Hele verden

Forvekslede byer - Kan du gætte, hvor disse byer hører til?

Når man rejser, har man ofte en forventning om, hvilke omgivelser man vil møde, hvad end det er bindingsværkhuse i Tyskland eller løgformede tårne i Rusland – Nogle gange slår vores rejseinstinkter dog fejl.

På grund af kolonisering, skiftende landegrænser og kreative arkitekter, er det ikke altid helt indlysende, hvilket land, eller hvilket kontinent, nogle byer er placeret i. Se med herunder og se om du kan gætte hvor disse 10 byer ligger.

Portmeirion

… i Wales

Selvom det til forveksling kan ligne en by på den Italienske Riviera, kan du faktisk finde Portmeirion i Gwynedd, i det nordvestlige Wales. Den lille landsby blev bygget af en walisisk arkitekt mellem 1925 og 1975. Det skete for at hylde atmosfæren omkring Middelhavet og især italienske Portofino. Landsbyen har fungeret som en filmlokation for mange britiske tv-serier gennem årene og er i dag ejet af en velgørenhedsfond.

Hoteller i Portmeirion

3 Hotels
Se hoteller

Blumenau

… i Brasilien

Mens det ser ud som et billede fra den sydtyske stat, Bayern, er byen Blumenau faktisk at finde i staten Santa Catarina i det sydlige Brasilien. Ligesom mange byer i området, blev Blumenau grundlagt af tyske bosættere i midten af det 19. århundrede. Byen har bevaret sine tyske rødder, og i dag findes der utallige eksempler på tyske arkitektoniske stilarter rundt om i området. Blumenau er fejrer sågar deres egen Oktoberfest hvert år.

Hoteller i Blumenau

483 Hotels
Se hoteller

Solvang

… i Californien, USA

Det kan se ud som en fin lille landsby på Fyn, men Solvang er placeret under lagt varmere himmelstrøg i Californien. Den lille landsby blev grundlagt tilbage i 1911 af danskere, der ønskede at undgå de hårdere vintre andre steder i staterne. I dag har byen en kopi af Den lille Havfrue, samt mange traditionelle danske bagerier. Solvang er et hit blandt turister og modtager over en million besøgende om året.

Hoteller i Solvang

87 Hotels
Se hoteller

Kazan

… i Rusland

Kazan, hovedstad i den russiske republik Tartarstan, er også kendt som Volgas Istanbul. Området deler mange ligheder med Tyrkiet og har en lang historie af tyrkisk tradition. Byens traditionelle Kreml er den eneste i Rusland til at have både en ortodoks kirke og en moské.

Hoteller i Rusland

162086 Hotels
Se hoteller

Willemstad

…i Caribien

Officielt er byen Willemstad stadig en del af Holland, og derfor kan den geografiske placering måske overraske de fleste. Byen ligger nemlig på øen Curaçao i Caribien. Willemsted blev grundlagt i 1634, da hollænderne erobrede øen fra spanierne. I dag er byens centrum, som byder på mange hollandske kendetegn, en del af UNESCOs Verdensarvsliste, som endnu et godt eksempel på kolonial byplanlægning.

Hoteller i Willemstad

2119 Hotels
Se hoteller

Vigan

… i Filippinerne

På trods af en klassisk spansk følelse man får i Vigan, så ligger byen faktisk på kysten af det Sydkinesiske Hav. Byen blev officielt grundlagt af spanske handelsmænd i 1572, selvom området har fungeret som kinesisk handelsstation i mange år førhen. I dag er byens unikke arkitektur en blanding af spansk, kinesisk og filippinsk, hvilket også har gjort byen til en del af UNESCOs Verdensarvsliste siden 1999.

Hoteller i Viganella

5 Hotels
Se hoteller

Harbin

… i Kina

De grønne løgkupler vil få de fleste til at tænke på Rusland, men faktisk er Saint Sophia Cathedral placeret i det nordlige Kina. Selvom bygningen ikke længere fungerer som en kirke er den et nationalt beskyttet monument i Kina. Kirken er en påmindelse om Harbins tidlige år i begyndelsen af det 20. århundrede, hvor byen var hjemsted for et stort antal russiske immigranter, som strømmede til byen under den russiske revolution.

Macao

… i Asien

På trods af sin klassiske portugisiske arkitektur og middelhavsfølelse, er Macao faktisk nabo til Kina. Styret af Portugal indtil så sent som 1999 er den portugisiske indflydelse ganske åbenlys: Byen har en stor kristen befolkning og portugisisk er stadig udbredt. I dag boomer byen rent økonomisk, mens den gennemsnitlige levealder i Macao er den højeste i verden.

Hoteller i Macao

451 Hotels
Se hoteller

Brighton

… i England

Selvom kolonisering og rejsende har eksporteret europæiske kulturer til andre kontinenter, så har kulturer fra alverdens hjørner også haft sit præg på Europa. Royal Pavilion i Brighton er et godt eksempel herpå. Bygningens ydre er inspireret af typisk indiske arkitektur, mens en del af bygningens indre har tydelige kinesiske og østasiatiske elementer. Slottet blev bygget mellem 1787 og 1823 som kongebolig, og er nu åbent for offentligheden.

Hoteller i Brighton

2204 Hotels
Se hoteller

Vyborg

…i Rusland

Vyborg har en lang og kompliceret historie. På trods af at byen var en del af det svenske imperium i århundreder, for derefter at blive en del af Storhertugdømmet Finland, er byen i dag i russiske hænder. Så takket være skiftende grænser er det ikke overraskende at byen arkitektonisk er lidt blandet. Byen har opretholdt et unik udseende med finske bygninger og et slot i midten, som oprindeligt blev bygget af svenskerne.

Hoteller i Vyborg

247 Hotels
Se hoteller