Europa

Rejsetips: Anderledes oplevelser i Reykjavik

Island er et fantastisk feriemål! Øen er måske Europas mest særegne og unikke destionation med en enstående natur.

De store kontraster i farver og landskaber minder ofte om filmsettet til en science fiction film, og de forrevne bjerge, gletsjere, heste og får, samt træløse landskaber garanterer en ekstraordinær oplevelse, som ikke findes andre steder.

Erosionen har gennem årtusinder skabt øens natur og dens barske kontraster, der gør Island til en drømmedestination for både fotografer og folk, der har brug for en himmelsk spa-oplevelse.

Island er fuld af verdensberømte attraktioner dom Den Blå Lagune, gletsjeren Vatnajökull, vulkanen Katla, samt sightseeing-turen Kimara, også kaldet Den Gyldne Cirkel. Men den smukke ø har også mere at byde på end de velkendte turistattraktioner. Vi har samlet nogle rejsetips til nogle anderledes oplevelser i Reykjavik og det omkringliggende område.

Den islandske sweater eller lopapeysa

Island er et smukt land, men rejsen kan også blive kølig fornøjelse, hvis du ikke har tilstrækkeligt udstyr med. Vejret på Island er varieret og uforudsigeligt hele året rundt, men heldigvis har islændingene en løsning: Den islandske sweater eller ’lopapeysa’, som den hedder på islandsk. Uldtrøjen kan genkendes på det traditionelle, islandske mønster, men trøjens virkelige hemmelighed er det særlige materiale, den er lavet af: Lopapeysa er fremstillet af islandsk fåreuld, som er særligt varmt. Trøjen kan holde dig varm, selv når den er våd.

De lokale bruger ofte den islandske sweater i stedet for en jakke eller en vinterfrakke, så den er et helt almindeligt syn på gaderne i Reykjavik. Trøjerne er af fremragende kvalitet, så de er ofte dyre, men bestemt prisen værd. Hvis du ikke ønsker at bruge hele feriebudgettet på en trøje, kan du besøge de lokale loppemarkeder. Her er trøjerne også af høj kvalitet og smukt udført.

Udendørs pools

Uanset om det er de varme kilder, geysere eller kraftig regn, så spiller vand en stor rolle i den lokale kultur. Selvom de naturligt varme kilder er meget populære, så er de traditionelle svømmehaller også et besøg værd. Især om vinteren er de udendørs, varme swimmingpools en autentisk oplevelse, som man roligt kan unde sig selv. I Reykjavik er Laugardalslaug et af flere udendørs spabade, og indgangsbilletten er ikke dyr. Det er en must-see attraktion, når turen går til den islandske hovedstad.

Fyrtårn

Island er en afsides ø-nation, hvor befolkningen i høj grad lever efter havets betingelser. Havet er en vigtig ressource for islændingene, og de mange fyrtårne er et symbol på flere århundereders maritime kulturarv. Reykjavik er beliggende i den nordvestlige del af Seltjarnarnes-halvøen, hvor du kan finde en af byens mest charmerende attraktioner, Grotta-fyrtårnet. Fyrtårnet er i sig selv en beskeden turistattraktion, men området har en helt særlig atmosfære.

Fyrtårnet er placeret på en lille ø, hvor adgangen afhænger af tidevandet. Derfor er det en god idé at tjekke planen for tidevandet, hvis du vil helt tæt på. Men uanset tidevandet, så er fyrtårnet og udsigten over den storslåede bugt, Flaxaflóin, altid værd at beundre. Ifølge de lokale er det også det perfekte sted at se nordlyset, som bedst kan opleves mellem november og februar.

Kex Hostel

1/3

Overnatninger på islandske vandrehjem giver turister et hyggeligt sted at bo. Vandrehjemspriserne er ofte lidt højere end mange andre steder i Europa, men kvaliteten er til gengæld også i top. Kex er et super trendy vandrehjem med en central placering i Reykjavik.

Kex betyder selvfølgelig ’kiks’. Vandrehjemmet har fået navnet, fordi lokalerne tidligere har tilhørt en kiksefabrik. Kex sørger for en trendy, men absolut hyggelig atmosfære. Glem ikke at besøge vandrehjemmets lækre loungebar, hvor du kan opleve en laid-back stemning og, hvis du er heldig, live musik. Hvis du vil se de bedste priser på Kex, så klik her.

Kex Hostel

Reykjavík
8.6 Fremragende (2871 anmeldelser)

Den sorte strand

Island er fuld af seværdigheder, du ikke finder andre steder. Det gælder også den sorte sandstrand Vík. Det mørke sand kommer af stenarten basalt, en vulkansk sten, der er meget udbredt på Island. Fra stranden kan du nyde udsigten over Atlanterhavets bølger og finde ro midt i den smukke natur.

Islandsk musik

Der er en rig musik-kultur på Island. Store navne som Björk og Sigur Rós har for længst slået igennem i udlandet, men også indie stjerner som ’Of Monsters and Men’ og Ásgeir er med til at gøre øen til en succes på det globale musikmarked. Selvom islandsk musik har sine rødder i folkemusik, tager man også inspiration fra den internatinale pop/rock scene, og senest har også hiphop og reggae fået en fast plads i det islandske musikmiljø.

Hvert år i november kan man opleve det bedste musik fra islandske kunstnere på festivalen Iceland Airwaves, der er et must for alle musikfans. Islandsk musik er et af de vigtigste symboler på den særlige ø-kultur, så en ferie på Island bør absolut ikke opleves uden lokal musik i øregangene.

Hvad skal du se i Island?