ItalienLuksus

Hotel i Rom: Luksus og dekadence i kejserens barndomshjem

By , 25. november 2015

Velkommen til Residenza Ruspoli Bonaparte! Før i tiden var det barndomshjem for Frankrings sidste kejser.  I dag er Residenza Ruspoli Bonaparte det mest eksklusive hotel i Rom og en guldgrube af dekadent indretning. Kom indenfor, og gå på opdagelse i hotellets smukke værelser, arkitektur og historie.

Kejserens barndomshjem

napoleon-3-dronning-hortensia

At træde ind hos Residenza Ruspoli Bonaparte er at træde ind i et lille stykke Europahistorie: Oprindeligt var hotellets værelser barndomshjem for Frankrigs sidste kejser, Napoleon III. Som 15-årig flyttede Napoleon med sin mor fra Paris til Rom, hvor han brugte sin tid på at lære italiensk, udforske Roms ruiner og forføre de romerske kvinder.  Hans mor, Dronning Hortensia Eugenie Cécile Bonaparte, brugte sin tid på at dekorere deres hjem med oliemalerier, blomsterfreskoer og tapeter i fransk stil, der var en kejserlig familie værdi.

Dronningens suite

rom-napoleon-bonaparte-ruspoli

I dag har hotellets gæster mulighed for at bo i de tidligere, kejserlige gemakker, og interiøret fra den kejselige families storhedstid er stadig en vigtig del af hotellets tre suiter. Den største af suiterne, Ortensia Bonaparte Suite, er Dronning Hortensias tidligere, personlige gemakker fra 1823 til 1830. Her står væg- og loftudsmykningen som den gjorde fra hendes tid efter inspiration fra det parisiske slot Chateau Malmaison – komplet med Murano-lysekrone og åben pejs.

Roms fire vidundere

hotel-i-rom-napoleon-bonaparte-ruspoli

Hotellet er ikke kun Napoleons tidligere barndomshjem. Hotelbygningen, Palazzo Ruspoli, huser også et af Roms såkaldte ’Fire vidundere’. Palazzo Ruspolis vidunder er den imponerende hovedtrappe i marmor. Alle 100 trin er tre meter brede, og hvert trin er skåret ud af ét enkelt stykke marmor. De andre vidundere i Rom inkluderer Palazzo Borghese, pladsen foran Palazzo Farnese og Palazzo Sciarra-Colonnas hoveddør, som alle er smukke eksempler på romersk rennæsancearkitektur.

Der er mange smukke hoteller i Rom, men ikke mange, der har så unik indretning og historie som Residenza Ruspoli Bonaparte. Napoleon III rejste tilbage til Paris efter syv år i Rom, men heldigvis er hans barndomshjem bevaret, så andre også kan opleve, hvordan det er at bo som Frankrigs sidste kejser.

Hotel i Rom? Book her