TysklandMad & DrikkeStorby

Bartenderen anbefaler: De seks bedste cocktailbarer i Hamborg

By , 07. august 2016

Man siger, at tyskerne har sans for detalje og høje produktionsstandarder, og det er tydeligvis også to af de vigtigste ingredienser i cocktail- og barscenen i Hamborg. Byen er særlig kendt for sit natteliv i gaden Reperbahn, men den har meget mere at byde på –  især hvis man er på jagt efter cocktails, specialøl, og en oplevelse ud over det sædvanlige.

trivago magazine fik en snak med hotelbartenderen, Gordon, på The George i Hamborg. Her er hans liste over de bedste øl- og cocktailbarer i Hamborg.

 

Bar DaCaio

Bar DaCaio har italiensk blod i årerne, men den har også et glimt i øjet og en ekspertise, som man straks må overgive sig til: Når bartenderen, Gordon, serverer cocktails er det næsten som at være publikum til et elegant tryllenummer: Med ubesværede bevægelser og sofistiskeret rutine laver han drinks, der er lige så elegante udført som hotelbarens interiør. Man er ikke i tvivl om, at her er en mand, der, ligesom resten af personalet, gør en dyd ud af sit håndværk, og som elsker at dele det med barens gæster.

Den velrenomerede bar er særlig kendt for deres afkølede gin aperitif, der mikses og serveres i afkølede glas direkte ved gæstens bord. Den indeholder blandt andet St. George gin med undertoner af koriander og ingefær, samt skallen af økologisk citron fra Amalfikysten. Uanset hvad du foretrækker, så har Bar DaCaio helt sikkert en cocktail, der passer perfekt til din smag.

 

Le Lion

Le Lion er en forholdsvis ny bar på den lokale cocktailscene, men er lynhurtigt blevet et berømt og veletableret sted for Hamborgs bar crowd. Selvom det ikke er en af Hamborgs ældre barer, så er det en af de mest klassiske: Fra den dæmpede belysning og det mønstrede tapet i gråtoner til bartendernes outfit, der bærer præg af 1940’ernes elegante herremode med vest, opsmøgede skjorteærmer og slips eller butterfly.

Blandt barens cocktails finder du også en lang række klassiskere. Hvis du er mere til det moderne med et twist eller til et generøst udvalg af champagne, så har de også det.

Med en knivskarp og næsten encyklopædisk viden om cocktails er bartenderne mere end kvalificerede til at finde den cocktail, der passer lige netop til din smag.

 

Brooklyn Burger Bar

Jo, der er burgere, og de er både store, saftige og amerikanske. Du kan blandt andet bestille en pulled pork burger, der er tilberedt efter ”low and slow” metoden, eller gå ombord i ”The Monster” med en fuldvoksen bøf på 400 gram.

Men i virkeligheden er det burgerbarens imponerende udvalg af cocktails, highballs og specialøl, der er grunden til, at man bør lægge vejen forbi Brooklyn Burger Bar. Prøv for eksempel burgerbarens navnebror, Brooklyn – en variant af den klassiske Manhattan, men med en smule marachino og Amber Picon, så den er lidt sødere og frugtagtig end originalen.

Hver måned udvælger Brooklyn Burger Bar også specialøl fra tyske og udenlandske bryggerier. Udvalget spænder fra mørk Irish Stout brygget i Berlin til grapefuit Ale og ”Dead Pony Pale Ale” fra det californiske bryghus BrewDog.

[related-article id="5237"]

Good Old Days

Som navnet antyder, bliver man transporteret tilbage i tiden til cocktailbarerne fra de gode gamle dage. Baren emmer af en pulserende vibe og et kærligt nik til de brølende 20’ere med deres retro-interiør. Som enhver god retrobar med respekt for sig selv (og 1920’erne) er der naturligvis også live musik med alt fra jazz til funk og soul.

For gin-entusiaster er Good Old Days et must. Baren serverer Hamborgs måske bedste gin-tonic, og for en by, der er kendt for sit populære natteliv, siger det ikke så lidt. Baren er også berømt for deres Gin Basil Smash, og bartenderne er ivrige efter at dele deres viden om cocktails, råvarer og barens store udvalg af alkohol med gæsterne. Et absolut hit til en stilet bytur!

 

The Boilerman Bar

Der er highballs og amerikansk whiskey på menuen hos The Boilerman Bar – og ikke hvilken som helst slags highballs: Baren er stolte over at tage den klassiske drink tilbage til rødderne, så her får man en highball, sådan som den oprindelig var tænkt: En short drink i et afkølet glas med to isterninger og spiritus i topkvalitet. En drink, der både er simpel og ligetil, og som er perfekt at prøve flere forskellige varianter af i jagten på din nye yndlingsdrink.

Bartenderne er både søde og uhøjtidelige, og så er de er 100% inde i deres fag. Uden for åbningstiden eksperimenterer de med alt fra kanel-sodavand til jamaicansk rom i deres nye cocktails.

[related-article id="2616"]

3 Freunde Bar

Det virker ikke som om, der er nogen, der har fortalt bartenderne fra 3 Freunde Bar, at man ikke må lege med maden. I hvert fald er der masser af fantasi og begejstring, når de finder på nye, utraditionelle cocktails hver måned: På 3 Freunde Bar leger de med farver, teksturer, ingredienser og pynt, og resultatet er både utrolig velsmagende og opsigtsvækkende. Her kan du forvente at få din cocktail serveret i alt fra sirligt dekorerede kaffekopper på stilk til sylteglas i urtepotter og hvad der, ved første blik, ligner aluminiumsdåser. Den usædvanlige ingrediensliste spænder også vidt og inkluderer blandt andet pebersirup, kondenseret mælk og rødvins-kaffe-sirup, bare for at nævne et par stykker. Til gengæld får du ikke bare en cocktail, men en sansebombe, der både dufter og smager lige så fantastisk, som den ser ud. Det er med garanti en cocktail-oplevelse, som du ikke får andre steder.

Som navnet antyder, så er stemningen på 3 Freunde Bar (3 Venner) også utrolig hyggelig og uhøjtidelig. Men der er stadig en udpræget sans for kvalitet og detaljer.