Spanien

5 spanske vandland for hele familien

Sommeren står for døren og der findes få ting bedre end at udnytte vandets muligheder for nedkøling, afslapning og sjov.

Med de varmere temperaturer følger også åbningen af alverdens vandparker. Noget som mange familier vil nyde godt af de kommende måneder.

En af favoritdestinationerne blandt de danske familier er Spanien. Et land som byder på meget mere end gode fodboldhold, lækker mad og fantastiske strande. De spanske vandland kan såmænd også prale af at være blandt de mest besøgte i Europa.

Pak badebukserne og gå på opdagelse i 5 af Spaniens bedste vandoaser med sjove aktiviteter for alle familiens medlemmer.

PortAventura Aquatic Park

Spaniens mest besøgte forlystelsespark, PortAventura, ligger kun lidt over en time fra Barcelona og gør det dermed nemt og bekvemt at kombinere et besøg i en af danskernes foretrukne storbyer med en oplevelse i Europas tredje største forlystelsespark.

I 2015 fejrer parken 20 års jubilæum, mens det eftertragtede vandland, som det ser ud i dag, blev åbnet i 2013. Vandlandet med mere end 4300 tropiske planter dækker hele 50.000 m2 og sikrer underholdning uanset alder. Området byder på en lille håndful restauranter og cafeer, omklædningsrum, solarium, stor voksenpool, børnepool, nye som gamle vandrutchebaner samt et område med diverse vandaktiviteter.

En af de mest skelsættende oplevelser for de tapre vandhunde er uden tvivl King Khajuna, den højeste frit-fald vandrutchebane på kontinentet.

Find de bedste tilbud på hoteller i nærheden af parken her

Siam Park

Siam Park slår sig på at være Europas mest spektakulære vandland og der er muligvis noget som snakken. Alle restauranter, attraktioner, rutschebaner og bygninger er thai-inspireret. Parken, som åbnede i 2008, kan tilmed prale med verdens største samling af thai-bygninger uden for Thailand. Siam Park er desuden hjemsted for en flydende Thailandsk landsby som tilbyder gæsterne mulighed for shopping og afslapning med klassisk thailandsk massage.

Er du til afslapning og rolige oplevelser kan du læne dig tilbage i en oppustelig ring og nyde den længste Lazy River i verden. For familiens vildbasser er frit-fald rutschebanen Tower of Power samt den populære tunnel-rutschebane for op til 4 personer The Dragon, helt sikkert noget der vil blive husket længe.

Find de bedste tilbud på hoteller i nærheden af parken her

Hidropark

Mallorca byder naturligvis også på et vandland, som sætter familien i højsædet. Den største vandpark på det nordlige Mallorca er Hidropark, som er åben hver dag fra maj til oktober.

Med mulighed for blandt andet minigolf og dykning er der aktiviteter, som spænder ud over de klassiske solsenge, pools og vandrutschebaner. De mest populære attraktioner i parken er dog de to 15 meter høje Kamikaze-rutschebaner, som garanterer et sus i maven.

Find de bedste tilbud på hoteller i nærheden af parken her

Illa Fantasia

Illa Fantasia finder man blot 25 km nord for Barcelona. Dette vandland er blandt Europas største og perfekt til en dagsudflugt med hele familien. Foruden legeland, minigolf, gratis parkering og et fantastisk vandområde for alle størrelser tilbyder parken også hele 900 picnic borde og et grillområde, som gør det muligt at købe mad eller nyde sin egen medbragte proviant.

3 store swimmingpools, en bølgepool, tonsvis af vandaktiviteter og 22 vandrutchebaner er hvad vandlandet i øjeblikket kan tilbyde de vandhungrende gæster. Derudover har de mindste deres egen ”Splash n Slide”-aktiviteter, som garanterer sjov i sikre rammer.

Find de bedste tilbud på hoteller i nærheden af parken her

Aqualandia

Spaniens ældste vandland blev åbnet for offentligheden tilbage i 1985 og dækker i dag mere end 150.000 m2. Aqualandia er en af verdens største vandparker og placeret i et naturskønt område, hvor den store mængde vand der cirkulerer rundt i diverse pools og rutschebaner stammer fra anlæggets egne brønde. Ved hjælp af moderne vandbehandlingssystemer bliver vandet løbende renset og genanvendt.

Aqualandia tilbyder 15 attraktioner for alle aldre og mens de børnevenlige pools og afslappende laguner tager sig af de yngste og ældste, kan familiens adrenalin-junkier nyde godt af blandt andet VertiGo, som forcerer 33 meter på blot 3 sekunder.

Find de bedste tilbud på hoteller i nærheden af parken her

Hvilket vandland tiltaler dig mest?