Nord- og Sydamerika

Udforsk Buenos Aires’ alternative, hippe og historiske højdepunkter

Det er ikke svært at forelske sig i Buenos Aires.

Det er en charmerende storby med brede boulevarder, et summende byliv, og en energi der kan tage pusten fra de fleste. En smeltedigel af forskellige nationaliteter har sat deres præg på byen og bidrager til en helt unik stemning. I tangoens hovedstad kommer man selvfølgelig ikke udenom den stolte, passionerede dans, der tog sine første spæde trin i fattige arbejderkvarterer omkring havnen. Men Buenos Aires er meget mere end den ikoniske pardans. Klods op ad byens historiske kvarter knejser skyskrabernes skinnende glasfacader, og livet haster forbi på verdens bredeste boulevard, hvor op til syv kørebaner i hver retning bringer et menneskemylder videre på deres vej.

Når du har brugt hele søndagen på at gå på opdagelse i det berømte San Telmo marked, fundet Evitas gravsted på Recoleta kirkegården og besøgt farverige La Boca, er her et par andre spændende ting, du ikke må gå glip af i Buenos Aires.

Vintagedrømme i stakkevis til Mercado de las Pulgas

Buenos Aires er kendt for sine mange farverige markeder, der for alvor kommer til live i weekenden. Mercado de las Pulgas byder indenfor til ægte vintagestemning i en overdækket lagerhal. Pulgas betyder lopper, og på markedet kan man virkelig gøre et loppefund i de 166 permanente stande. Yndige chaiselonger står side om side med snørklede billedrammer og gammeldags toiletborde. Det føles som at træde ind på et gammelt luftsrum, hvor man ikke ved, om man finder de næste guldhorn eller tre døde krager. Men hvis man står og mangler et to meter højt gammeldags skibsanker eller en plasticbuste af paven, så er Mercado de la Pulgas det helt rigtige sted at lede.

Mercado de las Pulgas, Av. Dorrego 1650, Palermo, Buenos Aires

Åbningstider: tirsdag-søndag kl.10.00-18.00. På hverdage er kun et begrænset antal boder åbne, så prøv at komme i weekenden.

El Ateneo Grand Splendid – én af verdens flotteste boghandler

For bogelskere må El Ateneo boghandlen midt i byen være et sandt paradis. Her bliver bøgerne præsenteret i så imponerende omgivelser, at avisen The Guardian har placeret den som nr. to på listen over verdens smukkeste boghandler. Den majestætiske bygning åbnede som et teater i 1919 med plads til ca. 1000 mennesker. Siden hen har Grand Splendid huset en radiostation, hvor man blandt andet optog tangomusikere, og i 2000 genåbnede stedet som boghandel under navnet El Ateneo Grand Splendid.

Der er adgang til tre af El Ateneos fire etager, og det er et flot syn at skue ud over hele boghandlen fra balkonen. Scenen er indrettet med café, og indimellem bliver det klassiske flygel indtaget af en huspianist, som lader stemningsfulde toner fylde det store teaterrum. Som en fin lille detalje er de gamle tilskuerbokse ved siden af scenen blevet indrettet med bløde stole og er som skabt til at synke ned i med en god bog.

El Ateneo Grand Splendid, Av. Sante Fe 1860, Recoleta/Barrio Norte, Buenos Aires
Åbningstider: mandag – fredag kl. 10.00-19.00, fredag – lørdag kl. 10.00-24.00, søndag kl. 9.00-22.00

Rejs til det Hellige Land i temaparken Tierra Santa

Hvis man trænger til en oplevelse lidt udover det sædvanelige, er den religiøse temapark Tierra Santa bestemt et besøg værd. Her ligger det bibelske Jerusalem som en lille landsby bygget op omkring scener fra Jesu liv. Romerske soldater poserer smilende på selfies med parkens gæster og hjælper med at finde rundt i de små labyrintiske gader. Tre begivenheder fra Biblen: Skabelsen, Jesu fødsel i stalden i Betlehem og den sidste nadver bliver opført som et lyd- og lysshow med mekaniske figurer og dramatisk fortællerstemme. Hovedbegivenheden i parken er den 12 meter høje Jesus figur, som hver time opstiger mod himlen med Händels Messias bragende ud af højtalerne. Det hele kan virke lidt kitsch, men det er med garanti en oplevelse, du ikke får andre steder.

Tierra Santa, Av. Costanera Rafael Obligado 5790, Buenos Aires

Åbningstider: fredag kl. 9.00-19.00, lørdag-søndag kl. 12.00-20.00 (udvidede åbningstider omkring ferier, tjek hjemmesiden her )

Lokal byfest til Feria de Mataderos

Sydamerikas legendariske cowboys bliver kaldt gauchos, og det tætteste man kommer på de moderne af slagsen i millionbyen Buenos Aires er til det lokale marked Feria de Mataderos. Stemningen emmer af byfest og stolte traditioner, og i løbet af markedsdagen står den på ringridning direkte på den rå asfalt-prærie. Bagefter spilles der op til folkedans, hvor mange af danserne er iført traditionelle kostumer, når de træder i med cumbia, zamba og chacarera. Sulten stilles i det store udvalg af madboder, hvor man kan få lokale specialiteter som den populære hotdog choripán, der består af en grillet chorizo i flute eller en lun tamale lavet af majsmel med fyld af kød eller grøntsager og pakket i majssblade.

Markedet ligger i udkanten af byen. En taxa fra centrum tager ca. en halv time. Alternativt hop på den lilla metrolinje E til endestationen Plaza de los Virreyes og tag en taxa de sidste 5 km. Som turist bør man ikke bevæge sig rundt i kvarteret til fods, da der er en risiko for at blive bestjålet i de omkringliggende gader.

Feria de Mataderos, Villa Riachuelo, Av. Lisandro de la Torre y Avenida de los Corrales, Mataderos

Åbningstider: søndag kl. 11.00-20.00. I de varme sommermåneder januar og februar afholdes markedet om lørdagen fra kl. 20.00. Tjek aktuelle datoer på hjemmesiden.

Motel Mundo Bolivar – en verden af tango

I Buenos Aires’ historiske bydel San Telmo, hvor mange mener, at tangoen blev født, lever tonerne og rytmen i bedste velgående. Mange rejser hertil for at lære dansens hemmeligheder her midt i tangoens hovedstad. Aparthotellet Mundo Bolivar byder sine gæster velkommen i 14 unikke lejligheder. Indretningen følger klassiske temaer som barok, vintage og selvfølgelig tango og mere moderne stilarter inspireret af østen eller minimalisme. Stedet er danskejet og samarbejder med den danske Tangohøjskole, som arrangerer undervisning på alle niveauer i huset. Så har man mod på at tage et par trin ind i den passionerede dans, er Mundo Bolivar et godt sted at starte.

Mundo Bolivar, Bolívar 1701, Buenos Aires

Book dit ophold på Mundo Bolivar her.