Italien

Hoteltilbud: Gode hoteller nær Roms mest populære seværdigheder

Rom er fantastisk og fyldt med attraktioner for alle besøgende.

De billigste måneder for et besøg i Rom er netop begyndt og det giver lidt ekstra luksus for pengene, når man kigger på overnatningsmulighederne.

Herunder finder du de bedste hoteltilbud, som alle ligger nær Roms mest populære seværdigheder.

PETERSKIRKEN

Peterskirken stod færdig i 1626 og er en af verdens største kirkebygninger med en højde på 132 meter. Denne massive og verdensberømte kirke ligger i Vatikanstaten, som af mange turister betegnes som en del af Rom.

Adresse: Piazza San Pietro, 00120 Città del Vaticano, Vatikanstaten

COLOSSEUM

Intet besøg i Rom uden at have kastet blikket på byens verdensberømte amfiteater. Colosseum blev indviget helt tilbage i 80 e. Kr. og blev flittigt anvendt til gladiatorkampe i Romerriget. Konstruktionen bæres af 80 store piller, og med plads til 50.000 tilskuere er det ikke blot et lille stykke kultur.

Adresse: Piazza del Colosseo 1, 00184 Rom

TREVI-FONTÆNEN

Trevi-fontænen, som vi kender den idag, stammer fra 1762, og ligger i det centrale Rom til glæde for mange turister og fotografer. Fontænens billede er ganske smukt udført af billedehuggerne Pietro Bracci og Filippo della Valle og udover at være yndig, så støtter fontænen faktisk hjælpeorganisationer som Røde Kors og Caritas. Det sker fordi turister smider mere end en million kroner ned i fontænen hvert år.

Adresse: Piazza di Trevi, 00187 Rom

PANTHEON

Et antikt romersk tempel for alle de græsk/romerske guder. Templet stammer fra 120 e. Kr. og er et af de få bygningsværker, som har været i brug lige siden. Pantheon ligger ganske centralt i Rom, blot et stenkast fra den populære plads Piazza Navona.

Adresse: Piazza della Rotonda, 00186 Rom

DEN SPANSKE TRAPPE

Med et design af italianske Francesco de Sanctis og opført og betalt af en fransk diplomat, er navnet på Den Spanske Trappe måske en smule misvisende, da den som sådan intet har med Spanien – udover at forbinde kirken Trinita dei Monti og Piazza di Spagna, pladsen, hvor den spanske ambassadør havde bolig. Ikke desto mindre blev trappen en ikonisk base for diverse kunstnere og siden hen en særdeles populær seværdighed i Italiens hovedstad. Fra Den Spanske Trappe er der kun en kort gåtur til det populære torv Piazza del Popolo.

Adresse: Piazza di Spagna, 00187 Rom

STADIO OLIMPICO

For de sportsinteresserede er det olympiske stadion en god base. Stadionet ligger godt 4 km nord fra Vatikanstaten og huser de to store italienske fodboldklubber AS Roma og SS Lazio, som hver weekend trækker tusinder til underholdning. Med plads til over 72.000 siddende tilskuere er der gode muligheder for en spændende oplevelse. Det er dog planlagt at AS Roma skal flytte til et andet stadion fra næste sæson, så ønsker man at se dem optræde på Roms primære sportsarena, så skal det være snart.

Adresse: Viale dei Gladiatori, 00135 Rom