Hele verden

Se alt om den nye ferietrend: Glamping

Har du fået traumer efter muderede festival-telte, regnvåde hytteture eller primitive campingture med familien? Her er kuren: Glamping!

Hvad er glamping?

Glamping er sammensat af ordene ’glamurøs’ og ’camping’. Glamping giver dig mulighed for bogstavelig talt at bo midt i naturen -uden at du skal gå på kompromis med moderne faciliteter og en lækker seng at sove i. Glamping er til dig, der er på jagt efter en ny og anderledes hoteloplevelse, så hvis du ikke er til en konventionel ferie ved de traditionelle turistdestinationer, så er den nye hotel-trend helt sikkert noget for dig.

Så prøv en glamping-tur, og gør din næste hoteloplevelse til en helt ekstraordinær oplevelse. Hvad siger du for eksempel til at bo i en iglo, en ufo eller en hestevogn på den amerikanske prærie?

Glamping-tur som Kong Arthur

1/2

Hvis du drømmer om at bo som en engelsk ridder eller en skønjomfru, så kan du gøre det hos ’Knights Glamping’ ved Leeds Castle. Selve slottet er over 1000 år gammelt og er gået i arv til nogle af Storbritanniens fornemste adelige og kongelige. Blandt andet har Leeds Castle været privat bolig for ikke mindre end seks engelske dronninger.

Med ’Knight’s Glamping’ kan du selv sove som en konge: Det store telt inkluderer en himmelseng i smukt egetræ, blødt bomuldssengetøj, sminkebord, trækiste til opbevaring, wifi og værdiboks. Teltet er foret med filt, og en stor brændeovn i teltet sørger for, at der altid er varmt. Teltet passer perfekt til en familie med to voksne og to børn.

Du kan altid komme på en guidet rundvisning på slottet og omkring den imponerende slotshave. Desuden byder Leeds Castle også på sjove og kulturelle arrangementer for alle aldre: Børneaktiviteter, udendørs-biograf, -teater, -musik og en ærkebritisk blomsterudstilling gør dit ophold ved slottet til en inspirerende og hyggelig ferie.

Knight's Glamping At Leeds Castle

Maidstone
8.8 Fremragende (51 anmeldelser)

Balis grønne oase

1/2

Bali er kendt som Asiens grønne paradis. Hos Sandat Glamping Tents kan du få lov til at opleve den eksotiske natur helt tæt på i de luksuriøse omgivelser – og endda med god samvittighed: Sandat Glamping Tents er øens første glamping-sted og er anset som et af de mest luksuriøse, men de værner samtidig om den frodige natur, der gør stedet så unikt. Sandat Glamping Tents grønne filosofi har til hensigt at minimere spild af ressourcer og bevare den friske luft, det klare vand, de grønne enge og skove – til femstjernet kvalitet.

På hotellet kan du vælge din egen private oase: Vælg enten mellem en hytte eller et luksus glamping-telt, komplet med eget badeværelse, dobbeltseng og en indretning, der afspejler den eksotiske og glamorøse hotelstil, som naturligvis er inspireret af den traditionelle, balinesiske kultur og natur.

Sandat Glamping inviterer dig til at slappe af og finde balance i den smukke oase. Tag en dukkert i poolen, slap af med en bog i hotellets bibliotek, eller nyd den grønne ø på cykel.

Sandat Glamping Tents

Top rated
Ubud
8.8 Fremragende (102 anmeldelser)

Luksus-boheme ved Venedig

1/2

Hvis du skal til Venedig, hvorfor så ikke gøre det med stil? Hos Canonici di San Marco kan du gøre din italienske ferie til en oplevelse, du aldrig glemmer. I historiske og charmerende omgivelser mellem den venetianske lagune og floden, Brenta, ligger den smukke glamping-destination. Stedet har tidligere været en yndet sommerresidens for Venedigs aristokrati.

De fire glamping-telte er som taget ud fra et dekadent eventyr. Interiøret er holdt i træ, bambus og smukke mønstrede tekstiler, der leder tankerne hen på Venedigs elegante fortid, og ikke uden grunde. Canonici San Marco har nemlig designet alle boligerne efter inspiration fra Venedigs storhedstid i 1700-tallet. Luksus og dekadence er nøgleordene for dette feriested, der blander detaljer som rustikke lysestager med antikt køkkenudstyr og forfinede, blomstermalede tekopper.

Den fem-stjernede, italienske service kan man nyde uden dårlig samvittighed. Hotellets filosofi er nemlig at tænke grønt, så man undgår unødig spild af naturressourcer og tager hensyn til miljøet.

Canonici di San Marco

Top rated
Mirano
9.0 Fremragende (32 anmeldelser)

Glamping i Det Vilde Vesten

1/3

På Conestoga Ranch i den amerikanske delstat Utah kan du få opfyldt den ultimative drengedrøm: At bo i en ægte prærievogn, som de amerikanske pionerer gjorde det tilbage i 1800-tallet. Det er med andre ord et eventyr i Det Vilde Vesten, som er sjovt for hele familien. Tag cowboystøvlerne på, og nyd det åbne landskab og den autentiske, amerikanske stemning.

Conestoga Ranch ligger ved grænserne mellem Utah, Idaho og Wyoming, et smukt område, der både er tæt på storby og nationalpark: Tag for eksempel til Utahs største by Salt Lake City eller verdens første nationalpark, Yellowstone. Her kan du opleve gejsere, bjerge og et unikt dyreliv.

På Conesta Ranch er der mulighed for at spise på ’Campfire Grill Restaurant’. Der er masser af amerikansle specialiteter, så du kan både sætte tænderne i lækre spareribs og søde, amerikanske pancakes med sirup. Indenfor i prærievognen er der plads til hele familien med en dobbeltseng og en køjeseng.

Conestoga Ranch

Garden City
8.8 Fremragende (187 anmeldelser)

Sov i en ufo

1/2

Kan man lave det ultimative træhytte i skoven? Det har Treehotel ved Luleå i Sverige svaret på. De har seks fantastiske bud på, hvad der sker når barndomsdrømmen om en hule i trætoppene møder moderne design. Hytterne er mellem 16 og 52 m² – alle med moderne faciliteter og med sit helt særligt design.

Det er nordiske arkitekter, der står bag de særegne glamping-hytter, der er udformet i alle typer af materialer og former. Bo for eksempel i ’The Mirrorcube’ en 4×4×4 meter hytte med spejl på ydersiden, så den reflekterer træerne og næsten forsvinder i skoven. Eller sov The UFO, en glamping-ufo midt i skoven, bygget til to voksne og tre børn.

I området er der masser af aktiviteter i naturen – både sommer og vinter: Kajak, mountainbike og elgsafari er bare noget af det, som området ved Luleå byder på. Om vinteren er det muligt at køre med på hundeslædetur og snescootersafari. I vintermånederne er der også nordlys – et af de smukkeste naturfænomener i Norden.

Treehotel

Top rated
Harads
8.6 Fremragende (94 anmeldelser)

En iglo i Alperne

Det er ikke mange steder, der har så smuk en udsigt over alperne, og som er så tæt på den fantastiske schweiziske natur som glamping-stedet, Whitepod. Her går bevaring af natur og miljø hånd i hånd med den helt særlige ferieoplevelse, som Whitepod giver: Her kan du bo i en af de mange igloer, midt i det smukke bjerglandskab. Samtidig sørger Whitepod også arrangere aktiviteter for gæsterne.

Vælg mellem tre forskellige typer af iglo: COSY pod, der er perfekt til to personer, FAMILY pod til børnefamilier, og DELUXE pod, der inkluderer minibar, gratis wifi, og morgenmad leveret direkte til din iglo. Alle igloer har eget badeværelse med bad og toilet. Og alle igloer skifter farve fra grøn til hvid, så de matcher landskabet året rundt.

Du får det bedste ud af dit besøg i Whitepod, hvis du også deltager i de mange aktiviteter. Om sommeren kan du blandt andet paraglide, tage på guidede vandretur og mountainbike. Om vinteren kan du tage på hundeslædetur i de sneklædte alper. Og så bliver der altid serveret te og kage om eftermiddagen.

Whitepod

Les Giettes
8.9 Fremragende (172 anmeldelser)

Er den nye ferietrend glamping noget for dig?