Spanien

Familiehoteller på De Kanariske Øer: Hold ferie på øerne, hvor det altid er forår!

Når hverdagens rutine bliver for meget, er det tid til at planlægge den næste familieferie til De Kanariske Øer. For som alle ved, er solens stråler, det subtropiske klima og de lysende farver på De Kanariske Øer som balsam for sjælen.

Her ligger temperaturen på et dejligt behageligt niveau året rundt. Den familievenlige flyvetid på omkring fem en halv time gør, at selv de mindste børn kan klare flyrejsen uden de store problemer. Og der er meget at opleve for både store og små på De Kanariske Øer, hvilket gør øerne til et fast rejsemål for mange børnefamilier.

De fleste rejser til de fire største øer: Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria og Lanzarote. Her finder I mange forskellige overnatningsmuligheder – midt i vulkanlandskaber, i små fiskerbyer og ved berømte strande: familielejligheder, villaer i kanarisk stil, bungalower samt resorter med all-inclusive og meget mere. Herunder er et par eksempler:

Tenerife med børn: familieferie med strand og bjerge

Uanset om det er jeres første eller tyvende ferie på De Kanariske Øer, er Tenerife, som er den største af De Kanariske Øer, en oplevelse værd. Øens særlige kendetegn er den 3.718 meter høje vulkan Teide, der er Spaniens højeste bjerg, og som om vinteren endda kan være dækket af sne. En strandferie med udsigt til et snedækket bjerg er en helt unik oplevelse for hele familien, og en tur med svævebanen er et absolut must på Tenerife.

Mange kan bedst lide at overnatte på den sydlige del af øen i ferieområdet Playa de las Américas ved Costa Adeje. Tenerife byder ikke blot på skønne strande og et stort udvalg af underholdning for både store og små, men også i udvalget af hoteller er der noget for enhver pengepung og enhver smag.

Familiehotel med lejligheder og egen pool på Tenerife

Hotellet Baobab Suites er nærmere et resort end et hotel, og det byder på moderne, familievenlige lejligheder med et til fire værelser samt køkken og stue. Hvis I er på jagt efter noget lidt mere luksuriøst, kan I booke en lejlighed med egen pool.

Hotellets mål er at tilbyde en ferie, der passer til jeres smag, og derfor finder I også alt, hvad I kunne ønske jer. Nyd for eksempel et lækkert måltid med udsigt over det dybblå hav på jeres familieværelse, i hotellets restaurant eller ved buffeten.

Fra hotellet kommer I hurtigt ind til centrum til fods, men I kan også tage en shuttleservice til stranden, der ligger omkring en kilometer fra hotellet. Børnene kan lege i hotellets børneklub med softplay-anlæg eller få svømmeundervisning, mens I selv nyder stedets fitness- eller wellnessfaciliteter.

Hotel Baobab Suites

Top rated
Costa Adeje
9.4 Fremragende (2680 anmeldelser)

Familieferie med all-inclusive og lækkert poolområde i Costa Adeje

Der er intet bedre end rejser med all-inclusive, hvor I ikke skal bekymre jer om noget som helst, og hele familien bare kan slappe af. Det er en af grundene til, at Tagoro Family & Fun Clubs på Tenerife er et hit. Her findes ikke bare et skønt poolområde, hvor såvel børn som voksne kan slå sig løs, men også talrige andre familievenlige underholdningsmuligheder, såsom Kids Club Camelot, et babybassin, snacks og måltider døgnet rundt, et varieret program med bueskydning og bordtennisturneringer samt underholdningsshows om aftenen med et utrætteligt guideteam. I kan selvfølgelig også nemt og bekvemt tage en shuttleservice til stranden.

Hotellet er ganske vist temmelig stort, men værelserne er fordelt på syv kanariske villaer med blot to etager, som er omgivet af blomstrende haver, hvilket skaber en hyggelig ramme om en familieferie, der er sjov for alle.

Tagoro Family & Fun Costa Adeje

Costa Adeje
8.1 Meget godt (4000 anmeldelser)

Tenerife med børn: tips til udflugter

Loro Parque i Puerto de la Cruz

En af hovedattraktionerne på den vestlige del af øen er Loro Parque i Puerto de la Cruz, som helt sikkert er et besøg værd. Det er en dejlig zoo, hvor der udover et saltvandsakvarie er både vildkatte, søløver og gorillaer, og her har også de fleste af verdens papegøje- og undulatarter til huse.

Børnevenlige vandreture

Hvis I godt kan lide at vandre og være aktive, er Anagamassivet en god mulighed. Her løber børnevenlige vandre- og gangstier igennem et tæt, diset og eventyrligt skovlandskab. Selv den mindst vandreglade person i familien vil synes om en udflugt hertil.

Tip: Book en udlejningsbil

Øen har et godt busnetværk, men det kan være mere bekvemt at tage på udflugt med børn i en udlejningsbil, i hvert fald i et par dage. Heldigvis er det muligt at finde gode tilbud på biludlejning.

Fuerteventura med børn: familieferie med hav og strand

Brede sandstrande, krystalklart hav og en konstant brise – sådan kan den andenstørste af De Kanariske Øer, Fuerteventura, beskrives kort og præcist. Og som familie har man vel heller ikke brug for så meget andet for at få en dejlig ferie i solen.

Vandhunde vil elske Fuerteventura, som er det ideelle sted at udøve forskellige former for vandsport. Der er også rig mulighed for at prøve kræfter med surfing, hvis børnene skulle have lyst til det. Det kan være en god idé at tilbringe jeres ferie i de mere turistede områder på den sydlige del af øen, for eksempel på halvøen Jandia.

Afvekslende familiehotel på Fuerteventura: mere end hav og strand

Det familievenlige hotel Occidental Jandia Mar ligger lige ned til den 12 kilometer lange sandstrand Jandia Strand. Her er der to muligheder: Et ophold med all-inclusive eller et værelse, der egner sig perfekt til familier. Familieværelserne består af to sammenstødende soveværelser med en fælles dør, hvilket er ideelt til forskellige sengetider og til at sikre de voksne lidt privatliv.

Om dagen kan I nyde den hvide sandstrand og det turkisblå hav. Hvis I vil have lidt afveksling, har hotellet også to store udendørs pools (hvoraf den ene bliver varmet op om vinteren), et vandland, et varieret underholdningsprogram og energiske shows om aftenen.

Occidental Jandía Mar

Playa de Jandia
8.0 Meget godt (9401 anmeldelser)

Afslappende familieferie på resort tæt ved Fuerteventura Lufthavn

Hotellet Castillo Beach Resort med all-inclusive ligger nordligere på Fuerteventura i nærheden af lufthavnen, og det er især en populær destination for familier med små børn på grund af den korte afstand. Andre fordele: Det ligger lige ved strandpromenaden Caleta de Fuste og blev for nylig restaureret i kanarisk stil. Familieværelserne er forholdsvis store, så der også snildt er plads til en tremmeseng. Hvis I har behov for mere plads, kan I naturligvis også booke en bungalow med to soveværelser.

Der er ingen grund til at kede sig, for stedet har et familieprogram med børneklub og aktiviteter for alle aldersgrupper, og det store poolområde med udsigt over havet kan nydes af hele familien. Der er endda et separat småbørnsområde med opsynspersonale. Gastronomisk mangler der heller ikke noget. Udvalget i buffeten er enormt, og der er en særlig børnebuffet til børnene. Der er altså noget for enhver smag – også de kræsne i familien.

Ved lystbådehavnen ved siden af ligger desuden det spektakulære teater El Puerto, som opfører teaterstykker og liveshows for alle aldre.

Barceló Castillo Beach Resort

Caleta de Fuste
8.0 Meget godt (4441 anmeldelser)

Tips til udflugter med børn på Fuerteventura:

Oasis Park

Oasis Park, der ligger i nærheden af byen La Lajita, giver mulighed for en afvekslende dag væk fra havet og stranden. I denne dyre- og naturpark kan I se dyr og planter fra hele verden og opleve et væld af shows. De fleste hoteller tilbyder shuttleservice til Oasis Park.

Center for skildpaddeopdræt

Børnene vil helt sikkert synes godt om et besøg i centret for skildpaddeopdræt i Morro Jable. Her får de et indblik i skildpaddernes verden, og projektet ledes af en dyrlæge og en dyrepasser. Det er endda muligt at få lov til forsigtigt at ae skildpadderne.

 

Populære Gran Canaria: en afvekslende familieferie på den mangfoldige kanariske ø

Gran Canaria, som er den tredjestørste af De Kanariske Øer, bliver ofte forbundet med store turisthoteller, men øen har meget andet at byde på. Især for familier er der på Gran Canaria mange forskellige oplevelser at komme efter, og dét er grunden til, at øen er så populær. Hvad ville I for eksempel sige til en hval- og delfinsafari fra havnen i Puerto Rico eller en gåtur på de kæmpestore klitter i Maspalomas, der kan være op til 11 meter høje? Øens hovedstad Las Palmas med de brede sandstrande er også et besøg værd.

Hvor det på den nordlige del af Gran Canaria er grønnere og regner mere, er den sydlige del mere tør. Hernede ligger også de mest populære strande og hoteller.

Selvom Gran Canaria har et glimrende busnetværk, kan det også være en fordel at leje en bil i et par dage, så I kan udforske øen i eget tempo. Det kan virkelig betale sig. Selv hvis I holder meget af sydøens strande, kan den nordlige del af øen med sine grønne bjerge, stejle klipper og sin vilde natur give jeres ophold et betagende og frisk pust.

Et strejf af Afrika: luksuriøse familiehoteller på det sydlige Gran Canaria

Det fortryllende 5-stjernede hotel Lopesan Baobab Resort er opført i afrikansk stil, hvilket giver stedet et skønt, eksotisk præg. Komplekset ligger i turistområdet Meloneras på den sydlige del af Gran Canaria, og allerede ved den imponerende indgang kan man ikke undgå at blive betaget.

Inspirationen fra det store nærtliggende kontinent ses især på de mange elementer i træ, de varme farver og den frodige plantevækst. I de store dobbeltværelser til familier forenes den afrikanske og den moderne stil.

En dejlig mulighed for børnene er det omfattende børneprogram med både børneklub, minidiskotek og vandland. Forældrene kan derimod benytte sig af underholdnings- og sportsprogrammet eller slappe af med en skønhedsbehandling. Hotellets børnepasningsservice giver også forældrene en enestående mulighed for trygt at nyde en aften alene på Restaurant Akara, som specialiserer sig i det afrikanske køkken.

Det lækre poolanlæg og den nærliggende strand egner sig især til familier, og der er et busstoppested lige ved hotellet, hvorfra I nemt kan nå mange forskellige steder på øen.

Lopesan Baobab Resort

Top rated
Meloneras
8.8 Fremragende (3392 anmeldelser)

Familieferie for vandhunde på hotel med have på Gran Canaria

I den lille farverige havneby Puerto de Mogán, som gerne bliver betegnet som et lille Venedig på grund af de mange broer og kanaler, ligger der et særdeles familievenligt hotel til jeres næste ferie på De Kanariske Øer.

Hotellet Cordial Mogán Playa er udformet som en kanarisk landsby og ligger midt i en botanisk have med flere end 450 plantearter. Det er tid til en udfordring: Hvem i familien kan udpege flest arter?

Hotellets motto er “fra hjertet”, og dertil kommer uafbrudt vandsjov og et underholdnings- og guideprogram, der skifter hver dag. Tag en dukkert i de to opvarmede udendørs pools med solterrasse og boblebad, eller få brændt noget energi af med de mange sportsaktiviteter eller på legepladsen. I kan også tage et spil kæmpeskak, før I trygt overlader børnene til børneklubben, spillehallen med spilleautomater eller børnediskoteket om aftenen.

Hotel Cordial Mogán Playa

Top rated
Puerto de Mogán
9.4 Fremragende (9545 anmeldelser)

Tip til en udflugt med børn på Gran Canaria

Hulerne i Barranco de Guayadeque

Gran Canaria har et nærmest uudtømmeligt udvalg af udflugtsmuligheder. En af dem er den helt særlige oplevelse, som det er at besøge hulerne i Barranco de Guayadeque. Her lever der faktisk stadig mennesker i simple hulebeboelser, og på det dertil hørende museum kan I lære meget mere om deres historie og livet på øen. Der ligger endda en restaurant i en af de største huler, og det vil uden tvivl være en helt særlig oplevelse for børnene at spise i en hule som denne.

Lanzarote med børn: spændende familieferie på vulkanøen

Lanzarote er den mindste og mest usædvanlige af De Kanariske Øers fire hovedøer. Vulkanøen er præget af et imponerende måneagtigt landskab, varme vulkankratere og mystiske huler, men byder også på vidunderlige strande.

Lanzarote er kun 58 kilometer lang og 34 kilometer bred og er dermed til at overskue. Det kan dog være en god idé at leje en bil, så I bedre kan udforske øen. De største turistområder Playa Blanca og Costa Teguise er et godt udgangspunkt for jeres ferie. Her ligger de fleste hoteller, og der er desuden skønne sandstrande.

Familiehotel med Disney-børnesjov på Lanzarote

Hotellet H10 Rubicon Palace i Playa Blanca har alt, hvad en familie skal bruge for at få en afslappende ferie. Her findes store, nyrenoverede værelser, et godt fritidsprogram for både store og små, et stort udvalg af mad og drikkevarer (seks restauranter, fem barer og tre snackbarer) og en god beliggenhed lige ud til kystpromenaden.

I kommer heller ikke til at savne badestrandene, for hotellet har hele fem udendørs pools til voksne og tre børnepools at byde på. Ophold med all-inclusive omfatter op til to timers fitness for voksne om morgenen, og guiderne er underholdende uden at være for påtrængende.

Maskotten Andersine byder de mindste gæster velkommen med et håndtryk, og hvis jeres børn ikke vil i børneklub eller udforske børneområdet med piratskib, kan de også lege på legepladsen eller på stranden. Mens feriedagene flyver afsted, kan I allerede begynde at planlægge jeres næste rejse til øen.

Hotel H10 Rubicón Palace

Top rated
Playa Blanca
8.5 Fremragende (6709 anmeldelser)

Familieferie i Costa Teguise på Lanzarote: moderne hotel midt i vulkanlandskab

Hvis I er glade for naturen, er et ophold på hotellet Occidental Lanzarote Playa i Costa Teguise en god mulighed. Det ligger midt i et imponerende vulkanlandskab og lige ved det krystalklare Atlanterhav i en lille, rolig bugt, der indbyder til bade- og dykkerture.

Hotellet har direkte adgang til stranden og tilbyder shuttleservice til den populære Las Cucharas Strand. Der er desuden et stort poolområde med babybassin, en børneklub og børneunderholdning både om dagen og om aftenen. Junior-suiterne til familier er lyst og behageligt indrettet og har god plads til at tørre badetøj.

Occidental Lanzarote Playa

Costa Teguise
7.7 Godt (1705 anmeldelser)

Tip til en udflugt med børn på Lanzarote

Ildbjergene i Timanfaya Nationalpark

En tur til ildbjergene i Timanfaya Nationalpark er et absolut must på en rejse til Lanzarote. Det er her, øens vulkanhjerte banker, og I kan se på, når en medarbejder hælder en spand vand ned i det varme hul i jorden. Kort tid efter skyder det et enormt springvand højt op i luften. Det er en oplevelse, børnene sent vil glemme, så det bør I virkelig ikke gå glip af.

På udkig efter familiehoteller på De Kanariske Øer? Her er et par eksempler på hoteller på Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote og Gran Canaria.