterårsferie!