Nord- og Sydamerika

Historisk elegance i hjertet af Montevideo

I hjertet af Montevideos gamle bydel modtager Alma Histórica Boutique Hotel sine gæster i elegante, historiske omgivelser.

Stedet byder på tagterrasse med jacuzzi, bibliotek og en eksklusiv service 24 timer i døgnet. 15 betydningsfulde uruguayanere har lagt navn, stil og i høj grad personlighed til et tilsvarende antal værelser på Alma Histórica.

Oversat betyder navnet ‘Historisk Sjæl’, og stedet er fuld af detaljer, som understreger navnet. Det lille boutique hotel er en Aladdins hule fuld af historier fra en tid, hvor musikken skrattede fra grammofonen, og det bedre borgerskab mødtes til teselskaber i salonen. Samtidig er der en perfekt balance mellem de smukke antikviteter og topmoderne faciliteter.

Som at træde ind i en tidslomme

Når man træder ind af døren til Alma Histórica, føles det som at komme på besøg i et privat hjem. Lobbyen er stilfuldt indrettet og blottet for det sterile udtryk, som mange store kædehoteller kan lide under. Den brede marmortrappe er rummets naturlige blikfang og leder tankerne hen på en svunden tid.

Man venter næsten, at aftenens værtinde vil komme fejende ned af trappen med pomp og pragt og store rober for at modtage sine gæster. I stedet tager hotellets venlige personale imod, og de er oprigtigt interesserede i at få hver enkelt gæst til at føle sig hjemme og nyde opholdet.

Biblioteket

Biblioteket på førstesalen er en skattekiste af gamle fund. Det stemningsfulde rum ligger meget passende midt i huset og binder de mange fortællinger sammen. Her tager brand ambassadør Catarina Bonan smilende imod. Hun repræsenterer det familieejede hotel og er begejstret for at give et indblik i stedets historie, som hun selv har været med til at forme.

Familien ønskede at skabe et sted, der forenede kunst, historie og sjæl uden at gå på kompromis med moderne faciliteter. Den gamle bygning er totalrenoveret med stor respekt for de historiske rødder. Husets inventar er bevaret så vidt muligt helt ned til hvert enkelt gulvbræt. Familien gik endda så vidt som til at besøge nabohusene for at købe de gulvbrædder, der manglede for at bevare den oprindelige stil.

Tag en pause, og synk ned i den klassiske Chesterfield sofa, læs dagens avis, eller gå på opdagelse i de mange finurlige antikviteter, der pryder reolerne.

Digterindens værelse

Digterinden Delmira Agustini havde en to-sidet personlighed. Værelset, som er dedikeret til hende, er holdt i dæmpede rosa nuancer, der passer godt til digterindens søde nærmest barnlige væsen. Men det siges også, at hun havde en mere flamboyant side, der blandt andet kom til udtryk i hendes digte. De beskriver den kvindelige seksualitet, som i begyndelsen af 1900-tallet var et kontroversielt emne, og allerede mens hun levede, blev Delmira Agustini betragtet som én af tidens betydningsfulde forfattere.

Sminkebordet ved siden af sengen skal symbolisere den unge digterindes forskellige sider. Når låget er lukket, ligner det en almindelig skrivepult, men på indersiden sidder et spejl, hvor man næsten kan forestille sig Delmira sidde og udleve sin mere narcissistiske side.

På hvert værelse finder man disse fine detaljer, hvor indretningen elegant understøtter en fortælling om personen, som lægger navn og personlighed til.

Morgenmadssalonen

Glæd dig til at indtage morgenmaden i omgivelser, der mest af alt minder om en gammeldags engelsk havestue. Klassiske møbler og mørkt træ dominerer rummet, og naturligvis vil den nysgerrige gæst også her finde spændende detaljer i udsmykningen. Hotellets samling af tekopper kan snildt dække op til et helt teselskab. De fleste af kopperne er forskellige, nøje udvalgt fra Montevideos mange antik- og loppemarkeder.

Med mellemrum åbner Alma Histórica dørene for arrangementer for husets gæster og udefrakommende. Te cuento er et ordspil og betyder både tefortællinger, og ’jeg fortæller dig’, og idéen er, at en skuespiller kommer og fortæller historier. Et arrangement, som er mere tilgængeligt for gæster, der taler knapt så meget spansk, kunne være besøg af en te sommelier, der giver et indblik i forskellige slags te og deres aromaer.

Den rejsende tangosanger

Én af tangoens store personligheder har naturligvis også lagt navn til et værelse. Julio Sosa voksede op i fattige kår, inden han blev en berømt sanger og skuespiller. Rød er en gennemgående farve på værelset og symboliserer tangoens passion. Julio Sosa blev født i 1926 i Uruguay, hvor han også begyndte sin karriere indenfor musikken. Han flyttede senere til Buenos Aires og rejste efterfølgende en del rundt for at optræde. Derfor er hans værelse naturligvis dekoreret med rejsekufferter på væggene.

Selvom Alma Histórica hylder ånden fra en anden tid, er der heldigvis ikke sparet på moderne faciliteter. På alle værelser kan gæsterne lægge sig til rette i bløde lagener af 100 % ægyptisk bomuld, og på badeværelset findes et udvalg af økologiske produkter.

Tagterrassen

Tagterrassen er som skabt til afslapning og fordybelse. I løbet af dagen er det et oplagt sted at sætte sig med en bog og nyde solen og udsigten over byens tage. Ved solnedgang vender alles blikke sig mod den vestlige horisont, når himlen brydes i et væld af gyldne farver.

Uanset om man befinder sig tæt på vandet ved byens rambla eller et andet sted udendørs, kan man ikke undgå at stoppe op og betragte de spektakulære solnedgange, Uruguay disker op med. Det er et show, som mange af de lokale også går ud for at se, og skal man mødes med nogen, er det ikke unormalt at de foreslår ”solnedgang ved ramblaen”.

Fra toppen af Alma Histórica har man frit udsyn over byen og vandet, som omkranser den gamle bydel på tre sider. Prikken over i’et er jacuzzien, som indbyder til afslapning med sine varme bobler og et kig ud over Plaza Zabala.

Med grønne træer og skyggefulde bænke er den lille plads et yndet sted for mange lokale at holde frokostpause. Historiens vingesus fornægter sig ikke, når man kigger op på den imposante rytterstatue af Bruno Mauricio de Zabala, som grundlagde Montevideo.

Vil du besøge Alma Histórica? Så tjek datoer og priser her.