Tyskland

Berlin på budget: Den ultimative hipster guide

Berlin er det bedste valg, hvis du vil opleve en storby med gemte verdener, internationalt køkken og hyggelige, grønne oaser.

Vi giver dig den ultimative hipster guide til Berlin på budget og deler ud af berlinernes egne favoritsteder og anderledes oplevelser.

Mauerpark

bydelen Prenzlauer Berg finder du en af Berlins faste søndagstraditioner: Mauerpark. De lokale berlinerne strømmer til parken, som hver søndag er centrum for musik, street basket, dans, graffiti og afslapning i græsset. Mauerpark byder også på et af Berlins hyggeligste loppemarkeder med masser af traditionelle madboder og alternative food trucks. Loppemarkedet er åbent fra kl. 10 -18.

Mauerparks kult-indslag er Bear Pit Karaoke, der afholdes søndag eftermiddag i parkens amfiteater, når vejret tillader det. Bearpit’en består ganske enkelt af et batteri-drevet musikanlæg, modige frivillige sangere, og et stort hujende publikum.

Det er populært at grille i parken, så tag picnictæppet og engangsgrillen med, og nyd en hyggelig søndag i Mauerpark.

Teufelsberg

Teufelsberg har en helt særlig æstetik og Berlins mest undervurderede udsigt. Det gør den tidligere, amerikanske aflytningsstation til et af de bedste, alternative udflugtsmål uden for byen.

Teufelsberg ligger i det vestlige Berlin i Grünewald-skoven, som også er et populært natursportsområde med vandreruter og skiløjper. Men det er udsigten i det 120 meter tårn, som er hele turen værd. De hvide kuplers stålkonstruktion og lærred er med tiden blevet dækket af graffiti, som giver bygningen et urbant look midt i naturen.

Tag kamera, øl og sandwiches med, og gør Teufelsberg til en hyggelig udflugt ud af byen.

Klunkerkranich

Der findes masser af små, grønne oaser i Berlin. En af dem er Klunkerkranich, som er startet af de fem venner, Dorian, Yosh, Dorle, Julian og Alexei. Klunkerkranich er en cool kultur-tagterasse i bedste boheme-stil med masser af grønne planter, musik og events. Blandt andet kan du opleve kunst- og loppemarkeder, live koncerter eller bare nyde en cocktail og tagterassens smukke udsigt over Berlins tagtoppe. Du kan læse mere om, hvad der er på programmet i Klunkerkranich på deres hjemmeside.

Klunkerkranich er en af Berlins mange urban gardening projekter, som er skudt op i hovedstaden i de seneste år. Mange af haverne er åbne for gæster og byder også på workshops, markeder og caféer. Hvis du vil se mere af Berlins urban gardening, anbefaler vi også at besøge Prinzessingarten og Himmelbeet.

Spreepark

At gå rundt i Spreepark er som at gå rundt i en besynderlig, postapokalyptisk verden. Parken er en af Berlins andre alternative attraktioner, der har fået lov til at stå næsten uberørt hen siden sin storhedstid.

I en overgang var den en stor succes med over halvanden million årlige besøgende, men i 2001 blev parken erklæret fallit på grund af et faldende besøgstal. Siden da har Spreepark været en af Berlins af skjulte attraktioner.

I dag er den 74 hektar store park et miks af vild natur, tilgroede rutsjebaner og parkens store pariserhjul, der for længst er rustet fast.

Du kan kun få adgang til parken, hvis du booker en guidet tour. Til gengæld får du en helt speciel Berlin-oplevelse med hjem.

Street art tour

Hvorfor kun se Berlinmuren, når der er spændende street art overalt i byen? Berlin er et lærred for internationale street art kunstnere som britiske Banksy, belgiske Roa, Rallito-X, BLU og lokale El Bocho, som er bedst kendt for sine farverige stencils af Little Lucy og hendes kat.

Du kan vælge at tage på en af Berlins gratis guidede street art ture, eller du kan selv gå på opdagelse rundt i byen. Vi anbefaler områderne omkring Kreuzberg, Mitte og Friedrichschain.

På et af Berlins internationalt anerkendte gallerier, Open Wall Gallery, kan du finde masser af kunst, der er inspireret af street art, så du kan tage et lille stykke af Berlins kunstneriske undergrund med hjem.

Markthalle Neun

Hvis du vil sætte tænderne i det alternative Berlin, så er der ingen vej uden om Markthalle Neun i Kreuzberg – et madmarked med en super hyggelig atmosfære. Markedet er åbent fra tirsdag til søndag og er et fantastisk sted at købe lokale råvarer, spændende specialøl og lækre retter. Vi anbefaler at komme, når der er allerflest boder om fredagen kl. 12-20 og lørdagen kl. 10-18.

Hver torsdag fra kl. 17 til 22 har Markthalle Neun Street Food Thursday med et stort udvalg af mad, der strækker sig langt ud over currywurst og döner kebab. Prøv mexikanske tacos, britiske pies, sydtyske spätzle eller koreanske dumplings.

På Markthalle Neuns website kan du se sæsonens mange events, som for eksempel olivenolie-smagning, raw food event og stort ostemarked.

Hvor skal du bo? Her er de 5 mest trendy hipster hoteller i Berlin lige nu!