Nord- og Sydamerika

Hoteller i Cusco – inkaernes gamle by

Cusco er ofte udgangspunkt for besøg til Machu Picchu og udflugter til den Hellige Dal i det sydlige Peru.

Byen er vant til at modtage store mængder af besøgende, og der er mange hoteller at vælge imellem i alle prisklasser.

Arkitekturen er delvist originale inkabygninger og delvist spansk kolonistil. Ofte er fundamentet af en bygning eller en bærende mur bevaret fra inkatiden, og hoteller og restauranter vil stolt vise den frem til sine gæster. Cuscos historiske bydel er erklæret UNESCO verdensarv, og de lokale værner om de historiske bygninger, som folk fra hele verden strømmer til byen for at se. Den spanske kolonistil er ofte bygget op omkring en hyggelig gårdhave i midten af huset med værelser fordelt i to etager hele vejen rundt.

I den gamle bydel omkring centrum skal man være opmærksom på, at de fleste huse er bygget af sten og uden isolering. Man opvarmer ikke husene på samme måde som i Danmark, så hvis man vil være sikker på en behagelig temperatur på værelset og varmt vand i brusebadet, kan det godt betale sig at finde et lidt bedre hotel.

Belmond Palacio Nazarenas

Hvis man sætter pris på luksus i absolut verdensklasse, bør man prøve et ophold på Belmond Palacio Nazarenas. På trods af hotellets størrelse med 55 værelser leder både stil og service tankerne hen på et mindre boutique hotel, hvor gæsten altid er i centrum, og hvor der er kælet for detaljerne.

Derudover er Palacio Nazarenas et godt eksempel på ansvarlig og bæredygtig turisme: Produkterne på badeværelset er lavet af ingredienser fra området. Hotellet underviser og støtter lokale familier i at bringe bæredygtig turisme til deres landsby som en ny indtægtskilde, og selv personalets uniformer er inspireret af mønstre og design fra byen.

Alle værelser er suiter med egen butler tilknyttet, og ekstra ilt flyder i ventilationskanalerne for at hjælpe gæsterne til en behagelig nats søvn i den tynde luft. Af andre luksusfaciliteter skal den opvarmede udendørspool nævnes – én af de få i byen, samt naturligvis spa. Den gamle bygning fra 1700-tallet fungerede oprindeligt som nonnekloster, og nonnernes oprindelige urtehave bruges i dag som tesalon, hvor gæsterne får lov at plukke deres egne urter til en lokal udgave af den engelske afternoon tea.

Belmond Palacio Nazarenas

Top rated
Cusco
9.6 Fremragende (202 anmeldelser)

Belmond Monasterio

Som nærmeste nabo til Palacio Nazarenas ligger storebror Hotel Monasterio. Begge hoteller er en del af den eksklusive Belmond kæde, som er kendt for luksus og komfort. Som navnet antyder, har stedet en fortid som munkekloster. Den største af de fire gårdhaver ligger lige bag receptionen og er smukt dekoreret med blomsterhaver og hvælvede søjlegange på alle fire sider.

Værelserne er dekoreret i den spanske kolonistil med nærmest kongelige malerier på væggene. Her er prinser til hest og statelige fruer i store rober, der kigger alvorligt ned fra væggen. Hvis man vil lære mere om den særlige Cusco malestil, tilbyder hotellet en guidet tur rundt i bygningen, som også inkluderer besøg i det gamle kapel, der hørte til klosteret.

I restauranten El Tupay kan man tre gange om ugen opleve én af byens bedste sopraner synge både kendte operaer og et par værker på det oprindelige sprog quechua.

Belmond Hotel Monasterio

Top rated
Cusco
9.3 Fremragende (913 anmeldelser)

Palacio del Inka

Alting virker lidt større hos femstjernede Palacio del Inka. Den overdådige lobby minder om et ægyptisk tempel eller måske en eksotisk kulisse fra ‘1001 nats eventyr’ med enorme krukker og lysestager. Hotellet er indrettet med blik for både de gamle inkaer og den spanske kolonistil.

Palacio del Inka ligger lige overfor soltemplet Qurikancha, som var et af de vigtigste i hele inkariget. I det som nu er en hyggelig hotelbar, kan gæsterne sippe Pisco Sour direkte ved siden af en original inkamur. Baren hedder Rumi, og det betyder meget passende ’sten’ på quechua.

Den bageste del af hotellet er holdt i den spanske kolonistil med åbne blomstrende gårdhaver. Det er smukt og indbydende at gå på opdagelse i Palacio del Inkas mange spændende detaljer, hvor man kan finde originale malerier i den berømte Cusco stil og andre kunstgenstande som en del af hotellets indretning.

Hotel Palacio del Inka, a Luxury Collection Hotel, Cuzco

Top rated
Cusco
9.4 Fremragende (1545 anmeldelser)

Casa Cartagena Boutique Hotel & Spa

Der er helt forfriskende at træde ind i lobbyen hos Casa Cartagena Boutique Hotel & Spa. Indretningen er minimalistisk og moderne med designer lamper og stilrene flader. Ingen tegn på inka-indflydelse her, som i resten af byen. Hjertet af det hyggelige boutiquehotel er den store gårdhave i midten af bygningen, som er bygget i den spanske kolonistil i to etager. Stedets italienske ejer har importeret de fleste af møblerne fra sit hjemland, og resultatet er en smuk og stilfuld indretning, som komplimenterer den gamle stil.

Hvert af de 15 værelser er rummelige og har egen terrasse eller balkon. Gæster har adgang til et afslappende spaområde i tre etager. En lille pool med hydromassage og sauna samt diverse massage- og velværebehandlinger er den perfekte måde at forkæle sig selv på i ferien. En overdådig morgenmadsbuffet byder på et udvalg af friskbagt brød og croissanter, samt oste og både varme og kolde retter. Restauranten er åben hele dagen.

Casa Cartagena Boutique Hotel & Spa har noget nær en perfekt beliggenhed mellem byens travleste plads, Plaza de Armas og den gamle bohème bydel San Blas.

Hotel Casa Cartagena

Cusco
9.5 Fremragende (336 anmeldelser)