Spanien

Hoteller på Tenerife: Fra nord til syd og øst mod vest

Takket være den varierede natur, som bl.a.

byder på stejle klipper og unikke strande med vulkansand, er Tenerife, den største af De Kanariske Øer, et rejsemål, der kan besøges året rundt. Men hvilke hoteller på Tenerife er så bedst at overnatte på?

Hvis du aldrig har besøgt øen før, eller bare gerne vil lære den nærmere at kende, kan du finde en masse nyttige oplysninger og tips om overnatning og oplevelser på Tenerife i denne artikel. Hvor finder du de mest stemningsfulde overnatningssteder, hvilke strande er de smukkeste, og hvad må du ikke gå glip af i øens største byer? Og frem for alt får du tips til, hvordan du kan opleve Tenerife, som var du en af de lokale. Lyder det ikke godt?

Ferie på Tenerifes nordkyst – fra vest mod øst

Tenerifes nordkyst er ved første øjekast præget af klipper og stærke havstrømme, men når der er lavvande, dukker de smukkeste strande med sort sand op som ved et trylleslag. I dette område finder du et væld af naturlige bassiner, og de små vige danner rammerne om unikke, små enklaver, hvor du kan tage en dukkert.

Nordkysten er kendt for sit stejle terræn og de stærke havstrømme, så derfor skal du huske at være opmærksom og ikke svømme for langt væk fra kysten, selvom de smukke omgivelser og det behagelige klima giver lyst til at udforske hele kyststrækningen.

Oplev nordkysten fra disse byer og hoteller på Tenerife

Buenavista del Norte

Buenavista del Norte er den vestligst beliggende by på nordkysten. Byen har bevaret sin kolonistil i form af små gader og huse med balkoner i træ, og den er omgivet af bananplantager, som det i øvrigt vrimler med på nordkysten.

Overnatning

1/3

Omkring ti minutter fra Buenavista del Norte i byen Los Silos finder du hotellet Luz del Mar, et 4-stjernet overnatningssted blot 200 meter fra havet, som er omgivet af vidtstrakte bananplantager og ligger i ly af Tenomassivet. Det er et ideelt sted for naturelskere og folk med hang til lange vandreture.

Udefra er hotellet farverigt og har balkoner i træ, men indenfor er indretningen mere moderne og minimalistisk. Dette hotel på den nordlige del af Tenerife har mange gode faciliteter som for eksempel indendørs pool, wellnesscenter, fitnessfaciliteter samt bar og restaurant.

Hotel Luz Del Mar

Top rated
Los Silos
8.9 Fremragende (414 anmeldelser)

Overnatning

1/3

Det 4-stjernede Sol Costa Atlantis ligger på den nordlige del af Tenerife i hjertet af Puerto de La Cruz. Hotellet har en fantastisk beliggenhed kun 50 meter fra stranden og meget tæt ved Loro Parque og Martiánez-søen. Værelserne er moderne og elegante og danner den perfekte ramme om din ferie på Tenerife.

Kronen på værket er uden tvivl stedets spa, som ligger på 14. etage under en glaskuppel, hvorfra du kan nyde udsigten over det skønne landskab, Atlanterhavet og vulkanen Teide.

Sol Costa Atlantis Tenerife by Melia

Puerto de la Cruz
7.9 Godt (2248 anmeldelser)

Overnatning

1/3

Dette hotel byder ganske vist ikke på havudsigt, men hvis du er på udkig efter en autentisk overnatningsmulighed, hvor du på alle måder kan dykke ned i Tenerifes kultur, så er dette uden tvivl stedet. Hotel Rural Victoria ligger i hjertet af den historiske bydel La Orotava, kun få meter fra seværdigheder såsom Casa de los Balcones (“huset med balkonerne”), Nuestra Señora de la Concepción Kirke og Victoria Park, hvor du kan gå en tur mellem blomster og træer.

Hele hotellet er indrettet i kolonistil, men den smukkeste del er den indre gårdhave, hvor du kan spise morgenmad og slappe af efter en forfriskende gåtur.

Hotel Rural Victoria

Top rated
La Orotava
8.6 Fremragende (397 anmeldelser)

Overnatning

1/3

Dette spektakulære hotel på det sydlige Tenerife vil uden tvivl tage pusten fra dig. Det 5-stjernede Iberostar Grand Hotel Mencey ligger kun et kvarters gang fra Plaza de España og repræsenterer det ypperste inden for hoteller i Santa Cruz de Tenerife. Auditorio de Tenerife og byens botaniske have ligger også kun 15 minutters gang derfra.

Hotellet har til huse i et palæ i kanarisk kolonistil, som har fået et moderne præg. Derudover finder du også en drømmespa på stedet.

Værd at vide: Hvis du går hen til molen bag Auditorio de Tenerife, kan du se et virkelig unikt kunstværk af den bulgarske kunstner Stoyko Gagamov, som har udsmykket stenblokkene med malerier af forskellige sangere. Santa Cruz de Tenerife er også berømt for Las Teresitas, som er en kunstig strand med sand fra Sahara. Stranden fremstår helt naturlig og er yderst velegnet til børnefamilier.

Du kan med fordel gå op til strandens udkigspunkt, som ligger lige bagved, og gå ned på den anden side i retning af naturstranden med det sorte sand, Las Gaviotas Strand. Du finder de bedste fisk på de små restauranter, som kun må sælge fisk, der er fanget samme dag af fiskerne i området, som er medlem af fiskerisammenslutningen. Nogle af disse spisesteder har specialiseret sig i grillet fisk, mens andre serverer dybstegt fisk.

I Santa Cruz de Tenerife kan du også lægge vejen forbi Cofradía de Pescadores Restaurante.

Iberostar Heritage Grand Mencey

Top rated
Santa Cruz
8.9 Fremragende (3080 anmeldelser)

Overnatning

1/3

I Güímar, der ligger 10 minutters kørsel fra Candelaria, finder du et yndigt landhotel, som er af særlig historisk og kulturel betydning for De Kanariske Øer på grund af sin arkitektur, der stammer tilbage fra det 16. århundrede. Takket være trægulvene, de blotlagte bjælker, den karakteristiske balkon, gårdhaven og de levende farver kan du mærke historiens vingesus og fordybe dig i den kanariske kultur.

Casona de Santo Domingo er et lavprishotel, der ligger i skønne naturomgivelser, hvor du kan nyde lange gåture og god mad. Stedet har egen restaurant, som serverer retter fra det lækre, lokale køkken.

Hotel Casona de Santo Domingo

Top rated
Guimar
8.5 Fremragende (189 anmeldelser)

Overnatning

1/3

Der er også mulighed for at overnatte i et af de bioklimatiske huse i ITER, hvilket helt sikkert vil være en uforglemmelig oplevelse. Disse specielle huse er ikke kun 100% bæredygtige og afsætter ingen CO2-spor, de er også udført i et flot og futuristisk design. Bygningerne inkorporerer desuden forskellige elementer fra kanarisk arkitektur; der er for eksempel brugt meget vulkanmateriale og træ, men med stor respekt for naturen.

Om morgenen vækkes du af solens varme, og du kan spise morgenmad med udsigt til havet og det vulkanske Pelada-bjerg i ryggen.

Værd at vide: Der er ikke mange, der kender til den, men bag denne samling huse ligger der en strand med bittesmå sten, der ligner sand. Der plejer ikke at være mange mennesker her, så hvis du længes efter en virkelig afslappende ferie, er dette sted helt ideelt.

Casas Bioclimaticas Iter

El Médano
8.3 Meget godt (333 anmeldelser)

Overnatning

1/3

Kn Arenas del Mar er et elegant og stilfuldt hotel på den sydlige del af Tenerife. Det ligger i El Médano i nærheden af La Jaquita Strand, hvor du finder eksklusive faciliteter til maksimal afslapning. Det kan ikke tilrådes at rejse hertil med børn, da overnatningsstedet kun tager imod voksne gæster.

Hotellets beliggenhed giver mulighed for at nyde en ekstraordinær havudsigt, mens spaen, der er specialiseret i thalassoterapi, er prikken over i’et på ethvert ophold på Tenerife. Fra den rummelige udendørs pool kan du beundre stranden og især spidsen af den berømte vulkan Montaña Roja, som kun ligger 10 minutters kørsel fra hotellet.

Kn Arenas del Mar

Granadilla de Abona
8.0 Meget godt (809 anmeldelser)

Overnatning

1/3

Dette luksushotel i Costa Adeje på Tenerife har alt det, der skal til, for at du kan tilbringe en uforglemmelig ferie på øen: sol, hav og masser af afslapning. GF Fañabe har 5 pools og lige så mange restauranter, gratis wi-fi på hele hotellets område, et fantastisk køkken og masser af underholdning for enhver smag, hvad enten du rejser alene, sammen med din partner eller har hele familien med.

Hotellet ligger meget tæt på havet, kun 500 meter fra stranden. På knap så solrige dage, eller hvis der skulle falde lidt regn, kan du tilbringe timevis med at gå på opdagelse i et af de utallige butikscentre, der ligger i nærheden af hotellet.

GF Fañabe

Costa Adeje
8.1 Meget godt (2168 anmeldelser)

Overnatning

1/3

I hjertet af San Cristóbal de La Laguna i en bygning helt tilbage fra 1776 finder du det elegante og luksuriøse La Laguna Grand Hotel. Dette spændende 4-stjernede hotel er tiltrækkende på grund af sin klasse og historiske værdi, som hver en krog på stedet emmer af. Indretningen af fællesområderne og værelserne leder tankerne hen på den typiske kolonistil, men den har også fået et strejf af moderne design.

Hotellet gør sig også bemærket ved brug af materialer såsom træ og skind samt varme og hyggelige farver. For at få den mest imponerende udsigt over La Laguna og oplandet kan du begive dig op på hotellets tagterrasse, hvor du også kan nyde den skønne pool, der kan forsøde ethvert ophold på Tenerife.

La Laguna Gran Hotel

Top rated
San Cristobal de la Laguna
8.9 Fremragende (384 anmeldelser)

Overnatning

1/3

Dette 4-stjernede hotel er blevet udtænkt og opført i fuldstændig harmoni med naturen, lige fra de anvendte materialer, som for eksempel træ og sten, til farverne, som afspejler nuancerne i den bevoksning, der omgiver hotellet. Naturelskere går ikke galt i byen med dette hotel, hvor der er mulighed for at opleve en anden side af øen.

Fra Hotel Spa Villalba kan du nyde den smukke udsigt over skoven og haverne, dyrke sport i det fri og slappe af i hotellets spa eller i den indendørs eller udendørs pool.

Værd at vide: Fra La Laguna kan du tage på forskellige udflugter og opleve flotte naturparker såsom Anaga Naturpark på Tenerifes nordspids. Herfra udgår der mange stier, som fører til øens smukkeste strande, for eksempel Benijo Strand, Antequera Strand og Almaciga Strand.

Når du besøger disse strande, skal du huske at have respekt for havet, da havstrømmene er meget stærke. Det er vigtigt at undersøge, om der er flod eller ebbe, og det er bedst ikke at begive sig for langt væk fra kysten. Trods disse forbehold er dette smukke område bestemt et besøg værd. Det er også værd at nævne Teide Nationalpark, som er en af Tenerifes største seværdigheder. Teide er verdens tredje højeste vulkan og blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 2007.

Du kan med fordel besøge nationalparken ved mørkets frembrud, når der er en helt unik stjernehimmel. Vælger du i stedet at besøge nationalparken i dagslys, kan du springe parkens restauranter over og i stedet selv medbringe mad, så du kan holde picnic under et af fyrretræerne langs med stien mod Puerto Santiago/Los Gigantes. Området er veludstyret med både borde og grillsteder.

Det bedste tidspunkt at besøge parken på er i maj måned, når tajinasterne blomstrer. Det er nogle kæmpestore koniske planter, der kan blive op til to meter høje med små lyserøde eller røde blomster.

Hotel Spa Villalba - Sólo adultos

Top rated
Vilaflor
9.1 Fremragende (780 anmeldelser)