Europa

Europas uhyggeligste hoteller

Hoteller kan sagtens være mere end bløde senge og spabad.

Her er fem spøgelsesslotte, som også er hoteller, du kan bo på. Alle slottene har en skræmmende fortid – blandt andet som hjemsted for en seriemorder og indespærrede kvinder. Se, om du tør bo på et af Europas uhyggeligste hoteller.

Dragsholm Slot

Et af Danmarks mest berømte hjemsøgte steder er Dragsholm Slot. Det siges, at der er over 100 spøgelser, ånder og genfærd, der går igen på slottet. Dragsholm blev opført i 1215 og under reformationen i 1536 blev det brugt som statsfængsel. Her sad den skotske jarl, James Hepburn, fanget i fem år, efter han blev arresteret for brud på et ægteskabsløfte. Han døde i fangeskab, og efter sigende kan hestevognen med hans kiste stadig høres på gårdspladsen. Et andet af slottets mange spøgelser, som man kan møde, er genfærdet af adelsfrøkenen, Celestine Mariann de Bayonne Gyldenstierne – bedre kendt som den hvide dame. Hun forsvandt på slottet omkring 1550. Ifølge rygterne blev hun forelsket i en staldkarl, som gjorde hende gravid. Hendes far blev rasende og beordrede hende til at rejse, men inden afrejsen blev hun bedøvet og muret inde i slottet i sin hvide kjole. Hun kan stadig ses gå gennem slottets gange som en hvid skikkelse.

Dragsholm Slot

Top rated
Svinninge
8.6 Fremragende (91 anmeldelser)

Hotel Dalhousie Castle

Dalhousie Castle blev bygget i 1200-tallet på bredden af floden, South Esk, ikke langt fra Edinburgh. Slottets første beboer var Simon of Ramsay, hvis slægt boede på slottet helt frem til 1977. Ifølge legenden havde et af slægtens overhoveder tilbage i 1500-tallet en elskerinde, Lady Catherine. Da hans kone opdagede affæren, satte hun Lady Catherine i fængsel og sultede hende, indtil hun døde. I dag siges det, at Catherines spøgelse stadig hjemsøger Dalhousie Castle i form af en grå skikkelse, og flere gæster siger, at de er blevet prikket på skulderen af hende.

Hotel Dalhousie Castle & Aqueous Spa

Edinburgh
8.2 Meget godt (964 anmeldelser)

CastelBrando Hotel

CastelBrando er et gammelt middelalderslot tæt på Venedig med udsigt over Valmarino. Store navne som Vivaldi og Casanova har besøgt hotellet, men der er alligevel et andet navn, som tiltrækker sig opmærksomhed i slottets historie: Grev Brandolini. Brandolini var en frygtet og hadet mand, som var kendt for at udnytte sine rettigheder som greve på grumsomste vis. Når hans undersåtter giftede sig, pålagte greven, at brudene skulle tilbringe bryllupsnatten sammen med ham i stedet for deres ægtemænd. Hvis kvinderne nægtede, blev de halshugget og kroppen kastet ud af en lem fra grevens soveværelse. Det siges, at man kunne se de skrigende hoveder rulle ned af bjergsiden, og at skrigene fortsat kan høres i dag. Lemmen fandtes stadig under Første Verdenskrig, hvor den blev brugt som flugtvej ud af slottet.

Hotel CastelBrando

Top rated
Cison di Valmarino
8.8 Fremragende (332 anmeldelser)

Villa Saint Antoine

Det historiske slot, Chateau de Tiffauge, ligger på grænsen til Bretagne og tæt på hotellet Villa Saint Antoine. Middelalderslottet kan dateres tilbage til det 12. århundrede og er kendt for at have huset den berygtede seriemorder, Gilles de Rais. De Rais var fransk adelsmand og Jean D’Arcs soldaterkammerat, men han var også manden bag en lang række frygtelige forbrydelser. Han torterede og myrdede over 100 småbørn, hvoraf de fleste var drengebørn. I 1440 blev Gille de Rais dømt for sine gerninger og hængt. I dag kan man efter sigende stadig høre skrigende fra hans mange ofre på måneløse nætter.

Best Western Villa Saint Antoine

Top rated
Clisson
8.8 Fremragende (758 anmeldelser)

Hotel Ballygally Castle

Det nordirske slot, Ballygally Castle, blev bygget i 1625 af Shaw-familien. Slottet er hjem for en lang række spøgelser, hvoraf det mest berømte genfærd er Lady Isobel, som var gift med James Shaw. Ifølge rygterne skulle Lady Isobel have vækket sin mands vrede – enten fordi hun havde en elsker, eller fordi hun ikke kunne give sin mand en arving. Som straf for hendes handlinger, låste James Shaw sin kone inde i slottets tårnværelse. Ulykkelig og udsultet kastede Lady Isobel sig i døden fra tårnværelset. I dag er hun er et af slottets mest aktive genfærd. Hun viser sig ofte for gæsterne på Ballygally og banker på deres dør på sære tidspunkter af døgnet. Hendes mand, James går også igen. Det siges, at han senere blev forgiftet på slottet.

Hotel Ballygally Castle

Top rated
Ballygally
8.7 Fremragende (808 anmeldelser)