Europa

8 grunde til at tage til Algarve

Vi har samlet 8 gode grunde til, at du bør besøge den portugisiske sydkyst.

Så pak kufferten og rejs mod sol, strand og sommer og nyd skønheden ved Algarvekysten.

1. Fantastiske strande

Med over 300 meter kystlinje formet af det mægtige Atlanterhav, ligger Algarve som et paradis for strandelskere. Naturen ved stranden og de mange beskyttede naturparker kan nydes hele året rundt, men særligt om sommeren kommer de til deres fulde ret.

Hotellet for strandelskere: Hotel Oriental

1/2

På skønne Praia da Rocha med imponerende udsigt over Atlanterhavet ligger Hotel Oriental. Det er et firestjernet luksushotel og helt perfekt for gæster, som ønsker en ferie med elegance og stil. Stranden ligger lige udenfor hotellet, og her kan du prøve kræfter med alle slags vandsportsaktiviteter eller blot slappe af og nyde stranden i ro og fred.

Hotel Oriental

Top rated
Praia da Rocha-strand
8.5 Fremragende (1446 anmeldelser)

2. Golf i lange baner

Vidste du at Algarve er ét af Europas bedste steder at spille golf? Det mener eliten af professionelle golfspillere i hvert fald. Banerne er åbne hele året, og med 300 solskinsdage ud af 365 er der næsten ikke noget dårligt tidspunkt at komme på.

Hotellet for golfentusiaster: Penina Hotel and Golf Resort

Én af de førende luksushoteller i Europa og Algarves fornemmeste golf resort er Penina Hotel. World Travel Awards har for længst udnævnt Penina Hotel til Portugals førende golf resort. Sir Henry Cotton banen var den første på Algarve kysten, og hotellet tilbyder nu 360 hektar dedikeret til golf fordelt på tre baner.

Penina Hotel & Golf Resort

Portimão
8.2 Meget godt (1709 anmeldelser)

3. Vandsportsaktiviteter for alle

Sejlads, surfing, jetski, lystfiskeri og snorkling, du finder alle slags vandsportsaktiviteter på Algarve kysten. På de fleste af Algarves mest populære strande kan du leje body boards og surfe, windsurfe eller kite surfe hele året rundt, og hvis du er begynder, står instruktører klar til at guide dig rundt i bølgerne. Hvis du holder af at sejle, bør du notere havnene Lagos, Portimai, Vilamoura og Albufeira, som alle har fået tildelt det eftertragtede blå flag.

Hotellet for vandhunde: Martinhal Sagres Beach Family Resort

Dette luksushotelmed havudsigt tilbyder en vifte af aktiviteter på vandet. Her kan du lære at surfe eller kaste dig ud i kite surfing og få adrenalinen op og pumpe. Windsurfing er oplagt, når vejret er til det, og i roligere vejr kan du hoppe i kajakken eller prøve paddle boarding. Kort sagt kommer du ikke til at kede dig her!

Martinhal Sagres Beach Family Resort Hotel

Top rated
Sagres
9.1 Fremragende (779 anmeldelser)

4. Cykelsport

I de senere år er Algarve kommet på landkortet som cykeldestination blandt andet ved at være vært for off roading events. Uanset om du er til en hyggelig cykeltur, landevejscykling eller vil mærke adrenalinsuset på mountainbike kan du finde det i Algarve.

Hvis du vender blikket lidt væk fra de typiske turistbyer, gemmer der sig et væld af ensomme bakketoppe, klipper med havudsigt, stille landeveje. Det østlige Algarve er kendt for sin rustikke charme med små landsbyer med toppede brosten i gaderne. Monchique i det vestlige Algarve byder på en ægte udfordring – en tur op gennem tæt skov til bjergkæden Serra de Monchique.

Hotellet for cykelryttere: Memmo Design Hotel

Memmo Design Hotel ligger i Baleeira omgivet af strand og natur. Efter ankomsten kan du leje en cykel for ca. 90 kr. per dag og tage ud og udforske området. I samarbejde med Megasport tilbyder Memmo forskellige pakketure og cykelture langs den smukke Vincentina kyst med ruter og stier i alle sværhedsgrader.

Memmo Baleeira

Top rated
Sagres
8.5 Fremragende (912 anmeldelser)

5. Algarves skønne køkken

Alle med en forkærlighed for hjemmelavede måltider tilberedt med kærlighed og dagens fangst vil elske at sætte tænderne i Algarves kulinariske specialiteter.

Grillede sardiner er helt traditionel portugisisk mad, og i Algarve formår de at tilberede fisk og skaldyr til perfektion. Prøv en forret med muslinger tilberedt med hvidløg og olie og derefter lækre saftige sardiner. Hvis du ikke er så meget til fisk, kan du bede om den populære piri-piri kylling. Hvis du befinder dig på østkysten så tag forbi Olhão. Det er Algarves største fiskerihavn og huser et imponerende fiskemarked, hvor du kan smage på det bedste fra Atlanterhavet.

Hotellet for madelskere: Vila Vita Parc Resort & Spa

1/2

På luksushotellet Vila Vita Parc med adgang til egen private strand skal du forberede dine smagsløg på en oplevelse ud over det sædvanlige. Stedets innovative og nytænkende køkken henter inspiration fra havets friske spisekammer lige udenfor døren samt overdådige ingredienser såsom kaviar, lokale oste og vintage vine. Hotellet huser 11 restauranter og 7 barer. Én af dem er The Ocean Restaurant, som er tildelt to Michelinstjerner.

Hotel Vila Vita Parc Resort & Spa

Top rated
Porches
9.7 Fremragende (3182 anmeldelser)

6. Hiking

Et spindelvæv af vandrestier snor sig gennem Algarves smukke landskab, over bjerge og ned til vandet. I de senere år er også de gamle pilgrimsruter blevet genopdaget og genoplivet over hele Portugal. I årtusinder indtil Amerika blev opdaget, blev kysten ud mod Atlanterhavet betragtet som verdens ende. Brug Algarve Cliff Trails til at få inspiration til de bedste ruter, der går forbi kalkstensformationer, rå kystlinje og hyggelige fiskerlandsbyer på vejen.

Hotellet for vandreentusiasten: Monchique Villa Termal Spa Resort

For foden af et bjerg men stadig kun 20 minutter fra kysten ligger Monchique Villa Termal Spa Resort som det perfekte udgangspunkt for vandreture. Naturen og det kuperede terræn er ideelt til vandring. Nyd udsigten til de små hvide huse på bakketoppene, duften af eukalyptustræerne og de snoede veje ned mod kysten. Fyld din vandflaske med det klare Monchique vand, som siges at have helbredende virkning og sæt så kursen mod Algarves højeste punkt, Foia, 902 meter over havet, som tilbyder en spektakulær udsigt over havet.

7. Lokalt kulturliv

Algarve regionen sprudler af lokal kultur. Oplev alt lige fra egnsretter til musik og folkedans. Folkedanse i Algarve kaldes Corridinho og er en blanding af polka og mazurka. De bliver danset til harmonikamelodier og rytmen holdes med en triangel. Besøg også knoglekapellet ved Faro. Tidligere i det katolske Europa var det almindeligt at flytte knoglerne fra de døde 7-10 år efter begravelsen og bruge dem til at dekorere kapeller. I dette kapel kan man se knogler fra 1245 munke.

Hotellet for kulturelskere: Real Marina Hotel & Spa

Blot 5 km. fra Faro I den lille by Olhão ligger Real Marina Hotel & Spa på kanten af Ria Formosa National Park, som er ét af de syv portugisiske vidundere. Her midt i det portugisiske kulturliv kan du både skeje ud i kosmopolitiske Faro og udforske søvnige fiskerbyer og små øer.

Real Marina Hotel & Spa

Top rated
Olhão
9.0 Fremragende (2682 anmeldelser)

8. Wellness

Algarve er det oplagte sted at slappe af og komme væk fra hverdagen. Tag en gruppe veninder med på luksuriøst spaophold, hvor I kan nyde plejende behandlinger. Bagefter kan I forkæle jer selv med en lækker middag med storslået havudsigt.

Hotellet for ultimativ velvære: EPIC SANA Algarve

1/2

Slap af og gear helt ned hos EPIC SANA Algarve. Her kan du blive plejet, forkælet, exfolieret og skrubbet til ungdommelig fornyelse og foryngelse. Stedet henter inspiration fra østens behandlinger og tilbyder ni velværeværelser. Desuden er der to telte og havepavilloner for par samt en jacuzzi med havudsigt. Prøv fitness, meditation, yoga eller pilatestimer ved poolen og slut af med et tyrkisk dampbad og sauna.

Epic Sana Algarve Hotel

Top rated
Olhos de Agua
9.5 Fremragende (2502 anmeldelser)