Hele verden

10 legendariske filmhoteller

Drømmer du om at besøge et hotel som har været på det store lærred, og sove i den samme seng, som de største filmstjerner også har ligget i?

Adskillige kendte film er blevet indspillet på hoteller rundt om i verden. På disse 10 filmhoteller har du rig mulighed for at genopfriske din filmhistorie.

1 Lost in translation

Lost in Translation vandt en Oscar for det bedste originale manuskript og en Golden Globe Award for bedste film – musical eller komedie. Hvis du har lyst til at følge i Scarlett Johansson og Bill Murrays fodspor og opleve Sofia Coppolas univers i denne dramatiske komedie, så tag en overnatning på Park Hyatt Hotel i Tokyo.

Her kan du sidde og dagdrømme ved vinduet ligesom Scarlett. Fra den 52. etage er der en fantastisk udsigt over Tokyo og Fuji-bjerget.
Hotellets badeværelser er i marmor, og lagnerne er lavet af fin egyptisk hør. Det er vigtigt, for du tilbringer faktisk en tredjedel af dit liv med at sove, som Bill Murray påpeger i filmen.

Hotel Park Hyatt Tokyo

Top rated
Tokyo
9.3 Fremragende (1693 anmeldelser)

2 Ondskabens Hotel

Den psykologiske gyserfilm Ondskabens Hotel er en af filmhistoriens store klassikere. Det er derfor et must at inkludere Stanley Hotel i Colorado på en liste over legendariske hoteller. Scenen er allerede sat i receptionen. Her mindes du måske den scene, hvor Jack Nicholson truer sin kone, mens han går op ad trappen.

Det flotte hotel med spa er dog langt mere indbydende i virkeligheden end i filmen. Værelserne er behagelige, og hotellets motionscenter og udendørs swimmingpool giver dig mulighed for at få en hel masse ud af dit besøg i Rocky Mountain National Park. Der går rygter om, at det spøger på hotellet. Der er dog ingen risiko for at møde to små piger, der beder dig om at lege med dem for evigt…

The Stanley Hotel

Estes Park
7.8 Godt (2916 anmeldelser)

3 Unknown Identity

Adlon Kempinski er et legendarisk hotel i Berlin. Det møder forhåbentlig ikke samme skæbne som i filmen (du er nødt til at se den for at forstå det).

Et godt tip: Reserver et af de smukke værelser med udsigt over Brandenburger Tor, og nyd et afslappende ophold i centrum af Berlin.
Et must på en romantisk weekend? Suiten med privat spa. Den dæmpede belysning og pejsen gør dette sted til en sand oase. I en eller to timer har du rådighed over en swimmingpool, en sauna og en jacuzzi helt for dig selv.

Hotel Adlon Kempinski

Top rated
Berlin
9.4 Fremragende (6227 anmeldelser)

4 De Urørlige

På Grand Hôtel i Cabourg er der blevet indspillet adskillige film. En af de mest kendte er den fantastiske franske film De Urørlige. Omar Sy inviterer François Cluzet på frokost i hotellets restaurant, så han kan møde den kvinde, han har skrevet sammen med.

Det er ikke svært at forstå, hvorfor utallige filminstruktører har valgt at indspille film her – dette sted på kysten, to timer fra Paris, har en gennemgående romantisk stemning. Hvad er de største fordele ved Grand Hôtel i Cabourg? Hotellets private strand og massage på værelset på bestilling, hvis du spørger os.

Le Grand Hôtel Cabourg - MGallery by Sofitel

Top rated
Cabourg
9.0 Fremragende (1357 anmeldelser)

5 Casino Royale

Hvis du vil redde verden som en ægte James Bond, så besøg Grandhotel Pupp i Karlovy Vary i Tjekkiet, der ligger to timer fra Prag. Hotellet kan organisere besøg til de steder, som dannede kulisse for filmoptagelserne. Det er endda muligt at nyde et måltid i den imponerende sal, hvor Bond og Vesper spiste aftensmad.

Et godt tip til golfspillere: Ud over to barer har Grandhotel Pupp en golfrestaurant, hvor du kan spise, når du er færdig med banens 18 huller.
Der er også flere skønhedssaloner på hotellet samt et fitnesscenter med swimmingpool, sauna, jacuzzi, salthule og thailandsk massage.

Grandhotel Pupp

Top rated
Karlovy Vary
8.6 Fremragende (1423 anmeldelser)

6 Sex and the City 2

Tag til Marrakech, hvis du vil opleve stedet, hvor Sarah Jessica Parker har drukket marokkansk te. Det er i den luksuriøse riad – et traditionelt palads – ved navn La Mamounia, at Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda overnatter på deres ferie.

Dette overnatningssted på 8 hektarer og 77 suiter er et sandt drømmeparadis. Værelserne er elegante, indbydende og moderne: De kombinerer marokkansk elegance med nutidig luksus på perfekt vis.
La Mamounia har også fire toprestauranter at byde på. Du kan vælge mellem marokkanske, franske, italienske og middelhavsretter, og det er svært at tage derfra uden at prøve det hele

La Mamounia

Top rated
Marrakech
9.0 Fremragende (685 anmeldelser)

7 Midnight in Paris

Tilbring en nat på det 5-stjernede Le Meurice Hotel for at opleve magien i Paris gennem Woody Allens briller. Owen Wilson befinder sig i filmen i 1920’ernes Paris, hvor han blandt andet møder Matisse, Picasso og Scott Fitzgerald. I virkeligheden har hotellet også gæstet berømtheder som f.eks. Salvador Dalí og forfatteren Rudyard Kipling. Det er derfor det perfekte hotel, hvis du vil dykke ned i fortidens glamour.

Hotellets yderst luksuriøse værelser og suiter i Louis-Seize-stil gør det til et førsteklasses palads. Restauranten har tre Michelin-stjerner, og baren til ære for Dalí er eksklusivt indrettet af designeren Philippe Starck. Hotellet ligger over for Tuileries-haven og er et af de mest elegante i verden.

Le Meurice

Top rated
Paris
9.2 Fremragende (555 anmeldelser)

8 Den Store Gatsby

I Baz Luhrmanns Den Store Gatsby holder Leonardo DiCaprio en række overdådige aftenselskaber, hvor champagnen flyder frit, og den ene kvinde er smukkere end den anden. Findes der en bedre kulisse end Plaza til at fremvise al den pomp og pragt?

Hvis du vil genopleve filmen på virkelighedstro manér, så bed om Fitzgerald-suiten. Den blev specielt indrettet til filmoptagelserne. Plaza har en fantastisk beliggenhed på 5th Avenue over for Central Park. Værelserne er dekorerede med marmor, eksotisk træ, perlemor, mosaikker og elfenben, og selv vandhanerne er i 24 karat guld.

Broadway Plaza Hotel

New York
8.1 Meget godt (4231 anmeldelser)

9 Tømmermænd i Vegas

Du får forhåbentlig ikke lige så mange problemer som Bradley Cooper og Zach Galifianakis på din ferie. Men det er næsten det værd, hvis du kan få lov til at overnatte på det fantastiske Caesars Palace i Las Vegas. Som navnet antyder, er indretningen på Caesars Palace inspireret af Romerriget.

Milo ved swimmingpoolen byder gæsterne velkommen.
Butikkernes facader i butiksarkaden leder tankerne hen på typiske, små italienske huse. Hvis du kigger opad, kan du endda se skyer glide langsomt forbi på det himmelblå loft.

Caesars Palace Las Vegas

Top rated
Las Vegas
8.9 Fremragende (31421 anmeldelser)

10 Notting Hill

Måske kan du huske The Savoy Hotel som det sted, Hugh Grant skynder sig hen i filmens sidste øjeblik for at erklære sin kærlighed til Julia Roberts under en pressekonference?

Det er umuligt ikke at blive forelsket på sådan et hotel. Det eksklusive The Savoy har gæstet utallige kendte personligheder, og er holdt i en kombination af klassisk og moderne stil. De 174 værelser er individuelt indrettet, så der er ikke to, der ligner hinanden. Vælg bl.a. mellem et værelse med pejs eller med udsigt over Themsen, når du overnatter her.

The Savoy

Top rated
London
9.3 Fremragende (3077 anmeldelser)