Italien

Tag til Rom uden at spendere en formue - find billige hoteller her

Billige hoteller i Rom kan være en svær nød at knække, men en tur til Rom behøver ikke koste hele feriebudgettet.

Vi har fundet en håndfuld billige hoteller i Rom, hvor der ikke er sparet på kvalitet og komfort. Derudover giver vi de bedste tips til, hvordan I kan opleve den italienske hovedstad for ganske få penge.

Planlægning

Når det kommer til at få det meste ud af kronerne, kan forberedelsesarbejdet gøre den helt store forskel. Begynd allerede hjemmefra med at undersøge, hvad I gerne vil opleve og hvilke områder, der er gode at bo i.

Seværdigheder

Entrépriser kan nemt findes på internettet, men vær opmærksom på, at seværdighederne ofte forsøger at sælge guidede ture, der altid er mere bekostelige. Faktisk er en stor del af Roms seværdigheder – selv de mest berømte af dem – helt gratis. Med en god guidebog i hånden, kan I lægge et visit forbi Pantheon, Piazza di Spagna (Den Spanske Trappe) eller Fontana di Trevi (Trevifontænen), uden at det koster mere end den mønt, I måske kaster i springvandet. Der er tilmed gratis adgang den første søndag i måneden på Colluseum og Forum Romanum, som udgør den ældste bydel af Rom.

Transport

Det kan dog være ambitiøst at forvente overhovedet ikke at skulle bruge penge på transport. Selvom mange seværdigheder er placeret tæt på hinanden, vil vi anbefale at gøre brug af de offentlige transportmidler, der er vidt udbredte i hele byen. Det er muligt at købe transportpas, der giver adgang til frit at bruge metro, bus og tog i en angivet tidsperiode. Husk dog at få stemplet transportpasset, når I tager det i brug, for at undgå en bøde. Turistinformationen udbyder et Roma Pass, hvor den offentlige transport er dækket sammen med entrébilletten til et valgfrit museum, ligesom passet giver rabat på en lang række kulturelle seværdiggheder.

I forhold til flyveturen fra Danmark, kan vi anbefale at kigge på ruter til begge lufthavne, Leonardo da Vinci-Fiumicino (FCO) og Ciampino (CIA). De har hver deres fordele. I det nedenstående har vi fokuseret på transporttider til Leonardo da Vinci-Fiumicino, da den har flest flyruter fra Danmark. Til gengæld ligger Ciampino tættere på Rom.

Indkvartering

Mange hoteller kan bookes med gode rabatter, hvis I er fleksible med rejsetidspunktet og bruger lidt tid på at søge på forskellige datoer. Nedenfor har vi dog fundet tre billige hoteller i Rom, samt tre alternativer til overnatning i Rom, som ligeledes er budgetvenlige for pengepungen.

Billige hoteller tæt på Vatikanet

1/3

Hvis I rejser uden børn, kan I checke ind kun 650 meter fra Vatikanet på det lille hotel Le Chiavi Di Roma. Værelserne er yderst nydeligt indrettet i romantisk stil, med alle de nødvendige foranstaltninger, der kan være med til at gøre jeres ophold til en fornøjelse. Stå op til en frisklavet kop kaffe på værelset og find inspiration til dagens udflugter med gratis adgang til wifi. Alle værelser er desuden udstyret med aircondition og fladskærms-TV. Hvornår har I sidst spist ægte italiensk pizza i sengen til en god film efter en lang oplevelsesrig dag?

Med kun 1,7 km til centrum kan I nå det meste til fods, men skulle I ønske at benytte offentlig transport, er der 850 meter til den nærmeste metrostation. I vil også kunne finde adskillige busruter lige udenfor hoveddøren.
Hotellet ligger desuden lige under 40 minutters kørsel fra lufthavnen.

Le Chiavi Di Roma

Rom
9.1 Fremragende (206 anmeldelser)

Budgetvenligt hotel med roomservice

1/3

Domus Castrense ligger kun 450 meter fra Termini, hovedbanegården i Rom. Det lille hotel består af seks nyrenoverede værelser med aircondition, minibar, LCD fladskærms-TV, elektronisk sikkerhedsboks og gratis wifi. Her kan I vågne udhvilede i elegante omgivelser, uden at det koster jer en formue. Start dagen med morgenmad på sengen med hotellets roomservice, eller begiv jer på opdagelse i de tidlige morgentimer og oplev byen vågne. Med 2,1 km til centrum kan I tage turen til fods, eller vælge at hoppe på en af de mange busser, der holder på Termini.

Her vil I desuden finde direkte tog til lufthavnen, som ellers ligger 37 minutters kørsel (i taxi) fra hotellet. Og hvis det kniber med at finde pasningsmuligheder til jeres firbenede ven, så er hotellet dyrevenligt. Den otte hektar store Park Villa Borghese ligger 2,2 km fra hotellet og giver rige muligheder for at slappe af og indsnuse nye sanseindtryk for både to- og firebenede turister.

Domus Castrense

Rom
8.7 Fremragende (776 anmeldelser)

Komfortabelt og billigt hotel med fire stjerner.

1/4

Hvis I ikke har noget imod at komme lidt længere væk fra centrum, kan I få mere luksus for billige penge på det firestjernede Eurostars Roma Aeterna. Selvom der er 3,6 km til centrum, er I godt placeret med busruter lige udenfor, under 100 meter til tog, 500 meter til metro og 650 meter til letbanen. Fra lufthavnen tager det desuden kun 30 minutter i taxi. Hotellet er udført i moderne, sofistikeret stil med et glamourøst twist, der alt andet end minder om rammerne for en ferie på budget.
Værelserne er udstyret med aircondition, sikkerhedsboks, fladskærms-TV, minibar og gratis wifi.
Start morgenen i fitness-centret, før I indtager dagens første måltid i buffeten. Efter en lang dag fuld af kulturelle indtryk kan I sultne indtage hotellets restaurant Adriano. (https://www.eurostarshotels.co.uk/eurostars-roma-aeterna/restaurant.html), mens I nyder udsigten over haven. Afslut med en nightcap i baren, mens i genoplever alle de bedste øjeblikke fra dagens udflugt. Og hvis I mest af alt bare har lyst til at hygge på værelset, kan I også bestille roomservice.

Hotel Eurostars Roma Aeterna

Rom
8.0 Meget godt (4310 anmeldelser)

De alternative og billige hoteller i Rom B&B i centrum af Rom

1/3

Dem GuestHouse udgøres af 15 hyggelige værelser på fire individuelle adresser beliggende ved Piazza Manfredo Fanti, 550 meter fra Termini. En ideel placering, hvis I ønsker at være tæt på et væld af muligheder af offentlig transport. Vælger I at tage turen fra lufthavnen med tog, tager turen omkring 50 minutter.

Værelserne på Dem GuestHouse varierer i størrelse afhængigt af jeres behov, men de er alle behageligt indrettet med aircondition, LCD fladskærms-TV, minikøleskab, lydisolerede ruder, sikkerhedsboks, og gratis internet. I kan vælge at bestille morgenmad, og som noget helt specielt har I tilmed adgang til et lille tekøkken med professionel kaffemaskine, så der er gode muligheder for at spare penge på kaffen og nogle af måltiderne, hvis I har lyst til at kokkerere selv. Smut ned I det lokale supermarked og køb ind til hjemmelavede italienske sandwiches. Så er frokosten klaret. Tag dem med og spis ved Coloseum, kun 1500 meter fra jeres midlertidige adresse. I øvrigt er der kun 1600 meter til centrum, så det meste vil kunne opleves til fods.

Dem GuestHouse

Rom
8.1 Meget godt (1116 anmeldelser)

Hostel på den chikke måde

1/3

Man kan nemt blive snydt af billederne og tro, at der er tale om et dyrt boutique-hotel, men Generator Rome er faktisk et yderst veldesignet hostel, der ligger 1,9 km fra centrum. Her møder I en eklektisk blanding af indtryk fra hele verden, der kan gøre jeres ophold til en spændende oplevelse for ganske få penge. Book et af de allergivenlige, private værelser med en-suite badeværelse, aircondition, gratis wifi, og mulighed for at låse jeres værdigenstande sikkert inde.

Bliv inspireret af de sjove detaljer i baren og loungen, hvor I kan nyde en kaffe, en cocktail eller en lokal øl. Caféen er åben fra kl 07.00 og serverer morgenmad til op ad formiddagen.
Generator Rome er ideelt placeret i forhold til offentlig transport med kun 140 meter til den nærmeste metrostation og under 300 meter til toget. Da Generator kun ligger 1 km fra hovedingangen af Termini, kan I tilmed hurtigt smide kufferterne af, hvis I ankommer med shuttlebus fra lufthavnen. Herefter venter en by af muligheder – Colosseum er for eksempel kun 1,5 km væk og er omgivet af den ældste del af antikkens Rom. Hvad skal I mon opleve?

Generator Rome

Rom
8.1 Meget godt (2070 anmeldelser)

Billige Hotel-lejligheder i Rom

1/4

Rome As You Feel udbyder overnatningsmuligheder flere forskellige steder i Rom. I området umiddelbart sydvest for Vatikanet har I mulighed for at leje ikke bare et værelse, men en hel lejlighed i en af de fem ‘Vatican Apartments’. Lejlighederne har plads til mellem to og fire personer og indeholder foruden sovepladser et fuldt udstyret køkken, stue, spiseplads og terrasse – afhængigt af hvilken lejlighed I vælger. En hotellejlighed er en god mulighed, hvis I gerne vil være af sted i lidt længere tid, eller har brug for flere bekvemmeligheder end et konventionelt budgethotel kan tilbyde. Lejlighederne er forskelligt indrettede, men er alle udstyrede med aircondition, gratis wifi og fladskærms-TV med digitale kanaler. I lokalområdet finder I både metro, togstation samt busstoppesteder, ligesom der er adskillige indkøbsmuligheder. Og som navnet indikerer, er Vatikanet lige rundt om hjørnet, med nogle af lejlighederne så tæt på som 600 meter. Turen fra lufthavnen vil tage i omegnen af 30 minutter i bil. Så pak kufferten, flyt ind og oplev på første hånd, hvordan det ville være at bo i Italiens hovedstad.

Rome As You Feel - Vatican Apartments

Rom