Spanien

Guide til Las Palmas de Gran Canaria: De bedste steder at spise, shoppe, drikke og sove

Las Palmas er den mest befolkede by på De Kanariske Øer og tilbyder ægte storbystemning.

Samtidig er skønne strande og smukt vulkansk landskab ikke langt væk. Vi har taget en snak med vores spanske kolleger, som har samlet deres bedste tips i en guide til Las Palmas de Gran Canaria.

Hvad skal du opleve i Las Palmas de Gran Canaria? Her er de oplevelser, du ikke må gå glip af!

Gastronomi

Det er ikke nogen hemmelighed, at det spanske køkken kan forføre selv de mest kræsne.

Vi kunne skrive side op og side ned om typiske, kanariske retter, men for nu holder vi os til de mest populære. Prøv mojo picón, en ægte klassiker på Gran Canaria. Denne salsa smager fantastisk sammen med papas arrugadas, som er kartofler, der er tilberedt på en særlig kanarisk vis. Du bør også smage gofio, en ret, der finder sin inspiration i en gammel berbisk opskrift.

Du kan ikke tage til Las Palmas de Gran Canaria uden at smage på det traditionelle køkken, men vi inkluderer også en række nyskabende gastronomiske oplevelser nedenfor, så du kan prøve lidt af hvert.

Mercado del Puerto

De gastronomiske madmarkeder er perfekte for rejsende, der ønsker et bredt udvalg af forskellige slags retter, som de kan nyde i livlige omgivelser. Det gælder også for havnemarkedet Mercado del Puerto i Las Palmas de Gran Canaria. Du finder markedet i en skøn, gammel smedejernsbygning fra 1891. Bygningen er konstrueret af det samme firma, der 2 år forinden stod bag Eiffeltårnet i Paris. I de mange stande kan du finde retter fra forskellige lande, herunder Skandinavien, Grækenland og, selvfølgelig, Gran Canaria.

Adresse: Calle Albareda 76.

Dara Feeling Good

Det er bevist, at mad faktisk smager bedre, når vi føler, den er lavet med kærlighed. Det ved de godt hos Dara Feeling Good. Derfor ligger de al deres energi i at tilbyde dig de bedste økologiske og lokale produkter. Og så er hovedingrediensen i deres mad selvfølgelig kærlighed. Dara, restaurantens ejer, elsker at at eksperimentere med opskrifter og skabe nye retter. Her kan du også tage kurser i yoga og meditation. De dejlige omgivelser og det venlige personale sætter prikken over i’et.

Adresse: Calle Travieso 29.

Meraki Come Bonito

På Meraki kan du spise lækkert, men sundt. Når du kigger på deres menukort, finder du ingen fede retter, men derimod lækre og velsmagende sunde retter, der giver dig et nødvendigt energiboost, inden du skal ud og vandre byen tynd. De smagfulde retter præsenteres i en regnbue af farver.

Adresse: Calle Veintinueve de Abril 48.

Kultur

Tag på kulturel skattejagt i byens små gader i de karakteristiske kvarterer Triana og Vegueta. Besøg eksempelvis Santa Ana-katedralen, og læg vejen forbi nogle af de mange udstillinger, der finder sted i byen i løbet af året. De smukke og charmerende gader har ikke ændret sig meget, siden byen blev grundlagt i 1600-tallet, og de antikke bygninger trækker spor direkte tilbage til Christoffer Columbus’ tid.

Her følger et lille, håndplukket udvalg af steder, du absolut ikke må gå glip af, hvis du ønsker at opleve de mange og forskelligartede facetter af den kanariske kultur.

Centro Atlántico de Arte Moderno

Udstillingerne byder ikke kun på historiske genstande. Du kan også se et udvalg af moderne kunstværker, der har fundet inspiration i de seneste tendenser inden for kunst. Udover en imponerende samling af moderne kunst tilbyder museet ligeledes en lang række forskellige aktiviteter og udstillinger. Der er for eksempel værksteder, hvor du kan udfolde dine kunstneriske evner og beundre værker skabt af kunstnere fra hele verden.

Adresse: Los Balcones 11.

Casa de Colón

Beliggende midt i Vegueta-kvarteret finder du Casa de Colón. Bygningen er dedikeret til forskning og giver besøgende et overblik over De Kanariske Øers historie og forbindelse til USA. Palæet fungerede som indkvarteringssted for Columbus, da han lagde til øen i 1492 for at reparere La Pinta, et af de tre skibe, Columbus havde i sit følge på sin første rejse. I løbet af årene blev bygningen forvandlet til museum, bibliotek og forskningscenter. Under istandsættelsen af det karakteristiske bygningsværk har man bevaret huset i den originale kolonistil.

Adresse: Calle Colón 1.

Shopping

Shoppingmulighederne i centrum af Las Palmas de Gran Canaria kan få enhver shopaholic til at hvine af fryd. Lige fra pynt og nips til mode og indretning.

Hvis du ønsker at gøre verden til et bedre sted ved at investere i miljøvenlige produkter, er Back to Green helt sikkert noget for dig. Tøjbutikken har et udvalg af forskellige brands, der alle har fokus på at beskytte miljøet. Alt tøjet er produceret under etiske og bæredygtige forhold. Her kan du også finde tøj, der er fremstillet i genbrugsfibre og 100 % naturmaterialer.

Adresse: Calle Cano 23.

Polonium209

Er du vild med antikke møbler og vintage brugskunst? Hos Polonium209 opkøber de gamle møbler og giver dem nyt liv. Ved at genbruge materialer skaber de deres egne møbeldesigns i industriel stil.

Adresse: Carretera del Rincón 103.

Regaliz Funwear

Leder du efter en ny trøje, et par nye sko eller et bælte ? Så tag forbi Regaliz Funwear. Den hyggelige butik opstod i en lille landsby på Gran Canaria. Nu ligger den i byens centrum og byder på et bredt udvalg af international herremode.

Adresse: Calle Cano 5.

NU Las Palmas

Vil du gerne give en gave, men er helt tom for idéer? Så er NU Las Palmas det perfekte sted for dig! Her finder du alt fra pynteting til tøj og tilbehør fra nye spanske mærker. Uanset om du leder efter en original gave eller en moderigtig T-shirt, går du derfor aldrig forgæves hos NU Las Palmas. Rejs ikke, før du har slået et smut forbi!

Adresse: Calle Pérez Galdós 3.

Natteliv

Der er ikke noget bedre end en lækker cocktail efter at have vandret rundt og udforsket en by i en hel dag. Er du ikke enig? Nattelivet i Las Palmas de Gran Canaria giver dig masser af muligheder for at have det sjovt, mens du nyder godt af de lune temperaturer på De Kanariske Øer.

La Azotea de Benito Cocktail Bar er et hit – og med god grund! Udover at kunne prale med at være den første cocktailbar på De Kanariske Øer, har den også en fantastisk udsigt over det hyggelige Vegueta-kvarter og suverænt gode drinks. Forkæl dine smagsløg med en herlig gin & tonic, eller lad bartenderen overraske dig. Leder du efter et godt sted at stille din sult, kan vi nævne den udsøgte Restaurante Manso. Skal det være lidt mere nede på jorden og lidt mere fedtet, kan du gå efter en af de to burgerbarer i kæden 200 gramos.

Adresse: Plaza Hurtado de Mendoza 1.

El Tendedero de Catalina

Få en fremragende udsigt til solnedgangen, eller nyd en cocktail under stjernerne på El Tendedero de Catalina Hotellet Bed&Chic serverer forfriskende cocktails på deres fantastiske terrasse på øverste etage. Slut en travl dag af på toppen (bogstaveligt talt), og slap helt af i stedets fredelige omgivelser.

Adresse: General Vives 76.

Overnatning

For at få den perfekte ferie i Las Palmas de Gran Canaria er det nødvendigt, at du finder et godt hotel, hvor du kan samle kræfter efter en lang dag med sightseeing. Eftersom det er en stor by, er der et tilsvarende stort udvalg af hoteller. Så hvad skal du vælge? Besøg et af de charmerende boutique-hoteller, og lad dig forføre af deres personlige indretning.

The Loft

1/3

Forestil dig at spise morgenmad på en balkon, hvorfra du har udsigt over det smukke Triana-kvarter. The Loft ligger i byens historiske centrum midt mellem kulturelle oplevelser og alle slags butikker. Værelseslejlighederne er designet af arkitektfirmaet Alonso + Sosa.

The Loft Las Palmas

Las Palmas
8.8 Fremragende (97 anmeldelser)

Guesthouse Katanka

1/3

Har du mod på at opleve Las Palmas de Gran Canaria som de lokale? Føl dig som ægte, kanarisk øboer i Guesthouse Katanka! Det ligger i et hyggeligt hus bygget i 1920, og bygningen betragtes som en del af øens historiske arv. Med den centrale beliggenhed er det nemt at udforske de karakteristiske kvarterer som for eksempel Vegueta og Triana. Værelserne er store og udstyret med de mest basale nødvendigheder.

Guesthouse Katanka

Las Palmas
8.8 Fremragende (155 anmeldelser)

Old Chocolate Factory

1/3

Som navnet antyder, ligger dette overnatningssted i en gammel chokoladefabrik. Chokoladefabrikken var den første i Las Palmas de Gran Canaria og har en lang historie på mere end 100 år bag sig. Efter et par arkitekter opkøbte stedet, har fabrikken fået et mere moderne præg. Man har dog valgt at bevare de gamle døre og vinduer, hvilket tilfører stedet en antik charme. Med de komplet udstyrede lejligheder får du al den frihed, du kunne ønske dig. Og så trækker det bestemt heller ikke ned, at bystranden Las Canteras kun ligger 10 minutters gang derfra.

Old Chocolate Factory

Las Palmas
8.2 Meget godt (81 anmeldelser)