Spanien

Guide til De Kanariske Øer – Her er vores tips

Hvor skal du tage hen på De Kanariske Øer?

For os danskere har De Kanariske Øer altid været et yndet feriemål, især i de kolde vintermåneder. Men klimaet på De Kanariske Øer er egnet til ferie hele året, dog er aftenerne ofte køligere fra december til februar, hvor regn også kan forekomme. De Kanariske Øer består af i alt 13 øer, hvoraf de syv betragtes som hovedøerne: Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera og El Hierro.

På trods af, at De Kanariske Øers mange års popularitet, har øgruppen desværre fået et blakket ry som værende for turistet og uden overraskelser, men i virkeligheden har øerne masser at tilbyde.

Vi er dog af en anden holdning. Vi har derfor sammensat en guide til De Kanariske Øer, hvad enten du er til byferie, badeferie eller er på udkig efter enestående naturoplevelser.

Læs med for at finde ud af, hvilken kanarisk ø, der passer bedste til dig og dine feriedrømme.

Hvor er det varmeste sted på De Kanariske Øer om vinteren?

Hvis du er ude efter at undslippe de dystre vintre i Danmark eller blot vil tage forskud på sommeren, så er dette spørgsmål yderst relevant: For hvor er det varmeste sted på De Kanariske Øer om vinteren?

Desværre er sandheden den, at det ikke er muligt at give garanti for vejret, ikke engang på De Kanariske Øer. Statistikker kan selvfølgelig antyde et svar, og på baggrund af dem lader Tenerife til at være lidt foran de andre med hensyn til temperaturerne.

Lanzarote og Fuerteventura er ikke lige så bjergrige som Tenerife og Gran Canaria, som gør at, der kan falde mindre regn, men på den anden side får de kølige vinde. Generelt anses Tenerifes og Gran Canarias sydlige dele for at være de varmeste steder om vinteren.

Vejret på De Kanariske Øer er dog under alle omstændigheder mildt og gennemsnitlig bedre end andre steder i Europa om vinteren, så øerne er en velegnet destination for vinterferien – men som sagt, så er De Kanariske Øer en helårsdestination.

De bedste strande på De Kanariske Øer

Alle De Kanariske Øer har fine og enestående strande. Øernes vulkanske fortid betyder imidlertid, at der på mange naturlige strande er mørkt vulkansk sand. Disse sorte strande er en enestående oplevelse, selvom de er steghede om sommeren. Hvis du i stedet efterlyser flotte, traditionelle hvide sandklitter, kan du med fordel tage til Fuerteventura.

Fuerteventura

Fuerteventura, der kun ligger 100 kilometer fra Afrikas kyst, er den næststørste af De Kanariske Øer. Øen er kendt for sine flotte strande og et fantastisk badevejr, da temperaturerne for det meste ligger mellem 18 og 32 °C. På øen finder du både lyse og mørke sandstrande, alt i alt over 150 kilometer. Mange af strandene er utrolig flotte, så når en badeferie på Fuerteventura lokker, bør du kigge nærmere på udvalget af strande for at finde netop den strand, der passer til dine behov. Hvis du er på udkig efter et stensikkert sted til en strandferie, er Corralejo et godt valg.

Corralejo
Corralejo er en færgeby på Fuerteventuras nordside. Det var oprindeligt et fattigt fiskerleje, men nu har turismen vendt op og ned på tilværelsen. Højdepunktet er en 11 kilometer lang drømmeagtig strand lige uden for byen. Stranden deler Atlanterhavet og Corralejo Naturpark, så landskabet er spektakulært. Lige uden for kysten pynter den lille ø Lobos i landskabet, mens naturparkens sandklitter skaber en enestående ørkenlignende stemning. Hvis du vil se et andet landskab for en dag, kan du opleve Lanzarotes enestående natur på en heldagsudflugt.

 

Realiser din drømmestrandferie

I landsbyen Corralejo finder du godt med hotelindkvartering, og er du ude i god tid, finder du også overnatningssteder til rimelige priser. Men hvis du én gang for alle beslutter dig for at realisere drømmebadeferien, er Grand Hotel Atlantis Bahía Real det perfekte hotelvalg. Der er tale om et 5-stjernet hotel lige ud til stranden med fremragende gæstevurderinger.

Et besøg på hotellet er lig med udsigt til en hvid sandstrand, et glitrende turkist hav og en smuk udsigt til Lobos og Lanzarote, såvel som et eventyr i sandklitterne i Corralejo Naturpark. Hotellet tilbyder fuld service, inklusive swimmingpool, restaurant og spa. Og hvis planen er en bryllupsrejse til De Kanariske Øer, er dette et sikkert hotelvalg for forelskede par.

Et romantisk sted på De Kanariske Øer

Du tror det måske ikke, men De Kanariske Øer byder på glimrende rammer for romantik. Forestil dig en solnedgang på stranden, en nattehimmel som er blandt Europas mest stjerneklare, vidunderlige naturseværdigheder og flotte luksushoteller. Der er således rig mulighed for at bruge kvalitetstid sammen med din bedre halvdel, mens I oplever De Kanariske Øer sammen. Hver ø har deres egne romantiske oplevelser, men vi anbefaler i særdeleshed Tenerife til nygifte par.

Tenerife

Tenerife er den største og mest besøgte af De Kanariske Øer, og derfor et livsvigtigt turistmål for Spanien. Øen kendes nok bedst for vulkanen Teide og det årlige karneval, der afholdes i februar, som er verdens næstbedst kendte efter karnevallet i Rio. Øen byder på over 60 kilometer sandstrand, og vejret er favorabelt året rundt. Som følge af øens vulkanske karakter er der på mange strande mørke småsten, noget der også ofte gør badeferien til en eksotisk oplevelse. Men hvad kan Tenerife tilbyde nygifte?

Teide Nationalpark og stjernerne

Som nævnt er De Kanariske Øers klare nattehimmel perfekt til stjernekiggeri. Og er der noget bedre sted at se på stjerner end vulkanens skråninger langt fra turistmålenes lysforurening? Fra toppen af Teide kan du se 83 af verdens 88 stjernebilleder, så der er i sandhed tale om et fremragende sted at beskue stjernehimlen. Fra Teide kan Mælkevejen især observeres i juni, og det at se en meteorregn er en oplevelse for livet. Stjernekiggere kan booke en særlig guidet rundvisning, og oplevelsen bliver endnu mere romantisk, fordi den samtidig kombineres med solnedgangen.

Den idylliske landsby Garachico og havvandsbassinerne
Landsbyen Garachico sikrer turister spansk idyl. Denne lille landsby ligger ved øens nok mest uberørte kyst, hvis rå vulkanske udseende skaber en enestående atmosfære. Garachicos maleriske gader egner sig godt til en romantisk gåtur, men landsbyens vigtigste seværdighed er kystens naturskabte saltvandsklippebassiner. Bassinerne er både smukke og et dejligt sted at køle ned!

En romantisk middag ved solnedgang

Du behøver ikke lede længe efter Tenerifes mest romantiske restaurant, svaret er ganske enkelt Hotel Jardín Tropicals Restaurant Las Rocas. Det er ikke bare en hvilken som helst strandhotelrestaurant og heller ikke en hvilken som helst solnedgangsrestaurant. Las Rocas’ enestående terrasse er bygget direkte ud over det brusende hav, og udsigten til naboøen La Gomera og solnedgangen er ganske enkelt mageløs. Menuen bugner af havets delikatesser, og er der noget bedre sted at nyde dem end på Tenerife?

Slap af i hinandens favn på et romantisk hotel

Jardín Tropical
Jardín Tropical byder ikke kun på øens mest romantiske restaurant, men også på romantiske omgivelser til afslapning på tomandshånd. I kan vælge at bade i hotellets havvandsbassiner, hvor vandet udskiftes dagligt. Hotellets skønne og rolige omgivelser byder selvfølgelig også på en almindelig swimmingpool. Hvis I har lyst, kan I nyde tjenesterne i hotellets spa, og går I all in på romantik, har I mulighed for at reservere et værelse med udsigt over havet fra balkonen.

Det bedste område for børnefamilier

Det kommer næppe som en overraskelse, at familier også kan styre mod De Kanariske Øer, faktisk hvor som helst. Øgruppen er i det hele taget et familievenligt feriemål. Familier er dog forskellige, hvilket også afspejles i deres forventninger til en ferie. For aktivitetssøgende familier er både Gran Canaria og Tenerife gode valg. Fuerteventuras flotte sandstrande er populære blandt familiens yngste, mens Lanzarote og La Palma byder på unikke naturoplevelser. Vi har dog også valgt Tenerife som passende rejsemål til børnefamilier, netop på grund af øens mangfoldighed. Der er spændende oplevelser for børnefamilier såvel som nygifte par, når bare ferieaktiviteterne vælges rigtigt.

Børnefamiliernes Tenerife

Tenerifes aktivitetsudbud er svimlende. Der bydes på alt fra vandland til ubådssafari. Blandt familiernes topattraktioner på øen hører dog ubetinget dyreparken Loro Parque. Denne smukke og frodige dyrepark blev oprindeligt skabt som papegøjeparadis og huser i dag ca. 4.000 bevingede skabninger. Der er også gang i vingerne i El Mariposario del Drago, hvor over 800 sommerfugle flyver frit omkring. Hvis væsener uden vinger interesserer familiens mindste endnu mere, kan I med fordel tage på udflugt f.eks. for at spotte delfiner, hvilket er en almindelig aktivitet på Tenerife. I kan også stifte nærmere bekendtskab med havdyr på en ubådssafari, som byder på et kig ind i undervandsverdenen. Er dyr ikke jeres kop te, kan I nemt finde mange andre spændende aktiviteter. I kan f.eks. tage i øens vandland Siam Park, hvor voksne såvel som børn nemt kan tilbringe flere timer.

Det bedste vandland på De Kanariske Øer

Siam Park
Siam Park er ifølge eget udsagn det flotteste vandland i hele Europa. Det er ikke svært at tro, når du kaster et blik på præsentationen via en 360˚ video på vandlandets hjemmeside. Der er alle typer pools og vandrutsjebaner i parken, og det siamesiske tema gør også vandlandet visuelt interessant. Parkens underholdning er spredt på tre forskellige niveauer: afslapning, familie og adrenalin. Med andre ord byder parken på mange forskellige aktiviteter – også for modige voksne! På vandlandets hjemmeside kan du se videoer med forskellige vandrutsjebaner, og vi kan garantere, at der opstår trang til at pjaske alene ved at kigge med.

Børnevenligt hotel på Tenerife

Roca Nivaria
Roca Nivaria er et 5-stjernet hotel, der ligger ved Playa Paraiso, som byder på talrige fornøjelser for familiens mindste. Hotellets miniklub tilbyder dagligt et program for de 4-12-årige og for over 10 måneder gamle babyer i deres egen babyklub. Desuden har børnene deres eget legeområde med videospil og andre aktiviteter. På dette hotel kan du også dyrke aktiviteter som tennis, minigolf og billard. Hotellet har store swimmingpools, men der er også en bugt lige ved siden af hotellet, hvor du kan få en dukkert i havet.

Byferie på De Kanariske Øer

Hvis du trænger til en pause fra strand og afslapning, kan du med fordel lægge vejen forbi en af byerne på øerne. Øgruppens større byer ligger på Gran Canaria og Tenerife. For at få den mest mangfoldige byoplevelse anbefaler vi øgruppens største by, nemlig Las Palmas på Gran Canaria.

Las Palmas, Gran Canaria
Gran Canaria er den næstmest befolkede af De Kanariske Øer og vel nok det bedst kendte turistmål. Playa del Inglés lyder højst sandsynligt bekendt for mange danskere. Men foruden de populære strande byder øen også på spændende byer. Las Palmas er den niendestørste by i hele Spanien, og her finder du et væld af spændende oplevelser.

Hvad kan du opleve i Las Palmas?

Først og fremmest skal du udforske byens smukke seværdigheder. Vegueta, den gamle bydel i Las Palmas, byder på romantiske gyder og gamle bygninger, hvor det er let at forestille sig, hvordan tilværelsen var på øen for 100 år siden. Når den gamle by er udforsket, kan du med fordel lægge vejen forbi en af byens parker. Du kan f.eks. gå en tur i den frodige Doramas Park. Og når du vil gemme dig for solen, kan du passende besøge et af byens museer eller shoppe i butikkerne. Når mørket falder på, kan du begive dig ud i byens natteliv.

Historisk byhotel på Gran Canaria

Santa Catalina
Santa Catalina er et 5-stjernet hotel i Doramas-parken. Den historiske bygning og de elegante detaljer byder gæster velkommen til en overdådig spansk stemning. Santa Catalina har en fremragende beliggenhed. Foruden beliggenheden i en smuk park ligger hotellet midt i byens centrum, lige ud for lystbådehavnen. Den nærmeste strand, Alcaravaneras, ligger kun en kilometer fra hotellet i lige linje. Stranden ligger ved byens havn, så hvis du savner en mere traditionel turiststrand, kan du lægge vejen forbi den enorme strand Las Canteras, som ligger i byens nordlige ende. På hotellet kan du nyde livet enten ved swimmingpoolen, omgivet af palmer, eller med en drink på en stemningsfyldt udendørsterrasse.

De bedste naturområder på De Kanariske Øer

Forhåbentlig har vi allerede nu manet alle forestillinger om turistfælder på De Kanariske Øer til jorden. Øgruppen byder nemlig på en enormt varieret naturskønhed, hver ø på sin egen måde. På De Kanariske Øer finder du pulserende naturområder, som ikke findes mange andre steder i Europa. Som naturområde har vi valgt øerne Lanzarote og La Palma, som begge byder på enestående naturoplevelser på hver deres måde.

Lanzarote

Lanzarote, den østligste af De Kanariske Øer, ligger kun ca. 11 kilometer fra øen Fuerteventura. Lanzarote er en ufrugtbar og vulkansk ø, hvis landskab, der nogle steder minder om det ydre rum, er et enestående syn. I Timanfaya Nationalpark kan du opleve øens vulkanske særpræg. Kraftige udbrud fandt sted tilbage i 1700-tallet, men øen har stadig én aktiv vulkan, Timanfaya. Lanzarote er også kendt for sin traditionsrige vindyrkning. Her møder du ikke frodige vinmarker, men derimod kratere og halvcirkler formet af mørke lavasten, hvori vinrankerne står beskyttet mod vind og vejr. Jordens vulkanske sten (picon) opsamler og frigiver væske, hvilket set fra vindyrkningens side er et fantastisk våben mod øens lave mængde regn.

 

Afslappende hotel på Lanzarote

Seaside Los Jameos Playa
Som modvægt til Lanzarotes barske natur er det rart at overnatte på et behageligt hotel. Seaside Los Jameos Playa er et smukt hotel omgivet af palmer nær sandstranden Playa de los Pocillos i Puerto del Carmen. Hotellet er bygget i traditionel lokal stil og er kendt for sin berømte Seaside-buffet. Stedet har desuden et smukt poolområde med swimmingpools, palmer og parasoller. Du har også mulighed for at benytte hotellets sauna.

 

La Palma

La Palma, med kælenavnet Isla Bonita (den smukke ø), er et mødested for grønne vækster og vulkanske kræfter. Trods øens flotte landskaber er den nok mindre kendt blandt danskere. Her kan du opleve et smukt vandringsområde, mens stjernekiggeri ligeledes er en populær aktivitet på øen. Øens største seværdighed er Taburiente Nationalparks caldera, som byder på fantastiske udsigter i nåletræernes skygge. På La Palma har du mulighed for at opleve en enestående og uberørt natur, som er svær at finde magen til i det øvrige Europa.

Idyllisk boutique-hotel i Santa Cruz de la Palma

San Telmo
San Telmo er et stemningsfyldt boutique-hotel i byen Santa Cruz de la Palma. Bygningen blev bygget for 350 år siden og er en af byens allerførste bygninger. Værelserne er enkle, men stemningsfyldte, og prisen er ganske rimelig. I hvert fald når det tages med i betragtningen, at hotellet har fået strålende gæstevurderinger. På hotellets dejlige terrasse kan gæster nyde en drink såvel som udsigten over Santa Cruz by.

Uspolerede oplevelser, langt væk fra turistfælderne

La Gomeras enestående natur
De mere ukendte, men desto mere fredelige øer blandt de De Kanariske Øer er La Gomera og El Hierro, og må bare opleves. Nærheden gør det nemt at kombinere La Gomera med Tenerife på en og samme ferie. La Gomera er et smukt naturområde, som byder på mange vandrestier og fred og ro i naturen. Garajonay Nationalpark giver et kig ind i en tæt og utrolig grøn skov, som dækkede jordklodens tropiske områder for millioner år siden.

El Hierros skønhed

El Hierro er den mindste af De Kanariske Øer samt den vestligste og sydligste. Øen ligger temmelig afsondret og er verdens første selvforsynende ø, som udelukkende anvender vedvarende energiformer. El Hierro byder også på enestående natur, hvor øens vulkanske særpræg går op i en højere enhed med skovenes frodighed. Ved siden af fiskerihavnen i La Restinga ligger der et havbeskyttelsesområde, som er en ren drøm for dykkere – ikke kun på grund af de fantastiske klippeformationer, men også på grund af den flotte udsigt, når du ser op over vandoverfladen.