Danmark

Badehotellerne: Danmarks gemte juveler

Langs Danmarks kyster ligger de gamle badehoteller, som små historiske perler midt i den smukke natur.

Kulturen og traditionen med at drage på badeferie langs kysten stammer fra slutningen af 1800-tallet, da Frederiksberg (som dengang lå “ude på landet”) ikke længere var tilstrækkelig for det finere, københavnske borgerskab om sommeren. Frederiksberg blev dermed skiftet ud med kurophold langs de danske kyster. I dagens kan du både finde badehoteller i Danmark, der står næsten urørt hen, og nogle, der er ombyggede og udstyrede med de mest moderne faciliteter. Fælles for dem alle er rammerne, som skaber de bedste betingelser for rekreation. Nedenfor finder du et udvalg af vores favoritter blandt badehoteller i Danmark.

Luksusophold på badehotel med udsigt over Smålandshavet

1/4

I den lille idylliske landsby Bandholm på Lollands nordkyst ligger det majestætiske badehotel Bandholm. Hotellet er opført i 1886 i klassisk engelsk palæstil og fremstår nyrenoveret med omtanke for den oprindelige arkitektur.

Alle værelser er individuelt indrettede i ægte, luksuriøs herregårdsstil med udsigt over den lille havn og Smålandshavet, et særdeles naturskønt område. På en sejltur til Askø og Lilleø har du bl.a. mulighed for at se havørne og andre sjældne fugle og – hvis du er heldig – tilmed en sæl. I nærheden af området ligger Knuthenborg Safaripark, Middelaldercentret og Fuglsang Kunstmuseum. Og er du golfinteresseret, er der baner i naturskønne omgivelser og udfordrende, kuperet terræn med vandløb og søer ved Maribo og Halsted Kloster.

Bliver du sulten, behøver du ikke at se dig langt omkring efter et godt måltid mad. Badehotellets restaurant er et af områdets mest populære spisesteder. I disse herskabeligt indrettede omgivelser finder du bl.a. egnsretter tilberedt på lokale råvarer, og mod forudbestilling kan I nyde forskellige gourmetmenuer med tilhørende vinmenu. Er du romantisk anlagt, kan du en aften føre din partner ind i hotellets pejsestue, hvor I sammen kan nyde en god flaske vin til lyden af gnitrende flammer foran den åbne pejs. Besøger I hotellet om sommeren kan I i stedet sætte jer på den åbne terrasse og nyde udsigten over Smålandshavet.

Bandholm Hotel

Top rated
Maribo
9.3 Fremragende (1529 anmeldelser)

Klassisk badehotel i pagt med naturen ved det Sydfynske Øhav

1/4

Vil du være så tæt på vandet og naturen som muligt uden at give afkald på en komfortabel seng og lækker gourmetmad, er Gl. Brydegaard, syd for Assens på Fyn, lige sagen.

Gl. Brydegaard er ikke et klassisk badehotel, hvor du kan ligge i strandstolen og dandere den dagen lang, mens du knipser efter tjeneren. Til gengæld gør hotellet det nemt for dig at bruge de rekreative rammer, som den omkringliggende natur byder på. Hvornår har du f.eks. sidst fået serveret aftenkaffen ved åben ild i en ægte tipi, siddet i et opvarmet bassin med udsigt direkte til stjernerne og været offline i 24 timer? I hotellets restaurant er mottoet “fra bund til bord”, hvilket betyder, at den kreative køkkenchef bruger årstidens friske råvarer til at lave al maden fra bunden og kreere retter såsom Krondyr med persillerodspúre og citronsalat eller Vaffel med karamelliseret kvæde, rosmarin og æblesorbet. Ikke uden grund blev restauranten i 2016 optaget i “White Guide” som én af Fyns 24 bedste restauranter.

Gl. Brydegaard skaber på alle måder rammerne for et afslappende ophold, hvor du kommer helt ned i gear. Værelserne er indrettede uden fjernsyn, så I kan nyde jeres tosomhed eller samværet med vennerne i den smukke skov, på engen eller stranden, der omgiver hotellet. Skulle I have lyst til at komme lidt længere væk, kan I leje elcykler på hotellet og for eksempel besøge Helnæs Fyr og Hagenskov Gods.

Hotel Gl Brydegaard

Hårby
8.2 Meget godt (294 anmeldelser)

Badehotel i Danmark med sjæl og historie

1/4

På Helenekilde Badehotel i Tisvildeleje er det nemt at føle sig hjemme. Den seneste renovering i 2008 har skabt en stemning, der er tro mod hotellets historie. Helenekilde er oprindeligt ikke bygget som hotel, men blev derimod opført som privat sommerhus sidst i 1800-tallet. Går du i dag en tur gennem hotellets fællesarealer og indsnuser atmosfæren på værelserne, fornemmer du straks den varme følelse af “hjemme”. Indretningen er rustik med sans for detaljen – helt i tråd med de naturlige omgivelser. Har du booket et værelse med havudsigt, kan du oven i købet nyde den friske havluft og udsigten over Kattegat direkte fra værelsets balkon.

Omgivelserne er også med til at give hotellet et charmerende historisk præg. I Holløse Bredning ligger en oldtidsvej fra jernalderen og rester af en bro fra stenalderen. Overalt finder du gravhøje fra bronzealderen og stik vest for hotellet ligger Tisvilde Hegn – Danmarks ældste klitplantage. Plantagen stammer fra “den store sandflugt”, der bl.a. druknede de nærliggende landsbyer Tibirke og Torup i sand. Beplantningen hjalp sandflugten på vej, og i dag tilfører plantagen en troldeagtig charme til området med sine vindblæste og forkrøblede træer.

Tilbage på hotellet lader køkkenet bestemt heller ingen ønsker stå hen. Kyndige kokke laver maden fra bunden med sæsonfriske råvarer og skaber lækre retter, som lever op til Ny Nordisk-konceptets sunde og bæredygtige tilgang til kost og madlavning. Køkkenet er altså enkelt og velsmagende uden for mange dikkedarer.

Helenekilde Badehotel

Tisvilde
8.3 Meget godt (48 anmeldelser)

Badehotel med udsigt til solnedgang fra første række

1/4

Hjerting Badehotel er indrettet som et klassisk badehotel i Danmark, med lyse rammer i naturens farver. Beliggenheden på strandpromenaden lige ned til Ho Bugt ved Vesterhavet, og havets nærhed går igen i hotellets indretning gennem små, fine detaljer: et stykke træ fundet på stranden i vindueskarmen her, en muslingeskal og nogle strandsten der, og mini-klitterne om hotellets terrasser med marehalm og klitblomster understreger den maritime stil.

I hotellets restaurant og brasserie kan du roligt forkæle ganen med en lokal øl, en sandwich eller en 3-retters gourmetmenu. Al maden består af lokale råvarer med dyrevelfærd, økologi og bæredygtighed for øje. Er du taget afsted med din bedre halvdel, er det en uforglemmelig oplevelse at spise middag med udsigt til solnedgangen fra første række.

Med en historie på over 300 år finder man næppe et dansk badehotel med dybere rødder eller en mere snørklet historie, idet hotellet har fungeret som både kro og badehotel, kursus- og konferencecenter, samt hjemsted for lokale halballer. Men i 2008 blev fortid til fremtid, da hotellets nuværende ejere foretog en større renovering og igen indrettede stedet som badehotel. Nu kan du atter nyde den venlige og åbne stil med lyse nuancer og naturlige lethed, for kun en lille del af den gamle, mørke pub står tilbage i det nyrenoverede “Ship Inn” i dag.

Hjerting Badehotel

Esbjerg
8.4 Meget godt (614 anmeldelser)

Ren livsnydelse på moderne badehotel i Ebeltoft Vig

1/4

Molskroen Strandhotel har på blot fire år allerede gjort sig bemærket med sine udsøgte retter. Hotellet åbnede i 2014 med stjernekokken Michael Michaud i spidsen, og hvis du nogensinde har oplevet den ægte franske brasserie-kultur, vil du kunne genkende den helt særlige stemning, der er på sådanne steder. Her handler det om meget mere end bare maden. Det handler i lige så høj grad om rammerne, selskabet og måden, hvorpå man nyder maden. Køkkenchefen serverer helt enkle retter, som lykkes i kraft af råvarernes uhyrligt høje kvalitet. I dag har Daniel Simonsen overtaget rollen som chefkok, men han fortsætter linjen med fokus på retter af fisk og skaldyr, som komplementerer havudsigten fra solterrassen.

Den store terrasse er netop hotellets omdrejningspunkt. Her har man udsigt til Ebeltoft Vig og Mols Bjerges storslåede natur med levn fra istidslandskabet. Her kan du nyde maden, havet og “bjergene” og få en god snak med hotellets øvrige logerende. Stemningen er uformel og maritim, og værelserne er indrettede med de mest nødvendige, moderne bekvemmeligheder. Farverne er lyse og venlige og indbyder til afslapning. Flere af værelserne har panoramaudsigt over havet og den nærliggende badestrand.

Et tip! Hvis I er flere par afsted sammen, kan hotellets nye ferielejligheder varmt anbefales. Lejlighederne har et lille tekøkken og plads til seks personer fordelt på tre dobbeltværelser. Fra terrasserne er der udsigt over vigen.

Molskroen Strandhotel

Top rated
Ebeltoft
8.8 Fremragende (493 anmeldelser)

Velvære og luksus på badehotel i Gammel Skagen

1/4

Skagens sandede klitlandskab og den rå havluft giver associationer til rockgruppen Nephews sang “Hjertestarter”: “Vesterhav, kom nu og blæs mig i gang”, synger de. Og ganske rigtigt, her er sjældent vindstille. Der er noget dragende over denne vilde, utæmmede natur. Byen har sin helt egen charme med de små, ikoniske huse i lyse og indbydende farver.

Ruths Hotel ligger i den vestlige del af Højen – bedre kendt som “Gammel Skagen” – og er nemt at kende på sine historiske og herskabeligt hvidkalkede bygninger med røde tegltag. Hotellet er en oplevelse for alle sanserne. Indretningen er holdt i moderne, minimalistisk nordisk stil med naturlige farver, der sammen med den fjerne lyd af bølgernes brusen får dig til at slappe af. Og hvis du vil føle dig endnu mere afslappet, byder en tur i hotellets wellnesscenter på sauna, dampbad, opvarmet svømmebassin og forskellige massagebehandlinger.

Hotellets to restauranter, brasseriet og gourmetrestauranten, tilbereder mad med sans for detaljen og giver din gane en lige så stor følelse af velvære, som kroppen forkæles i wellnesscentret. Retter som carpaccio af oksemørbrad med pistacienødder, østers med vinaigrette og jomfruhummer med danske kartofler kan få mundvandet til at løbe på de fleste.

Ruths Hotel

Top rated
Skagen
8.9 Fremragende (425 anmeldelser)