EuropaBillige ferier

Hotellet er billigst 28 dage inden tjekind

By , 17. maj 2016

trivago har analyseret data for hoteller i Frankring, Italien, Spanien, Storbritannien og Tyskland, for at finde ud af, hvor lang tid i forvejen du skal booke hotelværelset.

De indsamlede data viser, at du sparer mest, hvis du booker hotellet 28 dage inden ankomst.

Bedste tidspunkt at booke hotel

Det er billigst booke hotellet en måned i forvejen. Hvis du booker dagen inden afrejse, er prisen nogenlunde den samme, som hvis du booker 2 måneder inden afrejse. Booker du tre måneder i forvejen, er der ingen besparelser at hente (men til gengæld kan du sikre, at dit favorithotel ikke er udsolgt). Prisudviklingen er illustreret i grafen ovenfor.

Hvorfor er hotellerne ikke dyrest lige inden afrejsedatoen?

Det har noget at gøre med udbud og efterspørgsel. Ofte er hotellerne ikke fuldt bookede – og derfor sætter mange hotelejere priserne ned, hvis de har en masse ledige værelser få dage før tjekind. Du kan således score nogle gode last minute tilbud, hvis du har is i maven og venter med at booke. Det kan dog også have sine ulemper at vente, da alle de prisvenlige, centrale hoteller kan være udsolgt.

Varierer besparelserne i forhold til destinationen?

Ja. Hvis du skal til Italien, kan det bedst svare sig at booke 3-6 uger inden afrejse, mens hoteller i Storbritannien bør bestilles 4-5 uger inden. Tyske hoteller bør bookes 3-4 uger inden afrejse. Skal du til Spanien kan det svare sig at være i god tid og booke helt op til 7 uger inden du skal afsted, mens du med fordel kan bestille hotelværelse i Frankrig helt ned til 2 uger inden afrejse, og stadig være sikker på at opnå en god besparelse. Få et overblik i oversigten nedenfor.

BMBH-Country-Breakdown-DK-V2

 

Find og sammenlign priser på hoteller i de fem lande, der indgår i undersøgelsen her: Frankring, Italien, Spanien, Storbritannien og Tyskland.

Om undersøgelsen

Vi har trukket priser som ligger mellem 0 og 100 dage før tjekind. Data er baseret på priser fra over 200.000 hoteller i de fem lande. Når du booker indenfor 1 måned inden tjekind kan du opnå besparelser, som ligger under det månedlige gennemsnit for den måned, du rejser. Uanset om du rejser i sommer- eller vinterhalvåret.