Danmark

Hvornår er det efterårsferie i Danmark og hvor skal I tage hen?

Vi har i samarbejde med Visit Danmark udarbejdet en guide til efterårsferien i Danmark.

Vi giver jer hermed svaret på, hvornår det er efterårsferie i Danmark og hvor I skal holde efterårsferie i Danmark.

Step 1: Hvornår er det efterårsferie i Danmark?

Efterårsferien ligger i uge 42, hvis man følger skolernes feriekalender. Det betyder, at det allerede nu kan betale sig at planlægge efterårsferien i Danmark, hvis I vil sikre jer de gode hoteller.

Step 2: Book jeres efterårsferie i Danmark

Efterårsferien er perfekt til at gå på opdagelse i Danmark. Hvadenten I er til “action”, kultur eller fordybelse i naturens frie rum, så byder Danmark på fantastiske muligheder. Vi har sammensat guiden således: region + hotel +forslag til aktiviteter, så I på den måde kan sammensætte jeres ideelle efterårsferie i Danmark.

Efterårsferie i Østjylland

Holder I ferie i Østjylland får I en en god kombination af moderne storbyliv, frodige landskaber og kyster med fine sandstrande.

Aarhus er regionens hovedstad og byder på alt det, man forventer af en moderne, men lille storby. Samtidig er Mols bjerge, Samsø og Anholt er et par østjydske perler, der er ideelle hvis efterårsferien skal bruges på at trække lidt frisk luft. Men vi lægger ud med Aarhus.

Aarhus

1/2

Den tidligere europæiske kulturhovedstad er en lille storby kendt for dets smilende folkefærd, natur og kultur. Kunstmuseet Aros karakteriske installation, Rainbow Panorama på toppen af museet er byens vartegn og tiltrækker tusindvis af besøgende. Et andet populært og børnevenligt museum er Den Gamle By. I Den Gamle By vil I møde mennesker klædt ”som dengang”, imens I går på opdagelse i denne tidslomme. Endelig er et besøg i Aarhus ikke fuldendt uden et stop i Tivoli Friheden. Børn og barnlige sjæle vil elske at slutte dagen af med et adrenalin-sus og duften af karameliserede æbler.

Læs mere om hoteller i Aarhus

Hoteller i Århus

990 Hotels
Se hoteller

Mols Bjerge

1/2

Mols Bjerge er en ud af Danmarks i alt fire nationalparker og byder på et varierende landskab fra bakket terræn, der hæver sig op over 137 meter over havoverfladen til heder, skove, moser og græsningsarealer. Mols Bjerges placering ved kysten gør desuden nationalparken til et perfekt sted for vandsports- og fiskerientusiaster. Mols bjerge ligger i kort afstand til Aarhus og er ideel at booke overnatning i, hvis man er på disse kanter. Som alternativ vil vi anbefale overnatning på Molskroen og Molskroen Strandhotel, som er to hyggelige hoteller med fokus på forkælelse, gastronomi og tæt på strand og natur.

Molskroen

Ebeltoft
8.5 Fremragende (141 anmeldelser)

Samsø

1/2

Samsøs kyststrækninger med stejle skrænter, et bakkelandskab med dybe dale, hedelandskab og frugtbare landbrugsområder, gør øen til et unikt stykke af Danmark. Samsø er lig med slowliving, vedvarende energi og hyggelige cafeer i de små landsbyer. Om efteråret er Samsø desuden storleverandører af græskar og i den andleding afholdes Den Store Græskardag. Her kan børn og voksne hygge, snitte og komme hjem med sin helt egen græskarmand.

Hoteller i Samsø

113 Hotels
Se hoteller

Efterårsferie i Sønderjylland

Sønderjylland er lig med grønne marker og skove. Fjorde, der munder ud i Lillebælt i øst. I vest sætter Vadehavet med tidevand og den flade marsk sit tydelige præg på regionen. Sønderjylland er lig med historiske gamle byer, slotte og katedraler og ikke mindst det velkendte sønderjyske kagebord.

Vadehavet

1/2

Vadehavet udgøres af de tre øer Rømø, Fanø og Mandø – her er uberørt natur, klitter og kilometerlange, fine sandstrande og et rigt dyreliv. Vadehavet er faktisk et af verdens vigtigste yngle- og rastepladser for fugle, og gør dermed “Vaden” til et sandt mekka for fugleelskere. Er I heldige kan I opleve naturfænomenet Sort Sol, når tusindvis af stære skaber sorte mønstre på himlen lige før solnedgang. Udover den fantastiske natur er øen let at opleve til fods eller med cykler – eller endda på hesteryg.

Hoteller i Waddeneilanden

1278 Hotels
Se hoteller

Legoland

Selvom Legoland Billund ikke officielt hører med til region Sønderjylland, er det alligevel på sin plads at tilføje kreativitetens højborg. For i Legoland kan børn være børn og voksne kan finde tilbage til deres indre legebarn – forlystelser, leg og hygge, er vel i virkeligheden alt hvad en efterårsferie skal indeholde?

Efterårsferie i Nordjylland

Efterårsferie i Nordjylland er lig med havudsigt og lys. For I vil være omgivet af Nordsøen i vest og Kattegat i øst og midtimellem Limfjorden. Havene gør, at I kan opleve et helt specielt lys og det er derfor også med rette, at Nordjylland har fået tilnavnet, Lysets land.

Skagen

1/2

Hvis I vil holde efterårsferie i det nordjyske er danmarks nordligste by, Skagen et must. Det var her Skagensmalerne slog sig ned i 1800-tallet, på grund af det helt særlige lys på toppen af Danmark. Det særlige lys findes stadig og turister flokkes til i stor stil henover sommeren. Efteråret er den tid på året, hvor mængden af turister aftager, men det betyder ikke, at Skagen ikke er et besøg værd. Skagen byder på ikoniske cafeer og restauranter samt attraktioner som den Tilsandede Kirke, Råbjerg Mile og selve Grenen – også om efteråret.

Hoteller i Skagen

1141 Hotels
Se hoteller

Efterårsferie i København & Nordsjælland

1/2

Efterårsferie i København og Nordsjælland byder på natur, kultur og historie – og storbyliv. Vælger I at holde ferie i København kan I nemt komme til og fra nordsjælland og omvendt, hvilket giver god mulighed for at opleve lidt af hvert i efterårsferien..
Et par dage i København kan eksempelvis gå med en tur i Tivoli, hvor I kan uddforske den spektakulære Halloween udstilling. Derudover er Den Blå Planet samt et smut forbi kongefamiliens residens også et altid besøg værd.

Derudover har det nordsjællandske område også en række spændende seværdigheder. Vi nævner i flæng; Louisiana er et must for de kunstinteresserede, de mange slotte, som daterer helt tilbage til renæssaincetiden er et must for historieelskere og Experimentariet formidler på bedste vis livets videnskabelige gåder i børnehøjde.

Efterårsferie på Sydsjælland, Møn, Lolland & Falster

Efterårsferie i Sydsjælland eller på en af de tre øer, Møn, Lolland og Falster er lig med en ægte traditionel dansk ferie – hyggelige byer, fantastiske strande, Danmarks mest besøgte naturattraktion, og ikke mindst forlystelses- og safariparker. Det er blot nogle af de mest kendte attraktioner som ville være perfekte aktiviteter i en efterårsferie.

Møns klint

Møns Klint er et af Danmarks mest naturskønne attraktioner og tiltrækker hvert år flere hundredvis af turister fra ind- og udland. De dramatiske kridtklipper giver anledning til leg og opdagelse – kravl til toppen af klipperne eller gå på opdagelse efter fossiler stranden og lær om kridtklippernes tilblivelse på Møns Geocenter.

BonBon-Land

I BonBon-Land er der lagt op til grin, sus i maven og højt humør. Her venter der jer forlystelser til børn og voksne i alle aldre. Og selvfølgelig kan man købe slik i forlystelsesparken. Læs mere om forlystelsparker i Skandinavien

Knuthenborg Safari Park

Do you love animals and safaris? Then Northern Europe’s largest safari park is an absolute must. Knuthenborg Safari Park you come very close to the wild animals. The animals roam freely around the park’s huge green areas. A very unique experience for the whole family.