Nord- og Sydamerika

Hoteller i La Paz: Levende kulturhistorie og spektakulære tagterrasser

3600 meter over havets overflade ligger La Paz, verdens højeste administrative hovedstad.

Byen er berømt og berygtet for sin tynde luft og nærmest umulige placering på en stejl bjergside. Det giver en helt unik udsigt, særligt når lysene tændes over La Paz.

Centrum omkring Basilika San Francisco har en masse interessante muséer og historiske boutique hoteller. Alting ligger indenfor gåafstand, selvom de stejle gader kan tage pusten fra de fleste, som lige er fløjet ind fra lavereliggende byer.

Sopocachi er et fredeligt område ved siden af centrum med gode restauranter og barer i nærheden. Bo på topratede Camino Real for service i verdensklasse eller nærliggende Rendezvous med hyggelig personlig betjening.

La Paz’ mest mondæne kvarter Zona Sur huser også Casa Grande, et femstjernet hotel med en imponerende arkitektur og service på internationalt niveau. Samtidig kan gæster nyde godt af den lavere beliggenhed og mildere vejr.

La Casona

1/2

Det historiske boutique hotel La Casona tager deres arv alvorligt. I kælderen under huset fandt man en skat med sølvmønter og andre genstande fra de spanske kolonihavere, som nu er udstillet i et lille museum på stedet. Bygningen fra 1680 er fredet og bevaret i den gamle kolonistil med den oprindelige gårdhave, som i dag er overdækket og fungerer som reception.

Nærmeste nabo er La Paz’ vartegn San Francisco basilika. Der er tydelige arkitektoniske ligheder mellem La Casona og basilikaen, for samme arkitekt og bygmester har tegnet begge bygninger. For eksempel har hotellet en minikuppel øverst på taget i samme stil som sin hellige nabo.

Restauranten er åben hele dagen og har en skiftende menu med både bolivianske retter og et mere internationalt køkken. Historien fornægter sig heller ikke her, da sidebygningen i mange år fungerede som privat kapel for familien, der boede i det store hus. De hvælvede lofter og nøgne mursten vidner om denne del husets historie.

La Casona

Top rated
La Paz
8.5 Fremragende (492 anmeldelser)

Casa Grande

Åben lobby med uendeligt højt til loftet, designer møbler og dæmpede behagelige farver kendetegner det femstjernede hotel Casa Grande i byens moderne sydlige område, Zona Sur. Hele 900 meters højdeforskel er der fra lufthavnen i El Alto og ned til Calacoto kvarteret omkring 3200 meter over havet, og det kan godt mærkes både på åndedræt og temperatur. Det virker som om, livet er lidt lettere her i kvarteret.

Casa Grande udmærker sig ved at tilbyde gode faciliteter både for deres mange forretningsrejsende og for børnefamilier. Et stort legeområde ligger i forlængelse af stedets uformelle terrasserestaurant, der også serverer børnevenlige retter. Og både store og små kan glæde sig over hotellets iscafé, som er ét af de få steder i byen, der serverer frisk italiensk gelato.

Både swimmingpool og jacuzzi på tredje sal har selvfølgelig udsigt til La Paz’ bjerge, og hele etagen bliver klimareguleret, så der konstant er en behagelig tropisk temperatur. Værelserne er rummelige og behagelige og stedet emmer af kvalitet og service på et højt niveau.

Kronen på værket er hotellets eksklusive rooftop bar, som åbner kl. 18.30, når dagen går på hæld. Det er det oplagte sted at se natten falde på og lysene blive tændt over byen.

Et stenkast væk ligger Casa Grande Suites, som er et aparthotel i samme familie.

Casa Grande Hotel

Top rated
La Paz
8.9 Fremragende (70 anmeldelser)

Rendezvous Guest House

I en small solbeskinnet sidegade i det fredelige Sopocachi kvarter ligger Rendezvous Guest House. Der er lidt Pippi Langstrømpe over de tre labyrintiske etager, som huser 15 pæne værelser i forskellige størrelser. Faktisk er der ikke to, som er ens. Indretningen er holdt i jordfarver og rødlige toner med gamle rejsekufferter som et gennemgående tema. Hele tre forskellige terrasser sikrer, at der altid er en ledig krog, hvor man kan slappe af med en bog eller nyde udsigten over byen.

Morgenmadsbuffet er naturligvis inkluderet, og restaurantens aftenmenu er også et besøg værd. Stedets amerikanske ejer står af og til selv i køkkenet og tryller med en blanding af lokale bolivianske retter og et internationalt menukort. For gæster som selv ønsker at stå bag gryderne, er der et fuldt køkken, som er åbent for gæster.

Rendezvous, Sgto. Carranza 461, Sopocachi, La Paz

Rendezvous Guest House

Top rated
La Paz
9.1 Fremragende (617 anmeldelser)

Camino Real Aparthotel & Spa

1/2

Nogle gange er det rart at have lidt mere plads, når man rejser. Camino Real Aparthotel tilbyder 46 små lejligheder i den 13 etager høje bygning. Hver lejlighed består af soveværelse, badeværelse, stue og et køkken med komfur og ovn. Det er oplagt for familier med børn eller rejsende, som gerne vil tilberede deres egen mad. Værelserne er både rene og rummelige, og det føles meget hjemligt med sofagruppe og spisebord i dagligstuen. Bed om et værelse med altan og udsigt til det sneklædte Illimani bjerg, det er en imponerende udsigt.

Aparthotellet har egen spa med velvære og ilt-behandling. Gæster, som bliver ramt af ubehag i forbindelse med højden, kan vælge at få en kort behandling med ekstra ilt, som har en mærkbar effekt med det samme. Derudover tilbyder Camino Real massage og ansigtsbehandlinger.

Camino Real ligger i et roligt hjørne af Sopocachi ved siden af en grøn park. Barer og restauranter er indenfor gåafstand, og området er ét af La Paz sikreste at færdes i. I Calacoto kvarteret har Camino Real et søsterhotel.

Camino Real Aparthotel, Calle Capitán Ravelo 2123, Sopocachi, La Paz

Camino Real

Top rated
La Paz
8.9 Fremragende (752 anmeldelser)

Hotel Rosario

1/2

Rosario er et boutique hotel, der kan trække tråde helt tilbage til inkaerne. Stedet har været brugt som tampu, et ord fra quechua, der beskriver et militært eller administrativt kontor. Tidligere ville sælgere komme forbi den lille gårdsplads og falbyde deres varer til rejsende, der overnattede i bygningen. I dag er den lukkede gårdhave centrum i huset. Det er en stille kontrast til byens overvældende larm og leben i La Paz’ travle gader.

Rosario har mange små detaljer, der refererer til landets farverige kulturarv. Fine broderede sengegærder viser scener fra livet på landet, hvor indianske cholita kvinder arbejder med jorden eller bjergsider med græssende lamaer. I bedste kolonistil er værelserne fordelt på tre etager med udgang mod gårdhaven.

Beliggenheden kunne ikke være bedre for at udforske La Paz. Så snart man træder udenfor, er man straks midt i det travle hverdagsliv. Byens største frugt og grønt marked ligger kun et par gader væk, og det samme gør det berømte heksemarked, som nok er mest kendt for at sælge tørrede lamafostre.

Rosario

Top rated
La Paz
8.8 Fremragende (1010 anmeldelser)