Hele verdenBillige ferier

Gratis apps, du skal have med på ferien

By , 31. juli 2015

Heldigvis er det mange år siden, at man skulle pakke bykort, vejkort, valutakurser og skrive en udførlig liste med togtider og adresser. I dag er din telefon en uundværlig rejseledsager med apps, der giver dig al den information, du har brug for før, under og efter din rejse. Vi har samlet de bedste, gratis apps, der gør din ferie nemmere og sjovere.

Rome2rio

Bedst til: Hvis du planlægger at rejse til flere forskellige destinationer

Rome2rio

Hvis du gerne vil vide, hvad der er den korteste tur fra Budapest til Wien, eller hvor meget det koster at tage toget fra Paris til Milano, så er Rome2rio den perfekte rejse-app. Det eneste du skal gøre er at skrive din nuværende placering og din ønskede destination, så vil app’en give dig en oversigt over flytider, togtider og kørselsruter. Når du har valgt en af rejsemulighederne, kan du købe din billet direkte hos deres booking partnere, nemt og enkelt.

Download til iPhone

 

XE Currency

Bedst til: Udlandsrejser

XE

Det er ikke altid nemt at overskue, hvad din nye taske eller en tre-retters menu koster i danske kroner, når prisen er i euros, rupees eller islandske kroner. Med XE currency kan du hurtigt omregne priser og tjekke valutakurser. Det er muligt, at det ikke er den mest spændende rejse-app, men helt sikkert en af de mest praktiske.

Download til Android og iPhone

 

Wi-Fi Finder

Bedst til: Alle, der ikke kan leve uden internet på ferien

Wi-Fi Finder

Når du er på ferie i udlandet, er det ikke altid nemt at finde en gratis internetforbindelse. Derfor kan du godt risikere at skulle på en længere wi-fi jagt, inden du kan tjekke emails eller lægge feriebilleder på Facebook. Med Wi-fi Finder ved hånden kan du hurtigt søge på internetforbindelser og få vist de  wi-fi spots, der er tættest på dig. App’en rangerer forbindelserne baseret på afstand, signalstyrke og pris, og du kan endda downloade kortet, inden du rejser, så du slipper for at bruge din data på ferien.

Download til Android og iPhone

 

Bonjournal

Bedst til: Dig, der elsker at skrive

Bonjournal

Denne lækre app er til at alle, der elsker at skrive om deres rejseoplevelser og dele dem med andre. Bonjournal hjælper dig med at skabe en inspirerende rejsedagbog og giver dig mulighed for at dokumentere og redigere i din historier. Du kan vælge at skrive et enkelt indlæg for hver dag, eller skrive et indlæg for en bestemt rejseoplevelse. Bagefter kan du uploade feriebilleder og oversigtskort til din tekst. Alle indlæg viser tid og sted for din rejse og kan deles med dine venner eller printes ud som pdf filer.

Download til iPhone

 

Snapseed

Bedst til: Semi-professionelle feriefotografer

Snapseed

Snapseed er både populær blandt spirende fotografer og eksperter og er en fantastisk app til dine feriefotos. Modsat Instagram, giver Snapseed dig mulighed for både at lave touch ups og ændrer i dine billeder. Når du bruger Snapseed kan du eksperimenterer med en lang række værktøjer og filtre, men du kan også klikke på ’autocorrect’ som en hurtig og nem måde at forbedre dine billeder på. Med andre ord er Snapseed et must til alle, der gerne vil have det meste ud deres feriebilleder.

Download til Android og iPhone

 

Foursquare

Bedst til: Dig, der elsker insider-tips

rsz_foursquare_collage (1)

Hvis du leder efter de bedste steder at spise, shoppe, drikke kaffe eller tage i byen, så er det heldigvis nemt at finde, hvis du har Foursquare. Her kan du søge mellem flere forskellige kategorier som f.eks. underholdning, shopping og mad. Søgeresultatet viser både afstand, priskategori og den samlede vurdering, som andre Foursquare brugere har givet stedet. Du kan også gemme dine favorit-steder, eller se hvad, dine venner har gemt som deres favoritter. På den måde kan du altid finde de bedste restauranter i Rom eller de bedste klubber i Sidney.

Download til Android og iPhone

 

Google Maps

Bedst til: Når du nemt vil finde vej på ferien

googlemaps

Hvis du kender din feriedestination godt, er det sjældent noget problem at finde rundt. For alle os andre er Google Maps uundværligt. App’en giver dig detaljerede og nøjagtige kort i 220 lande og områder og bykort over mere end 15.000 byer, så du kan finde vej overalt. Hvis du kører til din destination, har du mulighed for at få information om trafikforhold, ulykkesrapporter og automatisk omlægning af din rute. Husk, at du også kan downloade kort, så du kan bruge dem offline. Så slipper du for at folde det store turistkort ud midt på gaden.

Download til Android og iPhone

 

DMI – Vejret (Byvejr)

Bedst til: Når du pakker kufferten eller planlægger udendørsaktiviteter

rsz_dmi_vejret_collage (1)

DMI’s app er god at have både før og under din ferie. Den viser vejret fra Danmark og resten af verden i de næste 15 døgn, inklusiv vejrtype, temperatur, vindstyrke, tryk og luftfugtighed. Så ved du i god tid i forvejen, om du skal pakke sandaler eller gummistøvler med til turen. Med app’en kan du også tjekke UV indekset og badevandstemperaturerne, så hvis du skal til stranden, er den helt perfekt.

Download til Android

 

trivago

Bedst til: Alle, der søger efter det perfekte hotel

App_Marketing_Push_UK

Selvfølgelig kunne vi ikke lave en liste over de bedste rejse-apps uden også at snige vores egen ind. Med over 700.000 tilbud fra mere end 200 booking-sider er app’en alt, hvad du behøver, når du skal finde et hotel. Alt du behøver at gøre er at søge på din destination og bruge filtrene til at præcisere din søgning. På den måde kan du finde det bedste hotel til den rigtige pris. Desuden indeholder app’en GPS service, så det er muligt at finde et tilbud på hoteller i sidste øjeblik, mens du er på farten. Og det bedste er, at folk, der bruger app’en, i gennemsnit sparer 36% på deres booking.

Download til Android og iPhone

 

Hvad er din yndlings-app, som du ikke kan leve uden på ferien? Skriv en kommentar og del dine bedste apps med os.