Hele verdenUsædvanlige hoteller

Hoteller med verdensrekorder

By , 01. september 2016

Verdens dyreste, mindste, dybeste og højeste… Vi har samlet 10 hoteller med verdensrekorder, der skiller sig ud fra mængden. På listen finder du bl.a. verdens største roof top pool samt verdens største servering af morgenmad på sengen.


1. Verdens Største Hotel

First World Hotel, Malaysia


Verdens Største Hotel hoteller med verdensrekorder

Verdens største hotel ligger i Pahang Darul Makmur i Malaysia. Det trestjernede First World Hotel består af to farvestrålende kæmpebygninger, der tilsammen rummer intet mindre end 7.351 hotelværelser, som bl.a. tilbyder udsigt over forlystelsesparken ved Genting Highlands. Hotellet er kendt for sine billige priser og for sin beliggenhed direkte ved shopping centret First World Plaza.

(Dog er det ikke sikkert, at First World Hotel får lov at bevare sin verdensrekord meget længere. Abraj Kudai i den Saudi Arabiske by Mekka, er sat til at åbne i 2017. Dette kæmpehotel vil efter planen tilbyde 10.000 værelser og 70 restauranter.)

[button text="Se prisen på trivago" href="http://www.trivago.dk/genting-highlands-75081/hotel/first-world-595276"]

 


2. Verdens Mindste Hotel

Hotel Central og Café, Danmark


Verdens mindste hotel

Fra verdens største til verdens mindste hotel, som ligger i vores egen hovedstad, København. Hotel Central og Café består af ét hotelværelse, der ligger på første etage over en lille café på Vesterbro. Med en størrelse på 12 kvadratmeter, er hotellet mindre end den ofiicielle verdensrekordindehaver Eh’häusl Hotel i Tyskland (på 53 kvadartmeter). For 1.800 kr. får du en overnatning for to personer inklusiv morgenmad på Hotel Central og Café.

[button text="Se hotelhjemmeside" href="http://centralhotelogcafe.dk/"]

 


3. Verdens Største Roof Top Pool

Marina Bay Sands, Singapore


Verdens største roof top pool

Marina Bay Sands i Singapore kan prale med verdens største roof top pool, der måler 150 meter og befinder sig 57 etager over jorden. Poolen befinder sig selvfølgelig på tagterrassen, som strækker sig over hotellets tre skyskrabere. Med en enestående udsigt over Singapores skyline, er du garanteret en sjælden oplevelse på ferien. Vær opmærksom på, at swimmingpoolen kun er tilgængelig for hotellets gæster.

[button text="Se prisen på trivago" href="http://www.trivago.dk/singapore-44278/hotel/marina-bay-sands-1455251"]

 


4. Verdens Største Cylindriske Akvarium

Radisson Blu hotel Berlin, Tyskland


[caption id="attachment_4507" align="aligncenter" width="1200"]4-verdens-største-Aquadom-Radisson Billedet er taget af Susanne Nilsson CC[/caption]

I Berlin ligger Radisson Blu Hotel, som er kendt for at huse verdens største cylindriske akvarium, AquaDom. I hotellets lobby og fra flere værelser kan du beskue dette kæmpeakvarium. Det blev indviet i 2004 og måler 25 meter i højden og 11 meter i diameter. Akvariet kostede 12,8 millioner euro og er fyldt med over 1.500 fisk og 1 million liter vand. Det kræver dagligt tre dykkere til at fodre fiskene og holde rent.

[button text="Se prisen på trivago" href="http://www.trivago.dk/berlin-8514/hotel/radisson-blu-hotel-berlin-5552"]

 


5. Verdens Højeste Hotel

JW Marriot Marquis Hotel Dubai, De Forenede Arabiske Emirater


5-verdens-højeste-hotel

JW Marriot Marquis i Dubai måler 355 meter og er således verdens højeste. Hotellet består af to tårne med 77 etager, som åbnede i hhv. 2012 og 2015. Som gæst bor man i et af hotellets 806 værelser og kan fordrive tiden på en af de 15 forskellige loungebarer og restauranter. Der er selvfølgelig også spa og swimmingpool på dette luksuriøse hotel.

[button text="Se prisen på trivago" href="http://www.trivago.dk/dubai-549/hotel/jw-marriott-marquis-dubai-2323472"]

 


6. Verdens Dybeste Hotelværelse

Stf Sala Silvergruva Hostel, Sverige


6-verdens-dybeste.hotel

120 km fra Stockholm ligger Hotel Sala Silvergruva, hvor du kan indlogere dig i underjordiske huler. Hotellets mine-suite ligger 155 meter under jordoverfladen og udgør således verdens dybeste hotelværelse. Din smartphone har ikke signal her, men fortvivl ikke: Værelset er udstyret med en intercom-radio, så du kan kommunikere med overfladen.

[button text="Se prisen på trivago" href="http://www.trivago.dk/sala-52377/hotel/stf-sala-silvergruva-hostel-2095280"]

 


7. Verdens Højest Beliggende Hotel

Tayka Del Desierto, Bolivia


[caption id="attachment_4526" align="alignnone" width="1366"]verdens-højest-placerede-hotel Kilde: http://taykahoteles.com/hotel-del-desierto/[/caption]

Hotel Tayka del Desierto ligger 4,6 km over havets overflade og er dermed det højest placerede hotel i verden. Hotellet ligger i Bolivias smukke, røde Siloli ørken, nær grænsen til Chile. Her er aftensmad og morgenmad inkluderet i opholdet, eftersom det ligger midt i ingenting. De har en iltbeholder i receptionen, i tilfælde af at gæster skulle blive dårlige på grund af det lave lufttryk. Ikke langt herfra kan du opleve verdens største saltslette “Salar de Uyuni”. Tag også forbi Eduardo Avaroa nationalpark, hvor du kan se “Laguna Colorada”, som er en rødlig sø, hvor flamingoflokke holder til samt “Sol de Mañana” geyserene.

[button text="Se prisen på trivago" href="http://www.trivago.dk/potosi-83664/hotel/tayka-del-desierto-2640120"]

 


8. Verdens Dyreste Hotelsuite

President Wilson, Schweitz


8-verdens-dyreste-hotel

Royal Penthouse Suite på Hotel President Wilson i Genève er verdens dyreste suite med en pris på ca. 322.000 kr. pr. nat. Derudover er suiten verdens største med et areal på 1.680 kvadratmeter. Her får du 12 soveværelser, marmorbadeværelser, cocktail-lounge med springvand, B&O hjemmebiograf, Steinwaz klaver samt billardbord og fitnessrum. Gennem de skudsikre vinduer og fra suitens store terrasse, har du en storslået udsigt over Genèvesøen og Alperne. Gæster skal godkendes af hotellets ledelse, før de får lov at booke en overnatning. Men så får man også hele den øverste etage af hotellet for sig selv.

[button text="Se prisen på trivago" href="http://www.trivago.dk/geneve-48050/hotel/president-wilson-25548"]

 


9. Verdens Største Isskulptur

Icehotel, Sverige


9-verdens-koldeste-hotel

ICEHOTEL i Jukkasjärvi er, med sin grundflade på 5.500 kvadratmeter, udnævnt til verdens største menneskeskabte isstruktur. Hvert år går der 1000 ton is og 30.000 kubikmeter sne- og ismix til at genopbygge hotellet, som blev grundlagt i 1990. Foruden en reception, rummer hotellet også en isbar og et iskapel. Gæster, som overnatter i et af de smukke isværelser, skal medbringe termoundertøj til at sove i og låne en termosovepose af hotellet. Isværelserne er kun tilgængelige i vinterhalvåret, men det er også muligt at tjekke ind på almindelige, varme værelser hele året.

[button text="Se prisen på trivago" href="http://www.trivago.dk/jukkasjaervi-93888/hotel/icehotel-163445"]

 


10. Verdens Mest Nordlige Hotel

Radisson Blu Polar Hotel Splitsbergen, Norge


10-verdens-mest-nordlige-hotel

Radisson Blu Polar Hotel ligger i Longyearbyen kun 1.300 kilometer fra Nordpolen og er derfor verdens mest nordligt placerede hotel. Her venter uforglemmelige udsigter til sneklædte bjergtoppe og gletsjere. Opleve polarnattens smukke nordlys om vinteren og nyd midnatssolens skær om sommeren. Efter en hel dag med arktiske oplevelser byder hotellet på afslapning med både sauna og udendørs boblebad.

[button text="Se prisen på trivago" href="http://www.trivago.dk/barentsburg-52024/hotel/radisson-blu-polar-spitsbergen-41895"]


11. Verdens Største Morgenmad På Sengen

Sheraton Langfang Chaobai River, Kina


[caption id="attachment_4525" align="alignnone" width="1975"]Største morgenmad på sengen hoteller med verdensrekorder Kilde: http://www.chinadaily.com.cn/life/2015-08/17/content_21625075.htm[/caption]

Findes der noget bedre end morgenmad på sengen? På Hotel Sheratong i Langfang blev dagens vigtigste måltid serveret til 490 morgensultne mennesker på 113 bløde senge d. 16. august 2015. Deltagerne skulle spise morgenmaden på samme tid i løbet af de 5 minutter, hvor morgenmadsfesten blev dokumenteret af Guinness World Records. De skulle desuden sidde op ad sengegavlen, mens de spiste. Der var derfor nogle deltagere, som blev diskvalificerede, hvilket betød at rekorden består af 418 personer, som spiste morgenmad på sengen samtidigt.

[button text="Se prisen på trivago" href="http://www.trivago.dk/langfang-365216/hotel/sheraton-langfang-chaobai-river-3201113"]

 

Har vi glemt nogen? Fortæl os om det i kommentarfeltet nedenfor.