Europa

Hotellet er billigst 28 dage inden tjekind

trivago har analyseret data for hoteller i

Frankring, Italien, Spanien, Storbritannien og Tyskland, for at finde ud af, hvor lang tid i forvejen du skal booke hotelværelset.

De indsamlede data viser, at du sparer mest, hvis du booker hotellet 28 dage inden ankomst.

Det er billigst booke hotellet en måned i forvejen. Hvis du booker dagen inden afrejse, er prisen nogenlunde den samme, som hvis du booker 2 måneder inden afrejse. Booker du tre måneder i forvejen, er der ingen besparelser at hente (men til gengæld kan du sikre, at dit favorithotel ikke er udsolgt). Prisudviklingen er illustreret i grafen ovenfor.

Hvorfor er hotellerne ikke dyrest lige inden afrejsedatoen?

Det har noget at gøre med udbud og efterspørgsel. Ofte er hotellerne ikke fuldt bookede – og derfor sætter mange hotelejere priserne ned, hvis de har en masse ledige værelser få dage før tjekind. Du kan således score nogle gode last minute tilbud, hvis du har is i maven og venter med at booke. Det kan dog også have sine ulemper at vente, da alle de prisvenlige, centrale hoteller kan være udsolgt.

Varierer besparelserne i forhold til destinationen?

Ja. Hvis du skal til Italien, kan det bedst svare sig at booke 3-6 uger inden afrejse, mens hoteller i Storbritannien bør bestilles 4-5 uger inden. Tyske hoteller bør bookes 3-4 uger inden afrejse. Skal du til Spanien kan det svare sig at være i god tid og booke helt op til 7 uger inden du skal afsted, mens du med fordel kan bestille hotelværelse i Frankrig helt ned til 2 uger inden afrejse, og stadig være sikker på at opnå en god besparelse. Få et overblik i oversigten nedenfor.

Find og sammenlign priser på hoteller i de fem lande, der indgår i undersøgelsen her: Frankring, Italien, Spanien, Storbritannien og Tyskland.

Om undersøgelsen

Vi har trukket priser som ligger mellem 0 og 100 dage før tjekind. Data er baseret på priser fra over 200.000 hoteller i de fem lande. Når du booker indenfor 1 måned inden tjekind kan du opnå besparelser, som ligger under det månedlige gennemsnit for den måned, du rejser. Uanset om du rejser i sommer- eller vinterhalvåret.