Hoteller på Tenerife: Fra nord til syd og øst mod vest

Takket være den varierede natur, som bl.a.

byder på stejle klipper og unikke strande med vulkansand, er Tenerife, den største af De Kanariske Øer, et rejsemål, der kan besøges året rundt. Men hvilke hoteller på Tenerife er så bedst at overnatte på?

Hvis du aldrig har besøgt øen før, eller bare gerne vil lære den nærmere at kende, kan du finde en masse nyttige oplysninger og tips om overnatning og oplevelser på Tenerife i denne artikel. Hvor finder du de mest stemningsfulde overnatningssteder, hvilke strande er de smukkeste, og hvad må du ikke gå glip af i øens største byer? Og frem for alt får du tips til, hvordan du kan opleve Tenerife, som var du en af de lokale. Lyder det ikke godt?

Ferie på Tenerifes nordkyst – fra vest mod øst

Tenerifes nordkyst er ved første øjekast præget af klipper og stærke havstrømme, men når der er lavvande, dukker de smukkeste strande med sort sand op som ved et trylleslag. I dette område finder du et væld af naturlige bassiner, og de små vige danner rammerne om unikke, små enklaver, hvor du kan tage en dukkert.

Nordkysten er kendt for sit stejle terræn og de stærke havstrømme, så derfor skal du huske at være opmærksom og ikke svømme for langt væk fra kysten, selvom de smukke omgivelser og det behagelige klima giver lyst til at udforske hele kyststrækningen.

Oplev nordkysten fra disse byer og hoteller på Tenerife

Buenavista del Norte

Buenavista del Norte er den vestligst beliggende by på nordkysten. Byen har bevaret sin kolonistil i form af små gader og huse med balkoner i træ, og den er omgivet af bananplantager, som det i øvrigt vrimler med på nordkysten.

Overnatning

1/3

Omkring ti minutter fra Buenavista del Norte i byen Los Silos finder du hotellet Luz del Mar, et 4-stjernet overnatningssted blot 200 meter fra havet, som er omgivet af vidtstrakte bananplantager og ligger i ly af Tenomassivet. Det er et ideelt sted for naturelskere og folk med hang til lange vandreture.

Udefra er hotellet farverigt og har balkoner i træ, men indenfor er indretningen mere moderne og minimalistisk. Dette hotel på den nordlige del af Tenerife har mange gode faciliteter som for eksempel indendørs pool, wellnesscenter, fitnessfaciliteter samt bar og restaurant.

Garachico

Landsbyen Garachico har fået en særlig udmærkelse af det spanske kulturministerium for sin kunstneriske arv. Det er en historisk fiskerby bestående af små stræder med porfyrbelægning, flotte pladser og adskillige kirker. Området er rigt på naturlige bassiner, som de lokale kalder “charcos”, og her finder du et udvalg af landlige hoteller.

Puerto de La Cruz

Selvom Puerto de La Cruz er en kendt by med mange turister, kan vi ikke undgå at nævne den, for den er virkelig smuk. Byens havnepromenade er helt vidunderlig, og det er også her i nærheden, du finder den fascinerende og yderst velbesøgte Martiánez-sø – en kunstig saltvandssø med mange småøer og forbundne pools. Det er en kæmpe oplevelse, som du ikke må gå glip af, særligt ikke hvis du har børn med på rejsen.

Den historiske bydel er udelukkende forbeholdt fodgængere og er fyldt med barer, restauranter og små kunsthåndværksbutikker. En anden attraktion i lokalområdet er Loro Parque, som er en meget smuk dyrepark med et væld af forskellige tropiske og lokale blomsterarter samt verdens største bestand af papegøjer.

Hotel Luz Del Mar

Top rated
8.9 Fremragende (414 anmeldelser)
Fremragende Service 8.9 / 10
Se hotel

Overnatning

1/3

Det 4-stjernede Sol Costa Atlantis ligger på den nordlige del af Tenerife i hjertet af Puerto de La Cruz. Hotellet har en fantastisk beliggenhed kun 50 meter fra stranden og meget tæt ved Loro Parque og Martiánez-søen. Værelserne er moderne og elegante og danner den perfekte ramme om din ferie på Tenerife.

Kronen på værket er uden tvivl stedets spa, som ligger på 14. etage under en glaskuppel, hvorfra du kan nyde udsigten over det skønne landskab, Atlanterhavet og vulkanen Teide.

La Orotava

Det siges, at indbyggerne i La Orotava har meget lange ben, og alt taler for, at det ikke skyldes tilfældigheder, når du oplever stigningen i de gader, der fører ind til den historiske bydel. Selvom de stejle gader kræver en vis indsats, kan vi garantere, at det er besværet værd, for det er et enestående sted, som har bevaret den kolonistil, der er så typisk for øen.

Til Corpus Christi, søndagen der falder 60 dage efter påskedag, bliver der lukket for trafik i bymidten, og gaderne forvandles til det rene virvar af blomster og sand. Det er en meget smuk tradition, som du ikke må snyde dig selv for, hvis du befinder dig i området i denne periode.

Sol Costa Atlantis Tenerife by Melia

Puerto de la Cruz, 0.4 km til Calle de San Telmo
7.9 Godt (2220 anmeldelser)
Fremragende Beliggenhed 8.8 / 10
Se hotel

Overnatning

1/3

Dette hotel byder ganske vist ikke på havudsigt, men hvis du er på udkig efter en autentisk overnatningsmulighed, hvor du på alle måder kan dykke ned i Tenerifes kultur, så er dette uden tvivl stedet. Hotel Rural Victoria ligger i hjertet af den historiske bydel La Orotava, kun få meter fra seværdigheder såsom Casa de los Balcones (“huset med balkonerne”), Nuestra Señora de la Concepción Kirke og Victoria Park, hvor du kan gå en tur mellem blomster og træer.

Hele hotellet er indrettet i kolonistil, men den smukkeste del er den indre gårdhave, hvor du kan spise morgenmad og slappe af efter en forfriskende gåtur.

Ferie på Tenerifes sydkyst – fra nord mod syd

Sydkysten er helt sikkert det mest populære og kommercielle område på øen, hvor du finder de store hoteller og luksusresorter, som de fleste ser for sig, når de tænker på Tenerife. Området skiller sig dog ud på grund af sin skønhed og stemningsfulde karakter, der tydeligt kommer til udtryk mange steder.

Byer og hoteller på det sydlige Tenerife

Santa Cruz de Tenerife

Tenerifes hovedby er kendetegnet ved sin positive og dynamiske atmosfære året rundt. Den glade stemning kulminerer dog i februar og marts, når farverne og udklædningerne til det årlige karneval gør sit indtog i byens gader, og der synges og danses til den lyse morgen. Blandt andre absolutte musts er Auditorio de Tenerife, et bygningsværk af den berømte arkitekt Santiago Calatrava, den botaniske have og den centrale Plaza de España med butikkerne og de mange grønne områder.

Hotel Rural Victoria

Top rated
La Orotava, 1.9 km til Bananera El Guanche
8.6 Fremragende (395 anmeldelser)
Fremragende Beliggenhed 8.7 / 10
Se hotel

Overnatning

1/3

Dette spektakulære hotel på det sydlige Tenerife vil uden tvivl tage pusten fra dig. Det 5-stjernede Iberostar Grand Hotel Mencey ligger kun et kvarters gang fra Plaza de España og repræsenterer det ypperste inden for hoteller i Santa Cruz de Tenerife. Auditorio de Tenerife og byens botaniske have ligger også kun 15 minutters gang derfra.

Hotellet har til huse i et palæ i kanarisk kolonistil, som har fået et moderne præg. Derudover finder du også en drømmespa på stedet.

Værd at vide: Hvis du går hen til molen bag Auditorio de Tenerife, kan du se et virkelig unikt kunstværk af den bulgarske kunstner Stoyko Gagamov, som har udsmykket stenblokkene med malerier af forskellige sangere. Santa Cruz de Tenerife er også berømt for Las Teresitas, som er en kunstig strand med sand fra Sahara. Stranden fremstår helt naturlig og er yderst velegnet til børnefamilier.

Du kan med fordel gå op til strandens udkigspunkt, som ligger lige bagved, og gå ned på den anden side i retning af naturstranden med det sorte sand, Las Gaviotas Strand. Du finder de bedste fisk på de små restauranter, som kun må sælge fisk, der er fanget samme dag af fiskerne i området, som er medlem af fiskerisammenslutningen. Nogle af disse spisesteder har specialiseret sig i grillet fisk, mens andre serverer dybstegt fisk.

I Santa Cruz de Tenerife kan du også lægge vejen forbi Cofradía de Pescadores Restaurante.

Candelaria

Candelaria er en smuk by, der ligger ud til havet, og som er berømt for sin katedral og sin Virgen de la Candelaria-statue, også kaldet “La Virgen Morena” (den mørke jomfru). Denne katolske helgen er skytshelgen for De Kanariske Øer og fejres hvert år den 15. august. Ifølge legenden blev statuen af jomfruen fundet på stranden af nogle guancher, øernes oprindelige befolkning, som beboede De Kanariske Øer, før erobrerne fra fastlandet kom til. Da de troede, der var tale om en ond ånd, prøvede to guancherhyrder at ødelægge statuen, men de kom selv til skade, hvorfor statuen fra det øjeblik i stedet blev gjort til genstand for tilbedelse.

Iberostar Heritage Grand Mencey

Top rated
Santa Cruz, 2 km til Auditorio de Tenerife
8.9 Fremragende (3027 anmeldelser)
Fremragende Renhed 9.2 / 10
Se hotel

Overnatning

1/3

I Güímar, der ligger 10 minutters kørsel fra Candelaria, finder du et yndigt landhotel, som er af særlig historisk og kulturel betydning for De Kanariske Øer på grund af sin arkitektur, der stammer tilbage fra det 16. århundrede. Takket være trægulvene, de blotlagte bjælker, den karakteristiske balkon, gårdhaven og de levende farver kan du mærke historiens vingesus og fordybe dig i den kanariske kultur.

Casona de Santo Domingo er et lavprishotel, der ligger i skønne naturomgivelser, hvor du kan nyde lange gåture og god mad. Stedet har egen restaurant, som serverer retter fra det lækre, lokale køkken.

ITER

ITER-området byder på et væld af spændende seværdigheder. Fra vejen kan du kun se vindmølleparkens faciliteter, men når du bevæger dig længere ind i området, når du frem til økoparken. Den består af en lille landsby, hvor boligerne udgøres af bioklimatiske huse, hvilket vil sige, at de kun forsynes med vedvarende energi og er opført i materialer, der ikke påvirker naturen og dermed er 100% miljøvenlige.

Hotel Casona de Santo Domingo

Top rated
8.5 Fremragende (186 anmeldelser)
Fremragende Renhed 8.8 / 10
Se hotel

Overnatning

1/3

Der er også mulighed for at overnatte i et af de bioklimatiske huse i ITER, hvilket helt sikkert vil være en uforglemmelig oplevelse. Disse specielle huse er ikke kun 100% bæredygtige og afsætter ingen CO2-spor, de er også udført i et flot og futuristisk design. Bygningerne inkorporerer desuden forskellige elementer fra kanarisk arkitektur; der er for eksempel brugt meget vulkanmateriale og træ, men med stor respekt for naturen.

Om morgenen vækkes du af solens varme, og du kan spise morgenmad med udsigt til havet og det vulkanske Pelada-bjerg i ryggen.

Værd at vide: Der er ikke mange, der kender til den, men bag denne samling huse ligger der en strand med bittesmå sten, der ligner sand. Der plejer ikke at være mange mennesker her, så hvis du længes efter en virkelig afslappende ferie, er dette sted helt ideelt.

El Médano

Ved El Médano nærmer vi os Tenerifes mest turistede kyststrækning, hvor det vrimler med barer, restauranter og internationale butikker. Det blæser altid i dette område, hvilket tiltrækker mange surfere og windsurfere, selvom naturstrandene kan bruges af alle.

Snyd ikke dig selv for en rask gåtur langs strandpromenaden af træ. Efter et par kilometer kommer du frem til det smukke naturreservat Montaña Roja.

Casas Bioclimaticas Iter

El Médano, 4.2 km til Médano Strand
8.3 Meget godt (333 anmeldelser)
Fremragende Renhed 8.7 / 10
Se hotel

Overnatning

1/3

Kn Arenas del Mar er et elegant og stilfuldt hotel på den sydlige del af Tenerife. Det ligger i El Médano i nærheden af La Jaquita Strand, hvor du finder eksklusive faciliteter til maksimal afslapning. Det kan ikke tilrådes at rejse hertil med børn, da overnatningsstedet kun tager imod voksne gæster.

Hotellets beliggenhed giver mulighed for at nyde en ekstraordinær havudsigt, mens spaen, der er specialiseret i thalassoterapi, er prikken over i’et på ethvert ophold på Tenerife. Fra den rummelige udendørs pool kan du beundre stranden og især spidsen af den berømte vulkan Montaña Roja, som kun ligger 10 minutters kørsel fra hotellet.

Værd at vide:

La Tejita er en af de mest berømte og populære strande på sydkysten af Tenerife. Den ligger ikke langt fra Montaña Roja Naturreservat. Hvis du trænger til en pause fra at ligge på stranden, kan du vandre op til vulkanens højeste punkt, hvorfra du har en flot udsigt over alle de små vige. Det er ikke en svær rute, og det tager kun 35-40 minutter at gå derop.

Får du lyst til en forfriskning, mens du er på stranden, kan du med fordel lægge vejen forbi Chiringuito Pirata, hvor der serveres øl og et mindre udvalg af tapas. Denne chiringuito er først og fremmest blevet berømt, fordi personalet hver dag skriver en ny “filosofisk” sætning på tavlen.

Fra Los Cristianos til Playa de las Américas og Costa Adeje

Denne strækning er den mest berømte del af kysten med store hoteller, veludstyrede strande og mange turister. I dette område kan du for eksempel gå en tur på havnepromenaden, som strækker sig fra Los Cristianos til Playa de las Américas, og betragte de mange bygninger, der præger denne del af øen.

En anden mulighed er at gå en tur forbi hotellerne, der blev opført i 1960’erne i Los Cristianos-området, indtil du når de imponerende resorter og 5-stjernede luksushoteller i kanarisk stil beliggende i Playa de las Américas og Costa Adeje.

Hotel Kn Arenas del Mar

Granadilla de Abona, 4.8 km til Tenerife Sur Reina Sofía Lufthavn
8.0 Meget godt (801 anmeldelser)
Meget godt Service 8.4 / 10
Se hotel

Overnatning

1/3

Dette luksushotel i Costa Adeje på Tenerife har alt det, der skal til, for at du kan tilbringe en uforglemmelig ferie på øen: sol, hav og masser af afslapning. GF Fañabe har 5 pools og lige så mange restauranter, gratis wi-fi på hele hotellets område, et fantastisk køkken og masser af underholdning for enhver smag, hvad enten du rejser alene, sammen med din partner eller har hele familien med.

Hotellet ligger meget tæt på havet, kun 500 meter fra stranden. På knap så solrige dage, eller hvis der skulle falde lidt regn, kan du tilbringe timevis med at gå på opdagelse i et af de utallige butikscentre, der ligger i nærheden af hotellet.

La Caleta de Adeje

Her boede de berømte hippier på Tenerife indtil for kort tid siden. I La Caleta de Adeje skinner solen altid, og landskabet er virkelig betagende. Området består af tre små vige med hvide klipper mod det dybblå hav, og når der er lavvande, dukker en hvid sandstrand op. Du når de små vige og stranden efter en lang gåtur ad en solbeskinnet sti, så derfor er det ikke en god idé at have små børn med på turen eller andre, der ikke kan klare en længere tur til fods.

Ferie midt på Tenerife

Tenerife er andet end strande, parasoller og afslapning. Øens sjæl og rødder finder du i det bjergrige landskab midt på øen. De naturlige grotter, huler og tunneller har gennem århundreder været tilholdssted for guancherne, øens urbefolkning, og det er også inde midt på øen, du kan se arkæologiske levn.

I dette område forandrer landskabet sig meget fra nord mod syd, hvor du bevæger dig fra grøn og frodig natur mod tørre og klippefyldte områder.

Byerne og hotellerne midt på Tenerife

San Cristóbal de La Laguna

San Cristóbal de La Laguna kaldes La Laguna i folkemunde og er en fantastisk historisk by med masser af museer, brostensbelagte gader og flotte palæer. Det er ikke for ingenting, at byen er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Hele den historiske bydel er kun tilgængelig for fodgængere og er normalt meget besøgt af turister. Det er bestemt værd at lægge vejen her forbi for at beundre den smukke by, for som de lokale siger: “Der er intet som La Laguna”.

GF Fañabe

Costa Adeje, 1.1 km til Aqualand
8.1 Meget godt (2147 anmeldelser)
Fremragende Renhed 8.6 / 10
Se hotel

Overnatning

1/3

I hjertet af San Cristóbal de La Laguna i en bygning helt tilbage fra 1776 finder du det elegante og luksuriøse La Laguna Grand Hotel. Dette spændende 4-stjernede hotel er tiltrækkende på grund af sin klasse og historiske værdi, som hver en krog på stedet emmer af. Indretningen af fællesområderne og værelserne leder tankerne hen på den typiske kolonistil, men den har også fået et strejf af moderne design.

Hotellet gør sig også bemærket ved brug af materialer såsom træ og skind samt varme og hyggelige farver. For at få den mest imponerende udsigt over La Laguna og oplandet kan du begive dig op på hotellets tagterrasse, hvor du også kan nyde den skønne pool, der kan forsøde ethvert ophold på Tenerife.

Her kan du spise og drikke i San Cristóbal de La Laguna:

  • El Café Siete: En studentercafé i klassisk stil med en stor, åben gårdhave, hvor der også arrangeres udstillinger.
  • Cafetería Nené: Et toscansk cafeteria med søde sager og håndlavet is.
  • El Bodegón Tocuyo: Det ældste spisested i La Laguna. Her serveres sød vin, peanuts (og det er næsten et must at smide skallerne på gulvet), “almogrete gomero” (en slags smørepålæg baseret på peberfrugt og gedeost), lufttørret skinke og ost.
  • La Princesa y el Guisante: En lillebitte restaurant med specielle retter, hvoraf mange er vegetariske. Stemningen er imødekommende og hyggelig. Stolene og bordene på spisestedet, og for øvrigt også tallerkener og glas, er allesammen forskellige. Lamperne er lavet af dørslag eller gamle kaffekopper, og vinstanden er en træpalle. På væggen hænger der et stort træ lavet af kommentarer skrevet af restaurantens gæster.
  • El Punto Criollo: Eftersom mange indbyggere på De Kanariske Øer emigrerede til Venezuela i første halvdel af det 20. århundrede for derefter at vende tilbage igen efter Francisco Francos død, er Tenerife karakteriseret ved et stærkt venezuelansk islæt. Derfor er det heller ikke svært at finde venezuelansk mad på øen. Den mest berømte ret er nok “arepas”, som er en slags friturestegt brød med forskelligt fyld.
  • Casa Tomás: Dette spisested ligger ikke i selve La Laguna, men lige i nærheden af byen. Restauranten har en dejlig beliggenhed og dens specialitet er spareribs med kanarisk mojo-sauce.

Værd at vide:

Udover at besøge byens seværdigheder kan du også lægge vejen forbi parken Mesa Mota, som ligger på en af de bakker, der omgiver La Laguna. Fra parken har du en fantastisk udsigt over hele byen.

Vilaflor

Dette er den højst beliggende landsby på De Kanariske Øer, og i de koldeste vintre kan der ovenikøbet falde sne. Fra landsbyen kan du følge en sti, der fører op til Paisaje Lunar – et klippefyldt område med hvidt sand, som minder om månens overflade.

La Laguna Gran Hotel

Top rated
San Cristobal de la Laguna, 0.5 km til Calle de los Herradores
8.9 Fremragende (360 anmeldelser)
Fremragende Renhed 9.1 / 10
Se hotel

Overnatning

1/3

Dette 4-stjernede hotel er blevet udtænkt og opført i fuldstændig harmoni med naturen, lige fra de anvendte materialer, som for eksempel træ og sten, til farverne, som afspejler nuancerne i den bevoksning, der omgiver hotellet. Naturelskere går ikke galt i byen med dette hotel, hvor der er mulighed for at opleve en anden side af øen.

Fra Hotel Spa Villalba kan du nyde den smukke udsigt over skoven og haverne, dyrke sport i det fri og slappe af i hotellets spa eller i den indendørs eller udendørs pool.

Værd at vide: Fra La Laguna kan du tage på forskellige udflugter og opleve flotte naturparker såsom Anaga Naturpark på Tenerifes nordspids. Herfra udgår der mange stier, som fører til øens smukkeste strande, for eksempel Benijo Strand, Antequera Strand og Almaciga Strand.

Når du besøger disse strande, skal du huske at have respekt for havet, da havstrømmene er meget stærke. Det er vigtigt at undersøge, om der er flod eller ebbe, og det er bedst ikke at begive sig for langt væk fra kysten. Trods disse forbehold er dette smukke område bestemt et besøg værd. Det er også værd at nævne Teide Nationalpark, som er en af Tenerifes største seværdigheder. Teide er verdens tredje højeste vulkan og blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 2007.

Du kan med fordel besøge nationalparken ved mørkets frembrud, når der er en helt unik stjernehimmel. Vælger du i stedet at besøge nationalparken i dagslys, kan du springe parkens restauranter over og i stedet selv medbringe mad, så du kan holde picnic under et af fyrretræerne langs med stien mod Puerto Santiago/Los Gigantes. Området er veludstyret med både borde og grillsteder.

Det bedste tidspunkt at besøge parken på er i maj måned, når tajinasterne blomstrer. Det er nogle kæmpestore koniske planter, der kan blive op til to meter høje med små lyserøde eller røde blomster.

Besøg også disse strande på din ferie til Tenerife

Strande på nordkysten:

  • Socorro Strand: Den er perfekt til surfere og alle, der holder af pommes frites med masser af ketchup og mayonnaise. Ved indgangen til stranden finder du nemlig en lillebitte chiringuito, der drives af en ældre dame, som laver de lækreste pommes frites.
  • La Arena Strand: Perfekt, hvis du rejser med familien, eller hvis du ikke er helt så tryg ved hav og bølger.
  • Arenal Strand: Det er bedst at besøge denne strand ved lavvande. Du når frem til stranden ved at følge en sti, der starter ved landevejen mellem landsbyerne Bajamar og La Punta del Hidalgo i det område, hvor det tidligere Hotel Neptuno lå.

Strande på sydkysten:

  • Porís Strand: Denne strand er der ikke mange, der kender, da den ikke er særlig synlig oppe fra vejen. Det er en strand med hvidt sand, som minder om en vig. Når strømmene arter sig, er havet helt roligt i blå nuancer og ikke særlig dybt. Fra stranden kan du gå en tur op til fyrtårnet ad en ikke-asfalteret sti, men du kan også komme frem til fyrtårnet i bil.

Hotel Spa Villalba - Sólo adultos

Top rated
9.1 Fremragende (778 anmeldelser)
Fremragende Service 9.1 / 10
Se hotel

Vis kommentarer