Europa

De hyggeligste julemarkeder i Europa

De klassiske julemarkeder i Europa

Når dagene bliver kortere, sol bliver til slud og lys bliver til mørke er der ikke meget, der kan få julestemningen frem på vores breddegrader. Heldigvis er der råd for dette.

Vi har sammensat en liste over de hyggeligste julemarkeder i Europa, der kan få selv den mest skeptiske Grinch i julehumør.

Vi starter med de klassiske og sidst i artiklen kan du læse om de mere ukendte julemarkeder i Europa.

På forhånd glædelig jul!

Køln

1/2

Den imponerende, gotiske katedral danner kulissen om julemarkedet i Køln. Hvert år rejser flere millioner til Nordrhein-Westfalens ukronede hovedstad for at gå på opdagelse i de mange boder. Lad julefreden sænke sig i skæret af julelys og duften af tyske delikatesser som reibekuchen, eierlikor (ja, æggelikør) og gluhwein på et af Tysklands bedste julemarkeder.

Hvornår: 26. november – 23. december
Highlight: I Tyskland er julemarkederne noget for sig og samler tusindvis af folk i dagene op til jul. I köln kan du kombinere julens magi med storbyferie.

Barceló Cologne City Center

Köln
8.3 Meget godt (2734 anmeldelser)

Berlin

1/2

Julemarkedet på Gendarmenmarkt nær Deutscher Dom er et af de mest ikoniske julemarkeder i Berlin – ikke blot på grund af de historiske rammer, men med over 1000 julelys og omtrent 60.000 julestemte besøgende hvert år, skabes der en gemütlich stemning midt i juleræset.

Hvornår: 25. november – 31.december
Highlight: Berlin kan være en kold fornøjelse i vintermånederne. Så hold på varmen med en gluhwein og et kandiseret æble eller varm dig på en gang suppe fra en af de mange madboder eller tag på en klassisk museumsvandring. De store museer ligger ikke langt fra dette julemarked.

Clipper City Home

Top rated
Berlin
9.1 Fremragende (3437 anmeldelser)

Flensborg

1/2

Hvis du gerne vil opleve et ægte tysk julemarked, behøver du slet ikke rejse så langt. Flensborg huser et af Europas mest traditionsrige julemarkeder. Markedet finder sted i den gamle bydel med brostensbelagte gader og julelys- og pynt leder tankerne hen på jul i de gode gamle dage.

Hvornår: 25. november – 31. december
Highlight: Snyd ikke jer selv for et besøg hos vin- og romhus, Braasch. Her kan I nyde den berømte Braasch-punch eller Braach-rom i varmen.

Hotel Alte Post Nordic Life & Style

Flensborg
8.5 Fremragende (1130 anmeldelser)

Lübeck

1/2

Byen er ikke bare kendt som Nordtysklands juleby nummer et, Hansestaden Lübeck er såmænd også på UNESCOS verdensarvs-liste. Med hele syv forskellige julemarkeder er der helt sikkert noget for store og små, unge som gamle. Faktisk kan man få tyske udgaver af danske juleklassikere som æbleskiver og brændte mandler – spørg efter quarkmutzen og gebrannte Mandeln.

Hvornår: 27. november – 29.december
Highlight: Vidste du, at marcipan stammer fra Lubeck og kan dateres tilbage til 1400-tallet, da der herskede en grusom hungersnød i Lübeck. Bagerne fremstillede derfor et brød bestående af mandler og sukker, så den værste sult kunne holdes for døren. Så det er selvfølgelig et must at købe en rulle marcipan eller to med hjem til julekonfekt.

ATLANTIC Hotel Lübeck

Top rated
Lübeck
9.0 Fremragende (3570 anmeldelser)

Gøteborg

1/2

Forlystelsesparken Liseberg i Gøteborg er en af Sveriges mest besøgte turistattraktioner. Parkens julemarked, der finder sted fra midt november og helt frem til nytår er ikke en undtagelse. Få varmen med en tur i en af de funklende karuseller eller gå på opdagelse i middelalderbyen. Glem heller ikke at holde fika, som er svenskernes svar på kaffe- og kagepause, her er det selvfølgelig et must med en kanelbullar og varm kakao.

Hvornår: 15. november – 23. december
Highlight: Designinteresserede kan tage en tur op i Lisebergtornet til Lisebergs Design Market, hvor der er mulighed for at købe en personlig gave til en man har kær – både kendte brands og ukendte designere vil være at finde her.

Comfort Hotel Goteborg

Gøteborg
7.4(2331 anmeldelser)

Stockholm

1/2

Julemarkedet i Gamle Stan er en rigtig stockholmklassiker. Markedet holder til på Stortorget med det kongelige slot som nabo – så her kan der slås to fluer med et smæk. Julemarkedet er især hyggeligt, når sneen daler og man kan hører kirkeklokkerne ringe julen ind – så ved man at julen er nær.

Hvornår: 24.november – 16. december
Highlight: Lussekatter er den traditionelle svenske julebolle med safran og rosiner i, som spises på Lucia-dagen, men kan købes overalt i julemåneden.

Hotel Scandic Gamla Stan

Stockholm
8.2 Meget godt (2593 anmeldelser)

Malmø

1/2

En anden svensk juleklassiker når det kommer til julemarkeder er det, der findes i Malmø. Et af de mest velkendte julemarkeder ligger på Gustav Adolfs Torv. Her bliver der ikke sparet på julens magi. Lysdekorationer, skøjteløb, hjemmelavede julegodter og et overdådigt madmarked med diverse lækkerier er hvad du kan forvente af dette julemarked.

Hvornår: 26 november – 23.december
Highlights: Skøjtebanen og gløgg, som vi kender den fra Danmark såvel som det store udvalg fra lokale bondegårde og småbutikker fra Skåne og Småland.

Story Hotel Studio Malmö

Malmø
8.8 Fremragende (1635 anmeldelser)

Paris

1/2

Hvis turen går til byernes by i november eller december, er julemarkederne i den romantiske storby et must. I Paris kan I både finde de kommercielle af slagsen, i de store indkøbscentre, og de lidt mere traditionelle af slagsen – selvsagt de hyggeligste. Tag forbi julemarkedet ved Notre Dame, og nyd de magiske omgivelser, imens i sipper vin chaud og glemmer alt om juleræs og gaveindkøb for en stund.

Hvornår: 15. december – d. 24.december
Highlight: Julemarkedet er gratis og derudover anlægges der i anledningen af julemånederne en skøjtebane, hvor store og små kan boltre sig på glatis.

Kleber Tour Eiffel Champs Elysées

Paris
7.9 Godt (1189 anmeldelser)

Strasbourg

1/2

Capitale de Noël, julens hovedstad, bliver den nordfranske by, Strasbourg ofte kaldt. Julemarkedet kan dateres tilbage til 1500-tallet og kombinere den festlige højtid med kultur, tradition og historie. Det er derfor ikke svært at forstå, at dette marked tiltrækker besøgende fra hele verden for at se, hvor traditionen med julemarkeder i virkeligheden opstod.

Hvornår: 24. november – 30.december
Highlight: Juletræet, der hvert år danner omdrejningspunkt for julemarkedet, er minimum 30 meter højt og vejer mellem 7-9 tons. Dertil kommer alle lysene som pynter træet. Det er et imponerende syn!

Hôtel Cour du Corbeau Strasbourg - MGallery

Top rated
Strasbourg
9.2 Fremragende (1290 anmeldelser)

Wien

1/2

Ifølge vores guide er tyskerne førende inden for julemarkeder, stærkt forfulgt af vores nordiske naboer og franskmændende. Men, i Wien kan de også være med på julenoderne. På Karlplatz i Wien er der en hel speciel stemning, når decembermørket falder på, og især børn vil synes, at dette julemarked er helt i top. Her kan børn lege i halm, kæle med dyr eller prøve ponyridning.

Hvornår: 28.november – 24. december
Highlight: Til den søde tand findes der både den østrigske alpe-dessert Kaiserschmarren, brændte mandler og alkoholiske drikke som lumumba, gluhwein og kakao me den sjat rom.

Steigenberger Hotel Herrenhof

Top rated
Wien
9.1 Fremragende (3747 anmeldelser)

Innsbruck

1/2

Det middelalderlige torv foran Innsbrucks velkendte Gyldne Tag skaber den perfekte kulisse til dette traditionelle østrigske julemarked. Smag på tirolske specialiteter, find det fineste julepynt til træet derhjemme og mærk julestemningen sprede sig ved synet af de oplyste grantræer.

Hvornår: 15. november – 23. december
Highlight: Hver dag klokken 17:30 spiller Innsbruck brass band julesange og kendte jingles fra Det Gyldne Tag.

Stage 12

Top rated
Innsbruck
9.1 Fremragende (957 anmeldelser)

Salzburg

1/2

Forestil dig lyden af kirkeklokker, der ringer i det fjerne, sne der knirker under dine fødder, når du går igennem byens små hyggelige gader og duften af punch og ristede mandler. Sådan lyder, smager og dufter julen i Salzburg. Med andre ord, kan man kan ikke andet end at komme i julestemning på julemarkedet i Salzburg, som finder sted på Domplatz midt i Salzburg Altstad.

Hvornår: 19. november – 26. december
Highlight: Hver lørdag er der musik og korsang fra klokken 18:30 foran katedralen på Residenz torvet. Med andre ord, et sandt juleeventyr.

Radisson Blu Hotel Altstadt

Salzburg
8.0 Meget godt (2069 anmeldelser)

De ukendte julemarkeder i Europa

Julen i nordeuropa er kendt for gløgg, peberkager og juledekorationer, men rejser man længere mod syd og endda østpå vil man kunne opleve julemarkeder med store traditioner bag – både af religiøs karakter som i Rom såvel som historisk karakter i Krakow og Budapest. Start julen med en tur til Europas ukendte julemarkeder og nyd et par dage uden juleræs.

Krakow

1/2

Julemarkedet i Krakow er det mest kendte og vel nok også det største, der er at finde i Polen. Markedet finder sted på Rynek Glowny midt i den gamle bydel og byder på diverse dekorationer, pynt og sæsonbestemte lækkerier. Derudover kan I snuppe en tur med hestevogne, der vil fører jer rundt i byen, så I for et bedre indtryk af byen og dens juleglans. Husk varmt tøj og medbring gerne varme drikke til turen.

Hvornår: 25. november – 24.december
Highlight: Ofte er der også små teaterforestillinger fremført af børn, korsang og artister, der underholder, hvilket gør dette marked ekstra særligt.

Leone

Krakow
8.4 Meget godt (1462 anmeldelser)

Budapest

1/2

Budapest er et eftertragtet rejsemål året rundt. Når julemånederne indfinder sig tager Budapest sig endnu finere ud. De mange glimtende lys og smukke dekorationer skaber en magisk stemning i byen, der lokker selv de lokale ud for at tage del i julemarkedet. Derudover er julemarkedet i Budapest et paradis for gourmet-folket: Pærebrændevin, ristede kastanier, søde ingefærkager, gullasch med eller uden vildsvin, snaps og endelig krampampuli, som er Ungarns svar på gløgg er blot eksempler på nogle af de gastronomiske oplevelser, der venter.

Hvornår: 25. november – 31. december
Highlight: Når I nu er i Budapest skal i næsten også forkæle jer selv med en gang spa, som koster en brøkdel af hvad det koster i Danmark.

Corina Apartman Budapest

Budapest

Prag

1/2

Hvis du har læst med indtil nu, kan du måske godt være af den opfattelse, at julemarkeder bare er en masse boder med mad og drikke og julekunstværker. Men i Prag forholder det sig lidt anderledes. Her byder lokale børne- og voksenkor julen og de mange julegæster velkommen med julesange, dans og små teaterstykker. Derudover kan man komme helt tæt på får, geder og endda lamaer på rådhuspladsen, hvor julemakedet afholdes.

Hvornår: 28. november – 1. januar
Highlight: Kronen på værket er det imponerende juletræ midt på rådhuspladsen, der vil få selv den værste er svært ikke at komme i julestemning, hvis man rejser til Prag i December.

Leonardo Prague

Top rated
Prag
8.8 Fremragende (4707 anmeldelser)

Dublin

1/2

Dublin er det perfekte alternativ til London, hvis man foretrækker en mindre og dermed mere overskuelige storbyferie. Det mest kendte julemarked i Dublin hedder I BELIEVE Christmas Tree and Village, der ligger i Custom House Quarter. Markedet byder på håndlavet kunst, smykker, pandekager og gløgg eller en mørk Guiness fra fad, hvis man foretrækker det.

Hvornår: 26. nov. til 23. december
Highlight: Dublin by i sig selv er et highlight, ikke mindst i julemånederne. Drik en Guiness og få dig en snak med de imødekommende lokale på en af de mange barer.

Castle Hotel

Dublin
7.9 Godt (7210 anmeldelser)

Rom

1/2

Går turen til Rom i december er julemarkedet på den ovale plads, Piazza Navona et must. Dette julemarked adskiller sig en del fra denne listes øvrige destinationer. Rom er som bekendt katolikkernes højborg, hvilket julemarkedet i den grad bærer præg af. Her vil der udover lys og julepynt i gaderne møde jer, men også kryber pyntet sirligt med et tildækket jesus-barn – først d. 25.december fjernes klædet, for at symbolisere Jesu fødsel.

Hvornår: 5.december – 6. januar
Highlights: Historien og de kulturelle events, der forbindes med jul i Italien er klart et highlight på en juletur til Rom.

NH Collection Palazzo Cinquecento

Top rated
Rom
9.0 Fremragende (988 anmeldelser)

Rigtig god fornøjelse og god jul!

Bemærk!: Alle datoer er med forbehold for ændringer af arrangøerne.