Danmark

Familieferie i Danmark

Pak kufferten og tag på familieferie i Danmark næste gang I skal på ferie.

Hvad enten I mest er til vandland eller vikingemuseum, så læs med her og find inspiration til, hvor I skal hen, og hvad I skal opleve. Vi har fundet otte familievenlige hoteller, som kan få både børn og voksne til at begynde nedtællingen til jeres næste familieferie i Danmark.

Aktiv familieferie med badeland og bowling

1/3

Best Western Plus Hotel Fredericia ligger ideelt placeret lige ved siden af Fredericia Idrætscenter, og har således et bredt udvalg af aktiviteter for hele familien. Slip ungerne løs i det tropiske badeland med den 59 meter lange vandrutschebane eller vælg den mindre version til knap så modige sjæle. Få ekstra fart på i modstrømskanalen eller stjæl et roligt øjeblik i varmtvandsbassinet. Svømmehallen med 25 meters baner giver mulighed for svømmetræning og vippeudspring, og bagefter efter kan I forkæle kroppen med en velfortjent tur i sauna eller dampbad. Hotellet har ikke kun sikret jer adgang til badefaciliteterne, men også til fitness og bowlingbaner med børnebander, så alle har en fair chance for at blive dagens vinder.

I hotellets restaurant er der noget for enhver smag med både kvalitetskød og fiskeretter på aftenens à la carte menu. Start dagen med en morgenmadsbuffet, der snildt mætter både store og små maver.
Familieværelset består af én dobbeltseng samt to enkeltsenge, men kan sagtens rumme seks personer med ekstra opredninger. De allergivenlige værelser er nyrenoverede og udstyret med fladskærms-TV og gratis wifi, samt kaffe og te til fri afbenyttelse.

Trænger ungerne til udendørs udfoldelser, ligger hotellet i gåafstand til Madsbyparken, hvor der er gratis adgang til blandt andet legeplads, mooncar-bane og klappedyr.

Best Western Plus Hotel Fredericia

Fredericia
8.3 Meget godt (885 anmeldelser)

Familieferie med vikingerne i historiske Ribe

1/3

I gåafstand til Ribes historiske midtby ligger feriecentret Ribe Byferie. Tag hele familien med og lej en af de hyggelige ferieboliger med plads til syv personer. Lejlighederne er indrettet med et til flere soveværelser, badeværelse, stue, spisestue, et veludstyret køkken, samt egen gårdhave eller altan med havemøbler.
Her kan I nyde friheden ved at have alle de fornødne faciliteter og mere til.

Feriecenteret tilbyder et væld af aktiviteter til både solrige dage og hvis vejret svigter. I caféen finder I et udvalg af spil til en fredelig hyggestund og i legerummet er der bordtennis, PS2 og EyeToy. Udendørs kan I finde jeres indre spejder frem og bage snobrød ved bålpladsen. Med i prisen er desuden adgang til Ribe Svømmebad samt Tropisk badeland og wellness i Esbjerg 30 km derfra.

Godt to km fra Ribe Byferie ligger Ribe Vikingecenter, som I ikke må gå glip af. Fra slutningen af april til midten af oktober kan I opleve livet som viking på tæt hold. Håndværkere og købmænd har travlt på markedet, og i Ripa By kan I aflægge et visit og se, om sølvsmeden er hjemme. Vikingerne er et travlt folk, og der er flere aktiviteter, hvor I også kan få lov at tage del i arbejdet. Prøv for eksempel kræfter med drejekværnen, hvor der skal males mel, eller lær at snitte med båndkniv. Nogle aktiviteter får I adgang til mod betaling af et beskedent beløb.

Ribe Byferie Resort

Top rated
Ribe
8.7 Fremragende (1331 anmeldelser)

Familieferie i en verden af Lego

1/3

Hotel Legoland ligger, som navnet antyder, ved én af de mest besøgte forlystelsesparker i Danmark: Legoland. Bo eventyrligt som prinser og prinsesser eller i de Ninjago-inspirerede omgivelser fuldendt med detaljer i legoklodser på de fantasifulde temaværelser med plads til fire overnattende gæster. Hotellet har sørget for legerum med Nintendo, og hver dag kan børnene deltage i små konkurrencer og dyste om spændende præmier.

Morgenmaden er inkluderet, og i Panorama-restauranten kan I stille sulten til både frokost og aften, hvis I da ikke vælger at spise i en af de mange restauranter i forlystelsesparken.

Indgangen til Legoland befinder sig under 500 meter fra hotellet, og indenfor venter over 50 forlystelser og timevis af sjov for børn og barnlige sjæle. Besøg også det nye Lego House lidt over en km fra hotellet, hvor kreativiteten skal i spil, når det er jeres tur til at bygge med de farverige klodser. Bliv inspireret og forundret i en verden af Lego – hvor går grænsen for jeres fantasi og byggeevner?

Hotel Legoland

Billund
8.0 Meget godt (2563 anmeldelser)

Familieferie og afslapning ved naturskønne Møn

1/3

Kom helt ned i gear og få tid til hinanden og børnene på det hyggelige Residens Moen. Det lille trestjernede hotel ligger i første række til vandet med udsigt over Stege Bugt.

Start dagen med morgenmadsbuffet eller lav selv en lækker brunch i jeres lejlighed, der er indrettet med køkken, stue, soveværelse samt badeværelse og har plads til mellem 3 og 5 personer med mulighed for ekstra opredning. Lad jer forkæle med god dansk mad i caféen, hvor I finder lækre retter til både børn og voksne.

Naturskønne Møn indbyder til at bruge dagene på lange gåture langs vandet, hvor I kan være heldige at finde fossiler ved Møns klint. Glem alt om faste sengetider og lad børnene blive oppe til mørket falder på. Som et af kun ni steder i Europa kan I på Møn opleve ‘Dark Sky’ – et fænomen, hvor nattehimlen ikke er oplyst af lysforurening, så stjernerne er ekstra klare og mangfoldige. Muligheden for at opleve den stjernespækkede himmel er bedst i de mørke måneder fra september til marts.

Residens Moen

Stege
8.6 Fremragende (161 anmeldelser)

Familieferie i smilets by

1/3

I Danmarks anden største by, som ofte kaldes ’smilets by,’ finder I det firestjernede Scandic Aarhus City. Med under 100 meter til gågaden er I placeret centralt i midtbyen med kort afstand til butikker, restauranter, caféer og alverdens oplevelser. Fordyb jer i kunstens univers på kunstmuseet ARoS og oplev den farverige panoramaudsigt over byens tage. Eller kør om kap i radiobilerne i Tivoli Friheden. I Den Gamle By kan I opleve livet i Danmark fra 1550 til 1970’erne. Fornem tidsånden i de oprindeligt indrettede huse og butikker, forstærket af et levende gadebillede med mennesker i tidens klædedragter.

Hvis I vælger at tage bilen med, finder I betalingsparkering i hotellets kælder. Ellers er der gode muligheder for offentlig transport med 500 meter til Aarhus Hovenbanegård og et stort udbud af busruter lige udenfor hotellet.

Standard Family Four-værelserne har plads til fire overnattende, og Junior suiten har desuden et ekstra opholdsrum og udsigt over Aarhus’ pulserende by. Morgenmaden behøver I ikke at tænke på, da denne er inkluderet i prisen og serveres i hotellets Restaurant L’øst. Her kan I også nyde dagens andre måltider, hvor fokus er på smagsoplevelser med respekt for naturlige ingredienser og det sociale fællesskab omkring måltidet.

Scandic Aarhus City

Århus
8.3 Meget godt (2381 anmeldelser)

Tag familien med på herregårdsferie i Jylland

1/3

Med udsigt over Vejle Ådal ligger Haraldskær Sinatur, et firestjernet hotel til de kræsne. Værelserne i den snart 600 år gamle herregård er stilfuldt udført i blide, neutrale farver med undertoner af rustik, skandinavisk enkelthed. Familie Suiten har to sammenhængende soveværelser, og gennem de sprossede vinduer kan I nyde udsigten til skoven og åen, der snor sig igennem det bølgende landskab. Morgenmaden er inkluderet i form af en lækker, rustik buffet med varme retter, lokale oste og frisk brød. Under kælderhvælvingerne serveres gourmetmiddag, hvor menuen er sammensat af lokale, økologiske råvarer.

Hvis I har lyst til at opleve mere end den rolige og betagende omkringliggende natur, ligger Oplevelsescenter Kongernes Jelling indenfor et kvarters kørsel fra hotellet. Her er der gratis adgang til det moderne vikingemuseum samt gravhøjene og Jellingestenen. Eller hvad med en ægte jysk safarioplevelse? I Givskud Zoo kan I komme helt tæt på savannens fyr, når I kører blandt løver, giraffer og andre vilde dyr i store anlæg, hvor dyrene går frit omring. Og går I på opdagelse uden for bilens trygge ramme, kan I finde endnu flere spændende dyr til fods.

Hotel Haraldskær Sinatur

Vejle
8.4 Meget godt (1009 anmeldelser)

Eventyrlig familieferie i børnenes slaraffenland

1/3

Det er lige før en tur i Tivoli bør være en obligatorisk del af alle børns opvækst, og Tivolis eget hotel, det firestjernede Tivoli Hotel & Congress Centre, er et oplagt valg til en ferie med forlystelser.

Hotellet ligger 15 minutters gang fra Tivoli og Hovedbanegården og råder over et større udvalg af forskellige familieværelser, fra dobbeltværelser med ekstra opredning til to sammenhængende værelser. Flere af værelserne er desuden indrettet med Tivoli-inspirerede temaer, der gør oplevelsen endnu mere sjov og eventyrlig.

Før dagen står på rutchebaner og ballongynger, serveres en stor morgenmadsbuffet i Tivoli Brasserie. Bland selv en lækker müsli med nødder og tørret frugt eller konstruer den ultimative brunchtallerken med æg, laks og friske grøntsager. I vælger selv. Restauranten, der ligger med udsigt til en anlagt have og udenørs legeplads, byder desuden på frokost og aftenmenu med særskilt børnemenu. Tivoli Lobbybar er stedet til at stille den lille sult. Her kan I sætte tænderne i en lækker sandwich eller en frisk salat. Oplev også den spektakulære udsigt over København i restauranterne, MASH Penthouse og Sticks’n’Sushi Skybar, der ligger øverst i hotellets bygninger, uden dog at være en del af Tivoli Hotel & Congress Centre.

Tivoli Hotel & Congress Center

København
8.1 Meget godt (10157 anmeldelser)

Familieferie i Danmark – helt på toppen

1/3

Nyd dagene i langsomt tempo på Skagen Strand Hotel i omgivelser, der føles hjemlige. Lej jer ind i et af feriehusene, der har sovepladser til fem eller syv personer, stue, badeværelse og sydvendt terrasse.

Tag et smut forbi havnen og køb en friskfanget fisk eller vær feriedoven og bestil bord på hotellets egen restaurant. Med et fuldt udstyret køkken har I friheden til selv at bestemme, hvad der står på menuen. Restaurant Skagen Strand fokuserer på råvarer af høj kvalitet, når der skabes smagsoplevelser fra det danske og franske køkken. Prøv for eksempel en Canadisk Kornfodret Angus Ribeye med håndskårne fritter og cremet bearnaise. Hvis I vil sove længe, kan I tilmed bestille en morgenmenu til udlevering i receptionen, så I slipper for at gå til bageren efter rundstykker.

Trænger ungerne til at blive aktiveret, har hotellet en stor legeplads med sandkasse, legeskib, svævebane, hoppepude og mooncars samt en lang række andre sportsfaciliteter, heriblandt en 9 hullers minigolfbane – alt sammen inkluderet i prisen. Og som om det ikke var nok, kan I slippe børnene løs i feriecentrets eget badeland med vandrutsjebane, sauna og dampbad.

Skagen Strand Hotel

Skagen
8.2 Meget godt (869 anmeldelser)